Tropicalia, Pas-de-Calais
  Nedjelja, 01 Travanj 2018 12:25

  Tropicalia, Pas-de-Calais

  U Francuskoj se gradi najveći staklenik na svijetu s tropskom šumom. Tropska šuma koja će se nalaziti u Europi ambiciozan je projekt koji možemo očekivati već 2021. godine. Sjeverna Francuska se ne smatra često tropskim rajem, no jedan dio nje će to u budućnosti i postati zahvaljujući Coldefy & Associates. Ova francuska tvrtka otkrila je svoje planove kako će sagraditi najveći tropski staklenik na cijelome svijetu i to u Pas-de-Calais području. Projekt pod nazivom "Tropicalia" okupirat će čak 65 tisuća četvornih metara, a posjetitelji će ispod staklenog stropa moći uživati u tropskim šumama koje će biti ispunjene egzotičnim cvijećem i raznim vrstama ptica. Uz to, bit će napravljen i poseban bazen te vodopadi u kojima će biti smještene vrste riba koje se mogu pronaći u Amazoni, a posjetitelji će se okolo kretati zemljanim putevima kako bi u potpunosti mogli iskusiti doživljaj tropske šume. Osim što će ovaj projekt oduševljavati brojne goste, on je inovativan i na energetskoj razini. Naime, ova arhitektonska tvrtka surađuje s energetskom tvrtkom Dalkia te zajedno rade na razvijanju koncepta autonomne proizvodnje energije od samog staklenika. Izgradnja bi trebala započeti 2019. godine, da bi svoja vrata za široku javnost mogao otvoriti već 2021. Procjenjuje se da bi ovaj staklenik godišnje trebalo posjetiti čak 500, 000 posjetitelja. Prema digitalnim slikama projekta koje su u javnost dali arhitekti, možemo ustanoviti da "Tropicalia" izgleda kao pravi raj na Zemlji.
  www.buro247.hr 

   HD TROPICALIA 750 1

  HD TROPICALIA 750 2

  HD TROPICALIA 750 3

  HD TROPICALIA 750 4

  HD TROPICALIA 750 5

  HD TROPICALIA 750 6

  HD TROPICALIA 750 7

  HD TROPICALIA 750 8

  HD TROPICALIA 750 9

  Pročitano 121 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

  Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

  Kralja Tomislava 82
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
  Fax: 031-815-006
  Mobitel:099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive