Città della Scienza, Italija
  Nedjelja, 21 Svibanj 2017 18:53

  Città della Scienza, Italija

  Grad nauke u Rimu pretvara bivši vojni okrug u samodostatni urbani ekosistem. Grad nauke (Città della Scienza) u Italiji ima za cilj da pretvori bivši vojni okrug u samodostatni urbani ekosistem. Projekt biroa Vincent Callebaut Architecture je dio plana da se regenerira urbana oblast na sevjeru Rima fokusiranjem na vizualnu privlačnost pored održivog, prirodnog dizajna. Projekt se sastoji od zelenih javnih prostora, i mješavine stambenih i poslovnih prostora koji se prostiru u nekoliko novih zgrada. Projekt će regenerirati gradsko područje duž ulice Gvido Reni, između muzeja MAXXI Zahe Hadid i Auditorijuma u sjevernom Rimu. Preko cijelog grada, mreža javnih prostora i puteva će povezivati strukture, pružajući sigurne, pješačke staze u okviru naselja, dok će postojeći putevi sa drvoredima biti integrirani u ukupnom dizajnu. Fasade zgrada će biti pokrivene u vertikalnim vrtovima i balkonima, koje će osigurati besplatne, organske jestive biljke stanarima. Umjesto da budu postavljene pored zgrada, voćke i vrtovi postaju dio samih zgrada. Maloprodajni objekti, umjetnički studiji, galerije, barovi i restorani se integriraju sa stambenim prostorima u cilju stvaranja samoodrživog grada u gradu Rimu. Svaki krov objekta će biti prekriven zelenilom koji se može koristiti za ishranu građana Grada nauke. Kišnica će biti sakupljana za navodnjavanje, dok će topla voda i struja biti generirani korištenjem solarnih sredstava. Reciklaža biomase, energetski efikasne zgrade i osvetljenje koje napajaju integrirane vjetroturbine čine grad izuzetno zelenim mjestom. Projekt je nastao u suradnji sa arhitektonskim biroima COFFICE studio di architettura e urbanistica i Studio d’Architettura Briguglio Morales pod nadzorom profesora Paola Kolarosija iz Rima.
  www.gradjevinarstvo.rs

   

  HD GRAD NAUKE 750 1

  HD GRAD NAUKE 750 2

  HD GRAD NAUKE 750 3

  HD GRAD NAUKE 750 4

  HD GRAD NAUKE 750 5

  HD GRAD NAUKE 750 6

  HD GRAD NAUKE 750 7

  Pročitano 191 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

  Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

  Kralja Tomislava 82
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
  Fax: 031-815-006
  Mobitel:099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive