ELEN LEAF punionica
  Srijeda, 07 Prosinac 2016 16:38

  ELEN LEAF punionica

  HEP je ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba na Trgu Stjepana Radića, pustio u rad prvu ELEN LEAF punionicu za električna vozila. Radi se o prototipu najsuvremenije stanice za punjenje električnih automobila u Hrvatskoj, ujedno i prvoj punionici koja za napajanje koristi solarnu energiju. Otvorenju punionice prisustvovali su ministar gospodarstva Tomislav Panenić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg, predstavnici Grada Zagreba, član Uprave Hrvatske elektroprivrede Saša Dujmić i voditelj projekta e-mobilnosti HEP grupe Ivica Skorić. ELEN LEAF punionica u Zagrebu kruna je HEP-ovog razvojnog projekta ELEN, u sklopu kojeg su do sada na 21 lokaciji u 12 gradova diljem Hrvatske otvorene punionice za električna vozila. Punionica je izgrađena na temelju Sporazuma o suradnji na pilot projektu poticanja izgradnje infrastrukture za napajanje električnih vozila u Zagrebu između Grada Zagreba i Hrvatske elektroprivrede d.d. „Ova tehnološki i dizajnerski jedinstvena punionica predstavlja izvanredan spoj koncepta elektromobilnosti i primjene obnovljivih izvora energije i upravo takvim spojem okolišno prihvatljivih tehnologija HEP pokazuje da prati europske i svjetske politike smanjenja emisija CO2, sprječavanja klimatskih promjena i očuvanja okoliša“, izjavio je član Uprave Hrvatske elektroprivrede, Saša Dujmić. ELEN LEAF stanica sastoji se od dvije nadstrešnice sa solarnim panelima i ultra brzom punionicom za punjenje električnih vozila snage 50 KW DC i 43 KW AC, uz mogućnost istovremenog punjenja dvaju vozila. Pritom se kao pogonsko gorivo za električna vozila koristi energija dobivena iz solarnih panela. Pomoću solarnih panela ELEN LEAF stanica će godišnje proizvoditi 3000 KWh električne energije iz obnovljivog izvora (sunčeve energije). Prototip je izrađen temeljem natječaja kojeg je provelo Hrvatsko dizajnersko društvo i na kojem je odabran rad i idejno rješenje dizajnerica Ane Banić Göttlicher i Maše Vukmanović. Izvođač radova je tvrtka Elna kabel. HEP ovim otvaranjem nastavlja suradnju s Gradovima i zainteresiranim partnerima na širenju mreže javnih punionica diljem Hrvatske kako bi se motivirao rast broja električnih vozila i poboljšao život u urbanim sredinama smanjenjem emisija onečišćujućih tvari i buke.
  domivrt.vecernji.hr


  HEP spektakularnim programom svečano u rad pustio prvu ELEN LEAF punionicu za električne automobile, a koja za napajanje koristi solarnu energiju

  Hrvatska elektroprivreda d.d. (HEP) večeras je ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba na Trgu Stjepana Radića spektakularnim programom svečano u rad pustila prvu ELEN LEAF punionicu za električne automobile, a koja za napajanje koristi solarnu energiju. Otvorenju punionice prisustvovali su ministar gospodarstva Tomislav Panenić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg, predstavnici Grada Zagreba, član Uprave Hrvatske elektroprivrede Saša Dujmić i voditelj projekta e-mobilnosti HEP grupe Ivica Skorić. ELEN LEAF punionica u Zagrebu kruna je HEP-ovog razvojnog projekta ELEN, u sklopu kojeg su do sada na 21 lokaciji u 12 gradova diljem Hrvatske otvorene punionice za električna vozila. Punionica je izgrađena na temelju Sporazuma o suradnji na pilot projektu poticanja izgradnje infrastrukture za napajanje električnih vozila u Zagrebu između Grada Zagreba i Hrvatske elektroprivrede d.d.. "Ova tehnološki i dizajnerski jedinstvena punionica predstavlja izvanredan spoj koncepta elektromobilnosti i primjene obnovljivih izvora energije i upravo takvim spojem okolišno prihvatljivih tehnologija HEP pokazuje da prati europske i svjetske politike smanjenja emisija CO2, sprječavanja klimatskih promjena i očuvanja okoliša", izjavio je član Uprave Hrvatske elektroprivrede, Saša Dujmić. ELEN LEAF stanica sastoji se od dvije nadstrešnice sa solarnim panelima i ultra brzom punionicom za punjenje električnih vozila snage 50 KW DC i 43 KW AC, uz mogućnost istovremenog punjenja dvaju vozila. Pritom se kao pogonsko gorivo za električna vozila koristi energija dobivena iz solarnih panela. Pomoću solarnih panela ELEN LEAF stanica će godišnje proizvoditi 3000 KWh električne energije iz obnovljivog izvora (sunčeve energije). Prototip je izrađen temeljem natječaja kojeg je provelo Hrvatsko dizajnersko društvo i na kojem je odabran rad i idejno rješenje dizajnerica Ane Banić Göttlicher i Maše Vukmanović. Izvođač radova je tvrtka Elna kabel. HEP ovim otvaranjem nastavlja suradnju s gradovima i zainteresiranim partnerima na širenju mreže javnih punionica diljem Hrvatske kako bi se motivirao rast broja električnih vozila i poboljšao život u urbanim sredinama smanjenjem emisija onečišćujućih tvari i buke. Galeriju fotografija punionice po danu, koju smo prije svih hrvatskih medija danas objavili, možete pogledati na sljedećoj poveznici.
  Portal croenergo.eu

   

  ELEN Leaf punionica osvojila prestižnu nagradu za dizajn

  ELEN Leaf punionica električnih vozila vrhunski je primjer produkt dizajna u javnoj arhitekturi. HEP Opskrba dobitnica je ovogodišnje iF DESIGN nagrade u kategoriji produkt dizajna u javnoj arhitekturi, za dizajn ELEN LEAF stanice za punjenje električnih vozila. Prestižna nagrada HEP Opskrbi je dodijeljena 10. ožujka na svečanosti u Münchenu. Nagrađeni rad, ELEN LEAF punionica za električna vozila, postavljena je na Trgu Stjepana Radića, ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba u srpnju 2016. godine. Riječ je o prototipu najsuvremenije stanice za punjenje električnih automobila u Hrvatskoj, ujedno i prvoj punionici koja za napajanje koristi solarnu energiju. ELEN LEAF punionica u Zagrebu kruna je HEP-ovog razvojnog projekta ELEN. Stanica se sastoji od dvije nadstrešnice sa solarnim panelima, reklamnim totemom i ultra brzom punionicom za punjenje električnih vozila snage 50 KW DC i 43 KW AC, uz mogućnost istovremenog punjenja dvaju vozila. Natječaj za idejno rješenje stanice provela je HEP Opskrba u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom. Na natječaj je pristiglo više od 20 radova, od kojih su tri najbolja nagrađena. Za izvedbeno rješenje odabran je rad dizajnerica Ane Banić Göttlicher i Maše Vukmanović, dok je autor tipskog projekta i glavni projektant arhitekt Ivan Galić iz Nop Studia. Radove je izvela tvrtka Elna kabel iz Zagreba. Organizator jednog od najcjenjenijih natječaja na području dizajna u svijetu, iF International Forum Design GmbH sa sjedištem u Hannoveru, najstarija je nezavisna organizacija za dizajn u Njemačkoj. Ove je godine za nagradu iF DESIGN, koja je prepoznata je kao simbol izvrsnosti dizajna diljem svijeta, prijavljeno 5.500 radova iz 59 zemalja, a u međunarodnom je žiriju sudjelovalo 58 stručnjaka.
  www.energetika-net.com

  Pročitano 786 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive