Električna Energija

solar
Sunčeva energija se pretvara direktno u električnu energiju primjenom sunčanih fotonaponskih pretvornika te fotonaponskog efekta. Postoji više tehnologija i materijala izrade modula od silicijskih amorfnih, monokristalnih i polikristalnih pa sve do thin-film tehnologija.

Sunčeva energija se akumulira u atmosferi, zraku te zbog razlika u temperaturnim gradijentima te tlačnih gradijenata dolazi do pojave zračnih struja, a primjenom vjetroturbina se dobiva električna energija. Globalne zračne struje su poznate te se može očekivati stalni tok vjetra na određenom području, a male promjene u smjeru vjetrova posljedica su mikro lokacijskih uvjeta.

Sunčeva energija se akumulira i u vodama, a kroz kružni tok vode osigurava se stalni dotok vodene energije. Voda isparava iz mora i jezera, prolazi kroz fazu kondenzacije u atmosferi te u obliku kiše dolazi na površinu gdje se sakuplja u riječnim tokovima, a primjenom hidroturbina se dobiva električna energija.

Energetski Projekti

hrastovic energetski projekti banner

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive