Električna Energija

  solar
  Sunčeva energija se pretvara direktno u električnu energiju primjenom sunčanih fotonaponskih pretvornika te fotonaponskog efekta. Postoji više tehnologija i materijala izrade modula od silicijskih amorfnih, monokristalnih i polikristalnih pa sve do thin-film tehnologija.

  Sunčeva energija se akumulira u atmosferi, zraku te zbog razlika u temperaturnim gradijentima te tlačnih gradijenata dolazi do pojave zračnih struja, a primjenom vjetroturbina se dobiva električna energija. Globalne zračne struje su poznate te se može očekivati stalni tok vjetra na određenom području, a male promjene u smjeru vjetrova posljedica su mikro lokacijskih uvjeta.

  Sunčeva energija se akumulira i u vodama, a kroz kružni tok vode osigurava se stalni dotok vodene energije. Voda isparava iz mora i jezera, prolazi kroz fazu kondenzacije u atmosferi te u obliku kiše dolazi na površinu gdje se sakuplja u riječnim tokovima, a primjenom hidroturbina se dobiva električna energija.

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive