L’Accostée House, Montreal
Subota, 28 Travanj 2018 16:00

L’Accostée House, Montreal

Dizajnirati zgradu koja stoji u potpunoj harmoniji sa prirodnom okolinom nije nimalo lako. Ipak, kanadski arhitekti nastavljaju da pobjeđuju u tom izazovu. Vila L’Accostée House nalazi se nadomak Montraela na obali tamošnjeg jezera. Vlasnici kuće su dugo živjeli na tom mjestu, ali su zbog lošeg stanja u kojem se nalazio njihov prvobitni dom odlučili da ga rekonstruiraju iz temelja. Za konačno rješenje pobrinio se studio Bourgeois/Lechasseur architects. Temelji stare kuće zadržani su da bi se napravio veliki skladišni prostor, uključujući i spa terasu čije stepenice vode do jezera. Klijenti su željeli da novo zdanje bude u skladu sa prirodom, da ne remeti okolinu, kao i da se ostavi otvorena zona koja vodi ka jezeru. Temelji stare kuće zadržani su da bi se napravio veliki skladišni prostor, uključujući i veliku spa terasu čije stepenice vode do jezera. Ovaj moment predstavljao je početnu točku za razvoj ostatka dizajna. Sa ulične strane vidljivi su samo garaža i gornji kat, dok se sa jezera vide sva tri elegantno uređena nivoa kuće. Struktura kuće izgrađena je mahom od drveta. Ogoljeni plafon sa drvenim gredama stoji u harmoničnom odnosu sa prirodnom okolinom, a krov dobrim dijelom prekriva prozore na sjevernoj strani kuće kako bi pružio dobar hlad i tijekom toplih dana. Fasada kuće izgrađena je od drveta bež boje i ljestvica od kedra. Nagib čestice također je vrlo bitan za cjelokupan dizajn, pogotovo u interijeru gde su sve prostorije povezane tako da daju utisak da prolazeći kroz kuću zapravo silazite niz padinu. Što se tiče interijera, on je podijeljen u nekoliko karakterističnih cjelina. Posebno je zanimljiva geometrija prostora u prizemlju gde se nalaze dnevni boravak sa trpezarijom na više nivoa, kuhinja i ostale zajedničke prostorije, dok su pojedinačne sobe članova porodice smještene na katu i povezuje ih hodnik. No, na katu se nalazi i jedno skriveno blago – zatvoreni bazen u samom središtu kuće. Bazen je obasjan kako prirodnim svjetlom tako i elegantnim svetiljkama na plafonu, dok zid od betona pored pravi odličnu izolaciju. Do bazena se dolazi kroz veliko kupatilo čiji su zidovi ukrašeni „paleotskim“ mozaikom.
www.gradnja.rs

 

HD VILA MONTREAL 750 1

HD VILA MONTREAL 750 2

HD VILA MONTREAL 750 3

HD VILA MONTREAL 750 4

HD VILA MONTREAL 750 5

HD VILA MONTREAL 750 6

HD VILA MONTREAL 750 7

HD VILA MONTREAL 750 8

Pročitano 13 puta

Energetski Projekti

hrastovic energetski projekti banner

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive