D. Cesarića Zagreb 2006

  HD CESARIĆA 220x120Dobriše Cesarića Zagreb 2006, projektom obnove osnovne škole obuhvaćena je sanacija postojeće radijatorske mreže u cijeloj zgradi koja je dotrajala. Kroz zahvat je obnovljena i plinska kotlovnica novom opremom kojom će se produžiti mogućnost uporabe cjelokupne instalacije grijanja prije obuhvatne rekonstrukcije cijelog sustava.


  Prastari grad raste. Buja. Pretvara se u permanentno gradilište i danonoćno mijenja svoj lik u istom ritmu u kojem mijenja i društvene odnose i uvjete života svojih starih i novih stanovnika......» zapisano je na prvim stranicama spomenice osnovne škole, otvorene 1. listopada 1964. godine u naselju Borongaj-sjever, na zemljištu povrtlara, sa sjedištem u Ulici Ksavera Šandora Đalskog 29. U novinama je izašao članak: «Izgradnjom osmogodišnje škole «Božidar Maslarić»....osnovci iz općine Pešćenica dobit će 12 novih učionica. Nova škola odgovorit će svim zahtjevima suvremene nastave. Prvi ravnatelj postao je Mile Antolić, nastavnik iz Zagreba. Te prve školske godine 1964./65., u školu je upisano 806 učenika, raspoređeno u 23 odjeljenja. U školskoj godini 1966./67. konačno je dovršena i za rad osposobljena dvorana za tjelesni odgoj, a sljedeće, 1967./68. proradila je i školska kuhinja. Oživjeli su i radovi na sportskim terenima. Prišlo se planiranju terena za sportske igre kao i uređenja okoliša, no završetak tih radova predviđen je u sljedećoj godini. U školskoj godini 2001./2002. obilježili smo 100. obljetnicu rođenja Dobriše Cesarića. Likovna grupa oblikovala je motiv slapa od metalnih pločica koji je postavljen na zidu školskog stepeništa, učenici su nastupali na priredbi u Europskom domu, u Hrvatskom narodnom kazalištu organizirana je izložba likovnih radova naših učenika uz uvodni govor prof. Elezovića i prigodni program u kojem su poznati dramski umjetnici Dragan Despot i Zlatko Crnković recitirali Cesarićevu poeziju, te još mnoge druge aktivnosti. Otkrivanje biste bio je samo uvod u slavlje povodom 40-obljetnice postojanja škole. Cijelom je školom te školske godine 2004./2005. vladao slavljenički duh, a na sam rođendan Dobriše Cesarića, 10. siječnja 2005. održana je priredba s motom «Kapi sjećanja u slapu poezije, slike i glazbe» na kojoj su Cesarićeve stihove, uz naše učenike uključene u zbor, recitatorsku, scensku i dramsku grupu, govorili i pjevali naši poznati dramski i estradni umjetnici Nada Subotić, Zlatko Crnković, Ivica Percl i Hrvoje Hegedušić. Osnovna škola Dobriše Cesarića odavno se stopila s izgledom naselja.....siva limena pročelja okružena su gustim krošnjama jablana, javora i breza, a školska zgrada svojim šarenim stranicama, koje su nemirnim rukama oslikale generacije osmaša, kao otok sretnih lica..... Krajem svake školske godine njenim dvorištem zamirišu lipe, a cvrkut zadovoljnih đaka zamre u duga topla ljeta.

  Arhitektonski projekt
  Vladimir Šobat, dipl.ing.arh

  Elektrotehnički projekt
  Željka Hitrec, dipl.ing.el.

  Strojarski Projekt
  Antun Mali, dipl.ing.stroj.
  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj. (suradnik)

   

  HD CESARIĆA 750 1

  HD CESARIĆA 750 2

  HD CESARIĆA 750 3

  HD CESARIĆA 750 4

  HD CESARIĆA 750 5

  HD CESARIĆA 750 6

  HD CESARIĆA 750 7

  HD CESARIĆA 750 8

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive