Tondach Đakovo 2005

  HD TONDACH ĐAKOVO 220x120Tondach Đakovo 2005, projekt rekonstrukcije i dogradnje postojeće plinske instalacije tehnološkog pogona proizvodnje proizvoda od gline. Zemni plin se koristi u pogonu za grijanje tunelskih peći te opekarskih proizvoda koji se proizvode u pećima kao što su palete proizvoda. Kvalitetna glina lokacije pogona daje vrhunski krajnji proizvod.

  Tondach glineni crijep je proizvod vrhunske kvalitete, napravljen je isključivo od prirodnih materijala i optimalno je rješenje za sve vrste krovova. Tondach crijepovi djeluju jednako impresivno pri restauraciji tradicionalnih građevina, kao i u ostvarenju smionih koncepata moderne arhitekture. Kvaliteta cjelokupnog sistemskog rješenja doprinosi stabilnosti i sigurnosti kompletnog krova. Vrlo širok spektar postojanih boja Tondach crijepa dobiva se prirodnim procesom engobiranja i glaziranja, što vam dozvoljava potpunu kreativnu slobodu.

  Proces proizvodnje opekarskih proizvoda vrsta je kontinuiranog proizvodnog procesa kojeg odlikuje visoka razina volumena proizvodnje, visoko standardiziran proizvod, visokospecijalizirana oprema, te visoki troškovi proizvodnje i zastoja, kao i kontinuiranost proizvodnje 24 sata dnevno i 365 dana u godini. Nadalje, važna karakteristike takve proizvodnje je i veliki udio troškova energije (prirodnog plina, električne energije), koji se može kretati i do 60% ukupnih proizvodnih troškova. Stoga, veliki dio aktivnosti u procesu optimiranja proizvodnje usmjeren je prema reduciranju potrošnje energije u proizvodnom procesu.

  Takva orijentacija optimiranja proizvodnog procesa dobiva na važnosti i značaju u uvjetima drastičnog povećanja troškova energije u nekoliko recentnih godina, te u uvjetima urušavanja tržišta opekarskih proizvoda koje je imalo za posljedicu da je cijena proizvoda postala gotovo jedini kriterij uspješnosti proizvodnog procesa i temelj konkurentske prednosti na tržištu. Može se zaključiti da je optimiranje procesa proizvodnje, u prvom redu reduciranje proizvodnih troškova, posebice troškova energije, najvažniji preduvjet nastavka uspješnog poslovanja i opstanka na tržištu.

  Strojarski projekt
  Željko Tomek, dipl.ing.stroj.
  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj. (suradnik)

   

  HD TONDACH ĐAKOVO 750 1

  HD TONDACH ĐAKOVO 750 2

  HD TONDACH ĐAKOVO 750 3

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive