Apple Park, Kalifornija
  Srijeda, 19 Srpanj 2017 19:18

  Apple Park, Kalifornija

  Apple je objavio da će njihov novi kampus, nazvan Apple Park, biti otvoren za zaposlenika u travnju 2017. Očekuje se da će proces preseljenja više od 12.000 ljudi trajati duže od šest mjeseci, a izgradnja centra u zaljevu Santa Clara nastavit će se tijekom ljeta. Prema pisanju američkih medija, cijena kampusa iznosi 5 milijardi dolara. Centar je zamislio još pokojni šef Applea Steve Jobs, kojemu bi u petak bio 62. rođendan. Upravo po Jobsu bit će nazvana staklena dvorana s više od tisuću sjedala koja se nalazi na vrhu brežuljka u sklopu centra. Najvažniji dio Apple Parka, koji se proteže na 464 četvornih kilometara biti će pak prstenasta glavna zgrada "odjevena" u velike zaobljene staklene panele, za koje u Appleu kažu da su među najvećima na svijetu. Naglasak je na energetskoj učinkovitosti pa je zgrada projektirana tako da devet mjeseci u godini neće trebati ni grijanje ni hlađenje. Radni prostori i parkovi projektirani su kako bi inspirirali naš tim te bili dobri za okoliš. Postigli smo jednu od energetski najučinkovitijih zgrada na svijetu, a kampus će u potpunosti biti pokretan obnovljivom energijom - rekao je CEO Applea Tim Cook. Apple Park imati će i centar za posjetitelje s trgovinom i kafićem, veliku teretanu za zaposlenike, staze za hodanje i trčanje.
  www.vecernji.hr


  APPLE CAMPUS 2.0: U njegovo dvorište stane Pentagon!
  Uoči večerašnje Appleove konferencije, naišli smo na svježi video materijal, novi pogled na gradilište spektakularne upravne zgrade tvrtke Apple, ovog puta snimljen dronom. Apple Campus 2.0 je impozantna mega građevina, prostire se na čak 280.000 kvadratnih metara, a vrijedna je 5 milijardi dolara. Apple Campus 2.0 gradi se u Cupertinu u Kaliforniji, gdje je Apple i osnovan 1977. godine. Još 2006. godine, kada je pala odluka o gradnji nove upravne zgrade, Steve Jobs je odlučio da neće seliti iz Cupertina na neku dalju, jeftiniju lokaciju. Zemljište za građevinu platili su 160 milijuna dolara. A koliko je ustvari veliki taj svemirski brod od betona najbolji govori podatak da zgrada Pentagona stane u njegovo dvorište. Ako niste znali, Pentagon smatraju jednom od najvećih uredskih zgrada na svijetu. Arhitekti su samo za caffe bar i restoran odvojili ni manje ni više nego 8500 kvadrata. Zgrada koristi zakrivljeno staklo, zidovi su pokretni, ubačen je i poseban centar za prijevoz zaposlenika. Naravno, tu je i veliko predvorje gdje će se održavati buduće Appleove konferencije i razne prezentacije novih proizvoda i usluga. Cijeli kampus će biti izgrađen na četiri kata te će imati oblik krafne (one američke, s rupom u sredini). Veličinu dodatno dočarava i podatak o sedam kilometara prozora koji će se postaviti do kraja izgradnje, koja se predviđa krajem 2016., odnosno početkom 2017. godine. Kako i priliči Appleovoj politici očuvanja okoliša, tako će i nova upravna zgrada biti energetski nezavisna, što drugim riječima znači da će je napajati 70.000 kvadratnih metara solarnih panela na krovu zgrade. U okruženju ove zgrade promjera oko 1.6 kilometara posadit će se više od 17.000 drveća i drugih biljaka. Inače, projekt potpisuje arhitektonski ured Fosters+Partners. U zgradi će raditi preko 13.000 zaposlenika Applea. A za najnovije snimke kampusa možemo zahvaliti Duncanu Sinfieldu i njegovom DJI Inspire 1 dronu.
  net.hr

   

  HD APPLE CENTAR 750 1

  HD APPLE CENTAR 750 2

  HD APPLE CENTAR 750 3

  HD APPLE CENTAR 750 4

  HD APPLE CENTAR 750 5

  HD APPLE CENTAR 750 6

  HD APPLE CENTAR 750 7

  Pročitano 411 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive