CO2 ozelenjava Zemlju
  Subota, 27 Travanj 2019 20:13

  CO2 ozelenjava Zemlju

  Veće razine CO2 stvaraju zeleniju Zemlju, budući da je CO2 najvažnija molekula za održavanje biljnog svijeta na Zemlji. Emisija CO2 je u izravnoj kontradikciji sa strašnim pričama o ugljičnom-dioksidu kojeg neumoljivo u medijima spominju aktivisti klimatskih promjena. Znanstvena studija objavljena u časopisu Nature Climate Change i naglašena od strane NASA-e otkriva da porast razine ugljičnog-dioksida ima strahovito pozitivan utjecaj na zacjeljivanje planete Zemlje u posljednja tri desetljeća, s time da se u nekim regijama povećao životni vijek biljaka za više od 50%. Studija pod naslovom “Ozelenjavanje Zemlje i njegova snaga”, koristila je satelitske podatke za praćenje i mapiranje širenja zelenila širom svijeta od 1982. do 2015. godine. Objavljena u 2016. godini, ova studija je zaključila da rast atmosferskog CO2 uzrokuje “gnojidbu” biljnog svijeta što je rezultiralo značajnim ubrzanim povećanem “ozelenjavanja” na svakom kontinentu Zemlje.

  Kao što sažetak studije objašnjava:
  “Otkrili smo trajno i rasprostranjeno povećanje integrirane vegatacije LAI (ozelenjivanja) u određenom razdoblja na području 25% do 50% globalne vegetacije. Faktorske simulacije s više globalnih modela ekosustava ukazuju na to da učinci gnojidbe uz pomoć CO2 objašnjavaju porast od 70% promatranog trenda ozelenjavanja. Drugim riječima, planeta postaje sve zelenija, a za to možem zahvaliti rastućoj razini CO2, budući da su rastuće razine CO2 uzrokovale oko 70% porasta zelenila širom planeta, tvrde znanstvenici. Čitatelji alternativnih medija primjećuju da je to upravo ono o čemu su ih obavještavali već više od deset godina. To je osnovna znanost, naravno, budući da biljke koriste ugljični-dioksid da bi napredovale, rasle i razvijale se. Veće razine CO2 stvaraju zeleniju Zemlju, budući da je CO2 najvažnija molekula za održavanje biljnog svijeta na Zemlji. Nevjerovatno je da cijeli kult klimatskih promjena negira temeljnu znanost o botanici i fotosintezi.

  NASA potvrđuje nalaze i čak je objavila videozapis o povećanju globalnog ozelenjavanja zbog porasta CO2. Na šok mnogih alarmista i aktivista klimatskih promjena, čak su i znanstvenici NASA-e potvrdili da ugljični-dioksid “ozelenjava” planet. Kao što je navedeno na NASA.gov web stranici u članku pod naslovom, “Oplemenjivanje i ozelenjavanje Zemlje uz pomoć ugljičnog dioksida, studija pronalazi”: “Od četvrtine do polovice površina Zemlje u istraživanju pokazalo je značajno ozelenjavanje tijekom posljednjih 35 godina uglavnom zbog porasta razine ugljičnog dioksida u atmosferi, pokazuje nova studija objavljena u časopisu Nature Climate Change 25. travnja.” “Međunarodni tim od 32 autora iz 24 ustanove u osam zemalja vodio je istraživanje, koje je uključivalo korištenje satelitskih podataka NASA-inog spektrometra umjerene rezolucije te Nacionalne oceanometarske i atmosferske radiometarske instrumente kako bi se odredio indeks površine zelenog lišća ili količina pokrova listova, iznad vegetacijske regije.” NASA objašnjava gotovo točno ono što se pokušava objasniti građanima Zemlje zadnjih nekoliko godina: Da je ugljični-dioksid neophodna komponenta fotosinteze za biokemijski proces kojim biljke proizvode metaboličku energiju.

  NASA dodaje:
  “Zeleno lišće koristi energiju sunčevog svjetla kroz fotosintezu kako bi kemijski kombiniralo ugljični-dioksid izvučen iz zraka s vodom i hranjivim tvarima koje se izvlače iz tla kako bi se proizvelo šećere, koji su glavni izvor hrane, vlakana i goriva za život na Zemlji. Istraživanja su pokazala da povećane koncentracije ugljičnog-dioksida povećavaju fotosintezu i potiču rast biljaka.” “Rezultati su pokazali da “gnojidba” ugljičnim-dioksidom uzrokuje 70-postotni porast ozelenjavanja”, rekao je koautor studije Ranga Myneni, profesor na Odjelu za Zemlju i okoliš na Bostonskom sveučilištu.” NASA je čak objavila videozapis na kojem gotovo točno odražava poruku koju zagovaraju alternativni mediji godinama. Videozapis nosi naslov: “Rastuće razine CO2 ozelenjavaju Zemlju”
  Novi-Svjetski-Poredak.com


  NEW YORK TIMES doslovno izjavio da je ‘rast biljaka’ na Zemlji uz pomoć CO2 – strašna stvar!
  Sve maske su pale. Alarmisti klimatskih promjena u mainstream medijima otkrivaju svoje prave motive. Novo izvješće koje je napisao Carl Zimmer iz New York Timesa sugerira da je proces “ozelenjavanja” Zemlje sa CO2 strašna stvar koja se mora preokrenuti. U članku se tvrdi da je “globalno ozelenjavanje” uz pomoć emisija ugljičnog dioksida, “strašno” na duge staze. Biljke ne smiju slobodno rasti s obilnom količinom ugljičnog dioksida u atmosferi. Očito, borba protiv “klimatskih promjena” zapravo je varljiva priča o iskorjenjivanju neophodnog spoja (CO2), tako da biljni život počne propadati i planet postane pust i prazan. Alarmisti klimatskih promjena su proglasili ugljični-dioksid jednom vrstom zagađivača, iako sadrži dvije od najvažnijih molekula za sam život. Ako bi se razine ugljika smanjile na gotovo nulu, planet bi postao hladan i / ili sušan, neplodan, depopuliran, siromašan hranjivim tvarima, siromašan raznovrsnošću hrane i konačno sa manjkom kisika. Ovo je vrsta planeta kojeg Carl Zimmer zagovara?

  Zašto oni pokušavaju ubiti život na Zemlji?
  Borba protiv “klimatskih promjena” također je zavjera kojom se manipulira i mijenja Zemljina klima na načine koji pogoduju određenim industrijama, i na načine koji kontroliraju stanovništvo. Prirodni rast atmosferskog CO2 je koristan za rast biljaka, što u konačnici potiče proizvodnju hrane i povratak kisika u atmosferu. Međutim, Carl Zimmer iz New York Timesa napisao je 30. srpnja kako “porast razine CO2 čini svijet zelenijim, ali to nije ništa što bi trebali slaviti.” Zimmer zagovara kontrolu emisija CO2 kako bi se klima mogla manipulirati i kontrolirati. Zastupnici klimatskih promjena kao što je Zimmer zapravo su za “klimatske promjene”, jer žele manipulirati Zemljinom klimom kako njima najbolje odgovara. Zimmer ne želi vidjeti da biljke rastu na područjima gdje su nekada bile rijetke. Zbog porasta razine CO2 u prošlom stoljeću, biljke su rasle brže od bilo kojeg drugog vremena u proteklih 54.000 godina. To je donijelo nevjerojatno obilje života i ekosustava. No, svatko tko se ne slaže s Zimmerom smatra se “demantičarom klime” jer pokušava spriječiti “znanstveni napredak”. Drugi su prihvatili ideju o rastu razine CO2, jer bi to prirodno pomoglo da planet ponovno zazeleni. Bivši suosnivač Greenpeacea Patrick Moore tvrdi da svijet treba više CO2. Zemlja ima teorijski nedovoljno CO2 u odnosu na prošla geološka razdoblja, kada je biljni život eksplodirao. Moore je kritizirao Zimmer i New York Times zbog njihove tvrdnje. Moore piše da bi razina CO2 trebala biti veća: “800-1200 ppm CO2 je optimalno. Bile su niže razine tijekom pleistocena nego bilo kada u povijesti Zemlje.” Također je poznata činjenica da biljke doživljavaju ogroman rast kad se CO2 upumpava u staklenik. Budući da biljke sintetiziraju svoje vlastite lijekove, potreban je vrlo važan element za stvaranje veza za proizvodnju fitokemikalija i vitamina. Na primjer, vitamin C se stvara iz vodika i kisika, a sve njih vežu ugljikove veze. Ugljik je toliko uobičajen u kemiji da čak nije označen molekulskim formulama. Lišće, stablo, voće, kora i nutritivni spojevi koji dolaze iz biljnog života ovise o korištenju ugljičnog dioksida iz Zemljine atmosfere. Neobičan rat protiv ugljika nije samo rat protiv raznolikosti, nezavisnosti i obilje hrane, nego je i rat protiv prirodne medicine, prehrane i superhrane koja liječi.
  NoviSvjetskiPoredak.com

  Pročitano 196 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive