Pivovara Osijek 2003

  HD PIVOVARA OS B 220x120Pogon pivovare Osijek 2003, projektom se obrađuju instalacije novog pogona pivovare Osijek u koji se ugrađuje oprema procesa osmotizacije vode radi daljnje uporabe u procesnoj proizvodnji. Sustav grijanja je toplozračan vezan na centralnu kotlovnicu cijelog procesnog pogona s osiguranom lokalnom prisilnom ventilacijom.


  Za grijanje prostorije koristi se 6 zračnih grijača zraka na toplu vodu . Grijači su stropne izvedbe montirani pod stropom i pire zrak prema dolje . Čeličnim cijevima spojeni su na dovod tople vode iz plinske kotlovnice . Predviđeni su vodeni ventili za uravnoteženje sustava grijanja za upravnu zgradu , kancelarije i pogon . U plinskoj kotlovnici treba montirati veću pumpu . Na svakom grijaču motirati automatski odzračni ventil .
  Grijači zraka rade u dvije brzine vrtnje . Svih 6 grijača rade paralelno . Upravljanje ide preko sobnog dvostupanjskog termostata , koji preko DS ( dalander šalter ) zvijezda – trokut sklopke uključuje zračne grijače . Zaštita elektromotora grijača je preko DS sklopke .
  * Ispred svakog grijača postavlja se vodeni ventil za hidrauličko uravnoteženje .
  * Spajanje na razvod postojećeg centralnog grijanja obaviti u prvoj prostoriji nakon ulaska toplovoda iz kotlovnice . Na tom mjestu odvojiti postojeće grijanje 5 prostorija s ventilom za hidrauličko uravnoteženje.
  * U upravnoj zgradi ugraditi ventil za hidruličko uravnoteženje.
  * Prozračivanje se obavlja preko uređaja za prozračivanje s automatskim upravljanjem . Uređaj za prozračivanje sastoji se od dva filtera , povrata topline , dva ventilatora , zagrijača zraka , priključnih spojnica i dvije elektromotorne žaluzije . Uređaj je za unutrašnju montažu – postavlja se pod stropom pogonske prostorije . Elektroormar se postavlja na betonski stup ispod uređaja .
  * Uređaj se spaja na razvod tople vode , ispred zračnog grijača uređaja postavlja se mješajući ventil sa sekundarnom pumpom te ventil za hidrauličko uravnoteženje u povratnom vodu .
  * Funkcije elektroormara : nadzor filtera , zaštita od zamrzavanja , održavanje temperature dovoda .
  * Distribucijski kanali iz pocinčanog lima s dobavnim rešetkama .
  * Svježi i otpadni zrak : krovni prodori s lukom 135¨u kontra smjerovima . Mrežica oka 10 mm .

  Građevinski projekt
  Želimir Magjer, dipl.ing.građ.

  Strojarski projekt
  Silvano Sušilović, dipl.ing.stroj
  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj. (suradnik)

   

  HD PIVOVARA OS 750 1

  HD PIVOVARA OS 750 2

  HD PIVOVARA OS 750 3

  HD PIVOVARA OS 750 4

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive