Belmont City, Arizona
  Nedjelja, 26 Studeni 2017 14:50

  Belmont City, Arizona

  Bill Gates osniva svoj pametni grad u pustinji Arizone. Pametni grad bit će izgrađen "od nule", a stanovnicima će pružiti život prožet visokom tehnologijom i održivim razvojem. Donedavno najbogatiji čovjek na svijetu, suosnivač Microsofta i veliki filantrop Bill Gates, ima novi projekt. Upravo je kupio velik komad zemlje (oko 25.000 rali, tj. preko 100 kvadratnih kilometara) u američkoj saveznoj državi Arizona, u pustinji zapadno od grada Phoenixa. Na tom mjestu planira od temelja izgraditi vlastiti pametni grad imena Belmont. Stanovnici Belmonta imat će priliku živjeti u gradu koji je zasnovan na visokoj tehnologiji. Bit će okruženi autonomnim vozilima, brzim računalnim mrežama, novim tehnologijama proizvodnje, prodaje i distribucije, a sasvim novom autocestom bit će povezani i s Las Vegasom. Gates planira u ovom gradu imati i sve što jedan grad mora imati – urede, trgovine, škole, te kuće i zgrade u koje se može smjestiti oko 80.000 kućanstava. Cijelu investiciju vodi Gatesova investicijska kompanija Belmont Partners kroz koju će za početak u ovaj projekt biti uloženo 80 milijuna dolara. Za sada ne navode kada bi se moglo početi s izgradnjom i pretvaranjem pustinje u tehnološki najnapredniju zajednicu na svijetu.
  www.bug.hr

  Gradi se Belmont, pametni grad s potpisom Billa Gatesa
  Bill Gates je, iako u “poznim godinama”, apsolutno neumoran i najavio je novi projekt koji kreće od nule u pustinji. Kažu da genijalni i uspješni ljudi nikada ne miruju, živi dokaz ovoj tezi je i Bill Gates koji je nakon što je “rodio, odgojio i na noge postavio Microsoft” odlučio napustiti kompaniju i posvetiti se brojnim drugim projektima, humanitarnim akcijama, pomaganju siromašnima, otkrivanju lijekova za do sada neizlječive bolesti... Posljednja u nizu takvih akcija je privatna donacija u iznosu od 100 milijuna američkih dolara za borbu protiv Alzheimerove bolesti, a novi projekt koji je pripremio Gates ide korak dalje i izazvao je ogromno zanimanje. Investicijski fond Belmont Partners, čiji je jedan od osnivača upravo Bill Gates nedaleko od Phoenix u američkoj Arizoni kupio je zemljište, zapravo pustinju, od 100 kvadratnih kilometara. U prvom trenutku ništa čudno, zapravo pomalo bizarno, jer kome bi, bez obzira koliko novaca ima, trebala najobičnija pustinja, ali na tom mjestu bi trebao niknuti pametni grad imena - Belmont! Da, Gates je sa svojim partnerima odlučio sagraditi pametni grad, najavljena početna investicija iznosi 80 milijuna američkih dolara. Zemljište na kojem bi se trebao “roditi” Belmont nalazi se na 45 minuta vožnje od Phoenixa, a u budućnosti bi Belmont trebao postati najnapredniji grad u svijetu koji je sagrađen od temelja. Prema navodima koji dolaze iz Gatesovih krugova, Belmont će biti “čudesan grad s čudesnom tehnologijom”, sve će biti temeljeno na posljednjim, najmodernijim tehnološkim rješenjima, super brzom internetu, autonomnim vozilima, tu će biti škole, uredi, trgovine, a ukupno će u Belmontu biti izgrađena infrastruktura za otprilike 80 tisuća kućanstava. Za sada nema informacija kada bi trebala započeti gradnja ovog privatnog pametnog grada.
  zimo.dnevnik.hr
  Pročitano 143 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

  Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

  Kralja Tomislava 82
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
  Fax: 031-815-006
  Mobitel:099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive