Šumarija Voćin 2011

HD SUMARIJA VOCIN 220x120Upravna zgrada šumarije Voćin 2011 je prizemna poslovno uredska zgrada namjenjena za potrebe lokalne šumarije. Shodno vrsti poslovanja tvrtke projektiran je sustav grijanja pomoću biomase te pirolitičkog kotla. Sustav hlađenja je osiguran primjenom rashladnika.
 

Projektirano je grijanje građevine preko kotla na kruta goriva koji služi za radijatorsko grijanje. Cijela instalacija se puni vodom.

KOTAO Firestar
toplinska snaga= 19,1-40,1 kW
d x š x v = 137 x 67 x 159 cm
230V / 50Hz / 10A
dimni plinovi 100% snaga 170°C & 0,0216 kg/s
dimni plinovi 60% snaga 100°C & 0,0079 kg/s
- kotao na drvnu masu - cjepanice ili drvene brikete
- dugo vrijeme gorenja do 8 h pri punom opterećenju
- ekonomično izgaranje s turbulacijskom komorom
- kontrola izgaranje preko lambda sonde

Aparat ima zatvorenu komoru za izgaranje i pomoću dimnjače i dimnjaka dimni plinovi se odvode izvan prostorije građevine, odnosno u atmosferu. Ulaz svježeg zraka za izgaranje dovodi se kroz otvore u vratima kotlovnice snage 40kW. Aparat je potrebno montirati prema uputama koje uz svaki aparat daje proizvođač. Aparat je kompaktna izvedba uređaja koji sadrži atmosferski plamenik, ventilator na strani dimnih plinova. Aparat se spaja na instalaciju izmjenične struje 220V/50Hz.

Kao ogrjevna tijela u pojedinim prostorijama stambene građevine odabrani su čelični kompaktni ventilski radijatori kao proizvod VOGEL&NOOT 33VK, 22VK ili 11VK ili slični odgovarajući. U sanitarijama i kupaonicama je prema potrebi odabran odgovarajući ukrasni zidni cijevni radijator. Na postojeći termostatski ventil koji se nalazi u radijatoru potrebno je ugraditi termostatske glave kao DANFOSS. Radijatori, su osim toga opremljeni slavinom za punjenje i pražnjenje, odzračnim pipcem i prigušnicom.

Predviđeno je postavljanje rashladnika vode koji se postavlja u blizini strojarnice, a rashladnik napaja mrežu četverocijevnih ventilokonvektora koji imaju mogućnost grijanja i hlađenja. Od rashladnika cijevi se vode podzemno te su napunjene glikolom te izolirane.

Strojarski projekt
Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Elektrotehnički projekt
Zvonimir Knežević, ing.el.

Arhitektonski projekt
Srđan Basrak, dipl.ing.arh.

HD SUMARIJA VOCIN 750 1

HD SUMARIJA VOCIN 750 2

HD SUMARIJA VOCIN 750 3

HD SUMARIJA VOCIN 750 4

HD SUMARIJA VOCIN 750 5

HD SUMARIJA VOCIN 750 6

HD SUMARIJA VOCIN 750 7

HD SUMARIJA VOCIN 750 8

HD SUMARIJA VOCIN 750 9

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive