Gozu kuća, Ande
  Subota, 08 Rujan 2018 13:46

  Gozu kuća, Ande

  Planinska kuća u kamenu koja odaje počast Andama. Kuća Gozu potpuno je otvorena ka prirodi tako da ukućani koji borave u njoj iz skoro svakog njenog kutka imaju utisak da su zapravo u vanjskom okolišu. Arhitektonska tvrtka Opus Studio projektirala je kuću Gozu od 500 kvadratnih metara u kolumbijskoj pokrajini Antiokijai na nadmorskoj visini od 2.195 metara u bujnom zelenoj dolini usred Anda. Zahvaljujući inteligentnom arhitektonskom oblikovanju postignut je izuzetan osećaj spokoja i harmoničnosti kuće s prirodom jer kameni zidovi i zeleni krovovi praktično odaju počast preljepom planinskom masivu, dok organizacija prostora u isto vrijeme omogućava ukućanima da praktično žive na otvorenom. Struktura kuće je oblikovana od tri glavna trakta koji su povezani valovitim zelenim krovom, a oni svi zajedno imitiraju okolna brda, piše Inhabitat. Kombinacijom borovog drveta sa prirodnim kamenom, kako u interijeru, tako i u eksterijeru, kuća je praktično kamuflirana u okolno prirodno okruženje. Ulaz u kuću smješten je između dva krila. Kada se stupi u unutrašnjost, dugački koridori vode kroz prostore i sreću se u centralnom dijelu kuće, iz kojeg se izlazi na unutrašnje dvorište sa bazenom, koje je organizirano kao prostor za druženje i igru. Arhitekti su se tijekom projektiranja u mnogome oslanjali na pasivne načine projektiranja. Tako je dnevni boravak orijentiran ka istoku, kako bi iskoristio Sunčevu svjetlost tijekom dana, dok je spavaća zona na zapadnoj strani i na taj način su joj osigurani zasjenjenost i privatnost. Prostrani zeleni krov, osim što povezuje kuću sa okruženjem, prestavlja dobar toplinski izolator i zahvaljujući njemu smanjena je potreba za korištenjem dodatne energije. Interijer kuće izveden je u tamnijim tonovima kako bi se stvorila ugodna atmosfera. Spavaći blok karakeriziraju materijali izražajne teksture.
  Foto, video: Isaac Ramírez Marín (Opus Studio)

   

  HD GOZU ANDE 750 1

  HD GOZU ANDE 750 2

  HD GOZU ANDE 750 3

  HD GOZU ANDE 750 4

  HD GOZU ANDE 750 5

  HD GOZU ANDE 750 6

  HD GOZU ANDE 750 7

  HD GOZU ANDE 750 8

  HD GOZU ANDE 750 9

  HD GOZU ANDE 750 10

  Pročitano 119 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive