Brick City House, Denver
Nedjelja, 15 Listopad 2017 11:56

Brick City House, Denver

Ovako izgleda očaravajuća suvremena verzija ciglene kuće. Američki arhitekti iz tvrtke "Studio B" su predstavili projekt suvremene rezidencije nastale po uzoru na stare bungalove. Jedna mirna četvrt američkog grada Denvera je postala bogatija za zanimljivo arhitektonsko zdanje. Naime, arhitekti iz tvrtke "Studio B" su prema željama svojih klijenata, projektirali suvremenu rezidenciju inspiriranu starim bungalovima. Glavna obilježja su velike količine cigle koje su korištene u eksterijeru, masivne staklene stijenke te zidovi obloženi pločama od drva oraha. "The Brick City House" se nalazi u ulici punoj drveća u kojoj su tradicionalno bili bungalovi, pa se iz tog razloga htio poštovati kontekst u kojem se gradi nova kuća. Kuća se sastoji od jedne vrlo prostrane etaže, a uređena je u suvremenom stilu, no tako da se na svakom koraku osjeti toplina doma, što je pak postignuto uporabom zemljanih tonova. Posebno je zanimljiv detalj raskošnog bazena, koji se nalazi na doslovno nekoliko koraka od spavaće sobe. Možete li zamisliti bolji početak dana?
www.buro247.hr

Studio B creates rectangular brick home for historic Denver neighbourhood
Colorado architecture firm Studio B took cues from Denver's old bungalow homes to create this low-lying residence faced with handmade brick, walnut panelling and large panes of glass. The Brick City House is located on a corner lot dotted with oak, willow and maple trees. It is situated within the city's Sunnyside neighbourhood, an older district dominated by brick bungalows with large porches. The architects set out to create an "interpretative piece of architecture" that respects the local context, in contrast to other new developments in the area. "In opposition to many of the newer, large-scale and overly complex projects with generic building materials typically being constructed in the neighbourhood recently, this project is smaller and lower profile," said Studio B Architecture + Interiors, which has offices in the Colorado towns of Aspen and Boulder. The team conceived a low-lying box faced with dark bricks supplied by a company in Italy. The masonry helps strengthen the home's connection to its historic neighbours. "This project draws its material palette from the surrounding, smaller-scale brick bungalows and implements handmade brick – a low-maintenance, high-quality and durable material of striking natural beauty," the team said. The brick was paired with warm-hued walnut panelling and large expanses of glass, which lighten up the facades. The entrance elevation was slightly cut away, resulting in a recessed front door and a terrace that engages the home with its surroundings. The concrete foundation was left exposed in order to ground the building to the site. Rather than a traditional backyard, the team created an interior courtyard, which was formed by extracting the centre of the rectangular volume. The outdoor space contains a slender pool, an in-ground fireplace, and a lounge area. Retractable glass walls line the courtyard and provide a seamless connection between inside and out. "The house turns inward toward the courtyard and pool, with a connection to nature by focusing upward on the sky," the team said. "This concept is inspired by modern artists' exploration into the connection of the sky, earth and proportion." Encompassing 4,600 square feet (427 square metres), the home has a master suite and guest bedroom on its ground level, along with an open-plan living, dining and cooking area. A basement contains an additional bedroom, a media room, an office, and a wine cellar. The interiors are defined by a neutral colour palette and streamlined decor. Studio B's other projects in its home state the western US state include an elevated Aspen home wrapped in zinc and glass, and a school in rural Colorado featuring earthy materials and soft natural light.
www.dezeen.com

HD BRICK HOUSE 750 1

HD BRICK HOUSE 750 2

HD BRICK HOUSE 750 3

HD BRICK HOUSE 750 4

HD BRICK HOUSE 750 5

HD BRICK HOUSE 750 6

HD BRICK HOUSE 750 7

HD BRICK HOUSE 750 8

 

Pročitano 25 puta

Energetski Projekti

hrastovic energetski projekti banner

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive