Vila Vingt, Le Relais, Kanada
Nedjelja, 31 Prosinac 2017 15:55

Vila Vingt, Le Relais, Kanada

Vila u kojoj je izbrisana granica između interijera i eksterijera. Vila Vingt zatvorena je prema susjedima, ali je zato potpuno otvorena prema prirodi koja je okružuje. Prema projektu biroa Bourgeois/Lechasseur architects, vila Vingt postavljena je na padini brda nedaleko od skijaškog centra Le Relais u Kanadi i to tako da se sa kata pruža fantastičan pogled na planine ali i na gradić Lac-Beauport. Objekt je podignut na postojećim temeljima stare kuće kako bi se zadržale određene dozvole, infrastruktura ali i zato što klijent zna sve prednosti (i mane) ove lokacije jer je na njoj dugo godina živio. Bijela kedrovina na plafonu kata nastavlja se i na krovu kako bi se naglasio kontinuitet između interijera i eksterijera. Inspiracija za projekt kuće potekla je od karakterističnog reljefa. Prvi nivo služi kao baza objekta koja se pruža suprotno od terena i potpuno se otvara prema sjeveru. S druge strane, gornja etaža izgleda kao da lebdi iznad betonske baze u prizemlju, a konzolni dijelovi iskorišteni su za smještaj dnevnog boravka iz kojih se pruža sjajan pogled. Za dobar pogled, zaduženi su i prozori s maksimalnim mogućim dimenzijama. Krov se pruža preko objekta praveći zaklon u prizemlju od velikih snježnih padalina. Iako je kuća sva u staklu, pogledi sa pristupnog puta blokirani su u spavaćem bloku. Kako se približavate kući, otkriva vam se bogata tekstura bijele kedrovine postavljene na plafon gornje etaže. Ovaj topao materijal nastavlja se na krovu kako bi se naglasio kontinuitet između interijera i eksterijera. Pravljenjem velikih otvora, kuća je dobila puno dnevne svjetlosti, međutim trpezarija prima svjetlo i preko svjetlosnog okna preko kojeg se mogu ugledati i grane drveća. Interijerom dominiraju natur betonske površine koje u prostoru uspostavljaju vertikale. Gruba tekstura i vidljive pozicije oplate na zidovima hlade interijer i čine ga industrijskim što je i bila želja klijenta.
www.gradnja.rs

 

HD VILLA VINGT 750 1

HD VILLA VINGT 750 2

HD VILLA VINGT 750 3

HD VILLA VINGT 750 4

HD VILLA VINGT 750 5

HD VILLA VINGT 750 6

HD VILLA VINGT 750 7

Pročitano 53 puta

Energetski Projekti

hrastovic energetski projekti banner

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive