Gardur landhouse, Island
Subota, 22 Srpanj 2017 20:57

Gardur landhouse, Island

Na Islandu smo pronašli genijalan projekt kuće koja svojom pozicijom, izvedbom i okolinom u koju je uklopljena opravdano plijeni pažnju.  Danas definitivno postoje arhitektonski projekti koji nas iznova mogu fascinirati i oduševiti taman kada smo pomislili da smo već sve vidjeli. Ovaj je upravo takav, a riječ je o kući čiji sjajan projekt potpisuje Studio Granda, a koja se nalazi u Reykjaviku na Islandu. Ovaj famozan objekt sjajno se stopio s prirodom i ambijentom u kojem se nalazi, a to je doslovno usred ničega i prostire se na 68 četvornih metara. Riječ je o reinterpretaciji, točnije modernoj verziji tradicionalne islandske kućice koja je u ovom slučaju zbog svoje konstrukcije i forme postala sastavni dio prirode, odnosno kao da je oduvijek bila dio nje. Kuća je tako pozicionirana da su dva zida u biti naslonjena na prirodne stijene, dok su ostali zidovi definirani i načinjeni od stakla kako bi vlasnici kuće mogli maksimalno iskoristiti doticaj s prekrasnom okolinom kojom su okruženi. Interijer je uređen vrlo bazično i jednostavno, a kombinacija materijala koja prevladava su granit i drvo, a cijeli prostor je podijeljen na mini jedinice kako bi sve potrebne i osnovne zone bile zastupljene. I iako kućica već ima definiran dnevni boravak, činjenica je da se on vrlo lako i u svakom trenutku može proširiti, jer kvadratura ovdje u pravilu ne mora biti striktno definirana, što je jasno samo po sebi.
www.buro247.hr

 

HD GARDUR LANDHOUSE 750 1

HD GARDUR LANDHOUSE 750 2

HD GARDUR LANDHOUSE 750 3

HD GARDUR LANDHOUSE 750 4

HD GARDUR LANDHOUSE 750 5

HD GARDUR LANDHOUSE 750 6

Pročitano 119 puta

Energetski Projekti

hrastovic energetski projekti banner

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive