Panonski drvni centar
  Utorak, 20 Veljača 2018 12:54

  Panonski drvni centar

  Panonski drvni centar kompetencija dobitnik je nagrade za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „Stvaratelji za stoljeća“. Naime, od 1. kolovoza do 30. studenog 2017. godine, provedena je procedura predlaganja kandidata za dodjelu nagrada i priznanja u šest kategorija najzaslužnijim osobama za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe, te su 54 predlagača predložili ukupno 98 kandidata iz 7 zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija). Kako bi se postalo laureatom, svaki kandidat trebao je dobiti 2/3 glasova članova povjerenstva. Međunarodno povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja donijelo je odluku o uručenju nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „Stvaratelji za stoljeća – Panonskom drvnom centru kompetencija“. Svečanost dodjele nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ održat će se u Dubrovniku, od 2. do 4. ožujka 2018. godine u Hotelu „Sheraton“, a u sklopu regionalnog summitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih“. Panonski drvni centar kompetencija predstavlja jedan od najznačajnijih EU projekata Virovitičko-podravske županije čija je vrijednost iznosila gotovo 45 milijuna kuna, od čega je 99% sredstava osigurano iz bespovratnih europskih fondova. Panonski drvni centar kompetencija je projekt koji je uvršten među 20 najboljih EU projekata u Hrvatskoj u razdoblju 2015. – 2016. godina resornog Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.Nositelj ovog projekta je bila Virovitičko-podravska županija uz partnere, VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković. Panonski drvni centar kompetencija, u rujnu 2016. godine, otvorio je ministar Tomislav Tolušić. (www.vpz.hr)

   

  HD DRVNI CENTAR 750 1

   

  Otvoren Panonski drvni centar kompetencija
  Panonski drvni centar kompetencija vrijedan 44,7 milijuna kuna od čega je 99 posto financirano bespovratnim sredstvima EU-a, otvoren je u petak u Virovitici, priopćilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Centar je otvorio ministar Tomislav Tolušić koji je rekao da je taj projekt, usmjeren na jačanje drvno-prerađivačkog sektora, strateški značajan ne samo u Hrvatskoj nego i zemljama regije čiji poduzetnici će sigurno koristiti njegove usluge. Naručitelji iz poslovnog sektora u centru će moći ugovarati usluge primijenjenih i razvojnih istraživanja i dizajna inovativnih proizvoda od drva te razvoja drvnih tehnologija i drvenih konstrukcija za graditeljstvo. Centar će pružati i usluge informiranja, edukacije, promocije i inkubacije poduzeća u drvno-prerađivačkom sektoru. Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije prema malim i srednjim poduzetnicima te usluge izrade prototipa inovativnih proizvoda od drva, uslugu produkt dizajna, dizajna pakiranja za proizvode od drva i proizvode pratećih industrija, zatim usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki.
  agrobiz.vecernji.hr

  HD DRVNI CENTAR 750 2

   

  Ministar Tomislav Tolušić u Virovitici otvorio Panonski drvni centar kompetencija
  Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, simboličnom predajom ključa obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak, uz nazočnost između ostalih, Andreja Plenkovića zastupnika u Europskom parlamentu, kao i ministra zdravlja Daria Nakića, otvorio je Panonski drvni centar kompetencija, najznačajniji europski projekt Virovitičko-podravske županije, vrijedan gotovo 45 milijuna kuna, od čega je 99 posto bespovratnih europskih sredstva. Na prigodnoj svečanosti uz niz visokih uzvanika, koja se održala u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, Panonski drvni centar kompetencija otvorio je svoja vrata u Poduzetničkoj zoni II. u Virovitici, te će u budućnosti, s obzirom na vrhunsku opremu koja se nalazi u njemu, pozicionirati i Virovitičko-podravsku županiju, kao i grad Viroviticu, kao središte drvno-prerađivačke industrije u Hrvatskoj. Virovitičko-podravska županija je, kao nositelj projekta, financirala jedan posto vrijednosti projekta, a u budućnosti će, surađivati s partnerima u provedbi: VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Institutom Ruđer Bošković i Šumarskim fakultetom u Zagrebu, te biti otvorena za suradnju s poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, ali i drugih industrija.
  www.virovitica.hr

  HD DRVNI CENTAR 750 3

   

  Europa sa 44,2 milijuna kuna financira Panonski drvni centar kompetencija
  Partneri projekta su Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet u Zagrebu. Virovitičko-podravskoj županiji odobren je zasad najveći iznos za projekte koje je Hrvatska kandidirala za strukturne fondove Europske unije. Čak 44,2 milijuna kuna, odnosno 99 posto ukupnog iznosa projekta, Europa daje za Panonski drvni centar kompetencija. Projekt su medijima u četvrtak predstavili župan Tomislav Tolušić i Natalija Havidić, ravnateljica Vidre, županijske razvojne agencije koja je izradila projekt. Cilj mu je omogućiti razvoj, konkurentnost i promociju drvnih proizvoda, okupiti dizajnere, poduzetnike i obrtnike iz Hrvatske i okolnih zemalja te educirati radnu snagu, naglasila je N. Havidić. – Uz kontrolu kvalitete, istraživanje i razvoj, cilj nam je da proizvodi od drva postanu proizvodi veće dodane vrijednosti te da uz specijaliziranu radnu snagu omogućimo stvaranje novih robnih marki – objašnjava N. Havidić. Partneri projekta su Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet u Zagrebu. Početak izgradnje očekuje se krajem ove godine, a dovršetak u roku od dvije godine. U centru će biti zaposleno 6 visokoobrazovanih stručnjaka, a klijenti će uz savjet moći dobiti i konkretnu uslugu i koristiti laboratorije sa suvremenom opremom.
  www.vecernji.hr

  HD DRVNI CENTAR 750 4

  HD DRVNI CENTAR 750 5

  Pročitano 356 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive