Dvorana Strizivojna 2003

  HD DVORANA STRIZIVOJNA 220x120Dvorana osnovne škole Strizivojna 2003, projektom se na postojeću zgradu škole dograđuje nova sportska dvorana koja će se koristiti tijekom nastavnih aktivnosti. Instalacija grijanja je klasična spojena na postojeću plinsku kotlovnicu koja ima predviđenu dovoljnu snagu za dogradnju dvorane te sustav ventilacije.  INSTALACIJA GRIJANJA
  * Projektnom dokumentacijom riješen je sustav centralnog grijanja i prozračivanja .
  * U postojećoj kotlovnici se nalazi plinski kotao snage 225 kW s rezervom cca 100 kW za potrebe dvorane . Kotlovnica se ne mijenja glede karakteristika značajnih za građevinu , te nije predmet ovog projekta .
  * Na postojećem razdjeljivaču i sakupljaču su predviđena dva priključka NO 50 .
   *U kotlovnicu se postavlja spremnik tople vode 400 l i omekšivač vode .
  * Za potrebe rregulacije se dodaje VISSMANN ov set za automatsku vođenje dodatna dva kruga grijanja : VITOTRONIC 050 HK3 S , HV BUS MODUL ZA VITOTRONIC , VH BUS MODUL ZA DEKAMATIK , DVA OSJETNIKA POLAZNOG VODA I DVA PROSTORSKA PIPALA .
  * Temperaturski radni režim centralnog grijanja je 70/55°C klizno prema vanjskoj temperaturi. Time se izbjegava opasnost od vručeg dodira i umanjuje se efekt pečenja prašine na cijevima i radijatorima.
  * Cijevna mreža je izrađena od čeličnih cijevi zavješene pod stropom prizemlja. Kompenziranje temperaturnih dilatacija vrši se putem samokompenzacije. Cijevi u kotlovnici su toplinski izolirane kamenom vunom u oblozi Al lima .
  * Radijatorska tijela su opremljena radijatorskim termostatskom ventilima s termostatskom glavom i radijatorskim prigušnicama za otpajanje radijatora iz hidrauličkog sustava. Termostatske glave su sa zaštitom od skidanja.
  * Grijanje je izvedeno s dva kruga grijanja, jedan za pomoćne prostorije i prozračivanje , a drugi za dvoranu.
  * Priprema tople sanitarne vode je u spremniku od 400 l . Oprema spremnika je : pumpa kotlovske vode , cirko pumpa , ekspanzijska posuda , sigurnosni ventil , filteri , nepovratni ventili , armatura .

  INSTALACIJA VENTILACIJE
  * Sustav prozračivanja poslužuje dvoranu ili garderoba – naizmjenično . Za vrijeme odmora garderobe , a za vrijeme školskog sata dvoranu . Ovakvu funkciju omogućuje tjedni progamator .
  * Sustav čini jedna komora za dobavni zrak i pet odsisnih ventilatora .
  * Komora za dobavni zrak , zračne snage 1600 m3/h, filtrira i zagrijava zrak na 18¨C za dvoranu ( 22¨C za garderobe ) te ga potiskuje prema dvorani ili garderobama . Elektroormar komore upravlja s jednim odsisnim ventilatorom za dvoranu i s četiri krovna odsisna ventilatora za garderobe .
  * Preusmjeravanje dovodnog zraka prema dvorani ili garderobama obavlja se u razdjelnoj komori s dvije elektromotorne žaluzije . Preusmjeravanje obavlja elektrokomandni ormar , ali postoji i mogućnost ručnog izbora dvorana ili garderobe .
  * Vanjski zrak uzima se sa krova .
  * Dobavna komora je smještena pod stropom hodnika .
  * Distribucijski kanali iz pocinčanog lima smješteni su pod stropom dvorane i hodnika .
  * Istrujne rešetke u dvorani su sapnice , koje osiguravaju dotok zraka do zone boravka , a u hodniku su to kanalske rešetke s finom disperzijom zraka .
  * U hodničkim vratima garderoba su neprovidne prestrujne rešetke iz aluminijskih profila , dimenzije 525 x225xmm .
  * Odsisni ventilator u vanskom zidu dvorane , pod stropom . S vanjske strane je fiksna protukišna rešetka , a iznutra čvrste fiksne rešetke .
  * Toplovodni zagrijač dobiva toplu vodu iz cirkulacijskog kruga s radijatorskog grijanja . Graničnik protoka tople vode osigurava ispravan rad radijatorskog grijanja . .


  Arhitektonski projekt
  Predrag Rechner, dipl.ing.arh.

  Elektrotehnički projekt
  Darko Angebrandt, dipl.ing.el.

  Strojarski projekt
  Silvano Sušilović, dipl.ing.stroj
  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj. (suradnik)

   

  HD DVORANA STRIZIVOJNA 750 1

  HD DVORANA STRIZIVOJNA 750 2

  HD DVORANA STRIZIVOJNA 750 3

  HD DVORANA STRIZIVOJNA 750 4

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive