Električna Energija

  solar
  Sunčeva energija se pretvara direktno u električnu energiju primjenom sunčanih fotonaponskih pretvornika te fotonaponskog efekta. Postoji više tehnologija i materijala izrade modula od silicijskih amorfnih, monokristalnih i polikristalnih pa sve do thin-film tehnologija.

  Sunčeva energija se akumulira u atmosferi, zraku te zbog razlika u temperaturnim gradijentima te tlačnih gradijenata dolazi do pojave zračnih struja, a primjenom vjetroturbina se dobiva električna energija. Globalne zračne struje su poznate te se može očekivati stalni tok vjetra na određenom području, a male promjene u smjeru vjetrova posljedica su mikro lokacijskih uvjeta.

  Sunčeva energija se akumulira i u vodama, a kroz kružni tok vode osigurava se stalni dotok vodene energije. Voda isparava iz mora i jezera, prolazi kroz fazu kondenzacije u atmosferi te u obliku kiše dolazi na površinu gdje se sakuplja u riječnim tokovima, a primjenom hidroturbina se dobiva električna energija.

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive