Trgocentar Zabok 2010

  HD TRGOCENTAR ZABOK 220x120Trgocentar Zabok 2010, je trgovačka zgrada maloprodaje. Sustav grijanja i hlađenja je koncipiran ukupnim sustavom ventilacije i klimatizacije preko centralnog roof topa na krovu koji koristi za grijanje pomoću zemnog plina. Dok se za hlađenje koristi dodatni rashladnik u samom uređaju.


  Plinski priključak potrebno je izraditi prema energetskoj suglasnosti distributera plina i ovome projektu. Ovim projektom predviđa se izgradnja novog plinskog priključka- ST (1-3 bar) plinovoda PE d40. Priključak se vrši na susjednoj parceli uz pomoću sedla za bušenje pod tlakom PE d40-d40. Priključak se vodi na dubini od 1,0 m, sa svih strana se oblaže pijeskom, a 1 m prije samostojećeg PMRU radi se prijelaz sa PE na čelik d40/NO32. Nakon polaganja pijeska potrebno je postaviti traku za detektiranje priključka i traku „POZOR PLIN“. Investitor je dužan ugovoriti navedene radove sa distributerom plina.

  Predviđena je niskotlačna djelomična klimatizacija (grijanje, ventilacija ) prostora. Kao centralna jedinice klimatizacije predviđa se dvoetažna tlačno- odsisna klima komora KK1 u ventilostrojarnici. Komora je dimenzionirana tako da se i u najnepovoljnijem slučaju mogu zadovoljiti minimalni higijenski uvjeti, a kao sustav povratka djela energije koristi se rotacijski regenerator. Predviđen je hladnjak na komori, ali hladnjak vode se za sada ne ugrađuje u instalaciji.


  Strojarski projekt
  Goran Tomek, dipl.ing.stroj.
  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj. (suradnik)

  HD TRGOCENTAR 1

  HD TRGOCENTAR 2

  HD TRGOCENTAR 3

  HD TRGOCENTAR 4

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive