Wildpoldsried, Njemačka 100% OIE
Srijeda, 24 Kolovoz 2011 19:41

Wildpoldsried, Njemačka 100% OIE

Selo Wildpoldsried u Bavarskoj godišnje zarađuje impresivnih 4 milijuna eura iz obnovljivih izvora energije.Zelena inicijativa Wildpoldsrieda je započeta 1997., kada je selo odlučilo izgraditi nove industrije s tim da je cijela incijativa ostala na lokalnoj razini, te joj je cilj bio ne napraviti dug. Tokom zadnjih 14 godina selo je devet općinskih zgrada opremilo solarnim panelima, izgradilo je četiri uređaja za proizvodnju bioplina (peti se upravo gradi) i postavilo je sedam vjetroagregata s tim da se još dva postavljaju sada. Uz to u selu čak 190 kuća ima solarne panele, ima i tri male hidroelektrane, ekološku kontrolu poplava i prirodni sustav kanalizacije. Svi ti sustavi omogućili su Wildpoldsriedu koji ima samo 2.600 stanovnika da proizvede 321% više energije nego što im je potrebno, te da godišnje zarađuje 4 milijuna eura prodajom energije državnoj mreži. Zeleni ciljevi su tamo bili tako uspješni da su napravili i WIR-2020 (Wildpoldsriedov Inovativno Vodstvo) kojim pozivaju građane da naprave svoj dio u očuvanju okoliša i da stvore zelene poslove na lokalnom prostoru. Wildpoldsried je osvojio mnoge Njemačke i međunarodne nagrade koje se bave obnovljivim izvorima energije, te imaju i organizirane turističke obilaske kojima pokazuju drugim odborima sela kako da sami postignu slične rezultate. Od događaja u Fukushimi gradonačelnik Wildpoldsrieda je imao i međunarodne pozive te je bio i u Rusiji i Rumunjskoj gdje je predstavljao uspjehe Wildpoldsrieda.
www.obnovljivi.com

23
3
4
Pročitano 1634 puta

Energetski Projekti

hrastovic energetski projekti banner

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive