Wayaland plutajuće piramide
Subota, 28 Travanj 2018 14:52

Wayaland plutajuće piramide

Plutajuće ekološke piramide mogu postati budućnost za razvoj modernih gradova. Modularne strukture nude energetski nezavisan život na vodi, ali po ne tako maloj cijeni. Ako nema više slobodnog zemljišta za gradnju, zašto onda ne bismo zidali na vodi? Wayaland je projekt dizajnerskog studija Pierpaolo Lazzarini i predstavlja modularni grad napravljen od sistema piramidalnih struktura u kojima su, pored stambenih jedinica, organizirani i hoteli, spa centri, teretane, sportski tereni, trgovine, restorani, kina i slično... i sve to na vodenoj površini! Međutim, ono što ovaj projekt čini interesantnim jest prisustvo naprednih sistema održivosti poput fotonaponskih panela ali i vodenih turbina koje osiguravaju potrebnu energiju za snabdjevanje ovih struktura, a sve to kako bi se postigli zadati ciljevi – potpuno autonoman način snabdjevanja energijom i života u otvorenoj samoodrživoj zajednici, piše Designboom. Wayaland ima potpuno autonoman način snabdjevanja energijom i nudi život u otvorenoj samoodrživoj zajednici. Glavna piramida nazvana Waya konstruirana je od više preklopljenih modula, a baza strukture ima osnovu od 54 sa 54 metra, osiguravajući ukupnu površinu objekta od 3.000 kvadratnih metara. Piramidalno objekti mogu biti različitih veličina u ovisnosti od količine uklopljenih modula. Struktura može dostići najvišu visinu od 30 metara, a korištenjem deset različitih modula može se dostići ukupna površina od 6.500 kvadratnih metara. Pierpaolo Lazzarini je pokrenuo kampanju promocije ovog projekta kako bi uspio da realizuje izgradnju početne manje strukture od dva kata, osnove 10 sa 10 metara. Prema riječima dizajnera, potrebno je 350.000 eura za izgradnju prve jedinice. Lazzarini planira da novac prikupi tako što će omogućiti budućim korisnicima promotivnu rezervaciju smještaja, a cijena noćenja biti će 1.000 eura. Svim potencijalnim investitorima, Lazzarini nudi Waya putovnicu, tako da će oni nakon planiranog otvaranja plutajućeg grada 2022. godine postati građani Wayalanda. Do piramida se stiže brodovima i čamcima.
www.gradnja.rs

 

HD WAYALAND 750 1

HD WAYALAND 750 2

HD WAYALAND 750 3

HD WAYALAND 750 4

HD WAYALAND 750 5

HD WAYALAND 750 6

Pročitano 15 puta

Energetski Projekti

hrastovic energetski projekti banner

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive