Singapore Garden
  Nedjelja, 17 Lipanj 2012 10:15

  Singapore Garden

  U Singapuru je sagrađeno sunčano 'super drveće' – tornjevi visine do 50 metara koji su spoj najbolje sunčane tehnologije i vertikalnog vrta. Otvaranje tornjeva bit će 29. juna, a spektakl će trajati 10 dana. Šefovi Singapour Gardena obećavaju da će to biti nesvakidašnji događaj. Vrt, veličine 54 hektara spaja tehnologiju i prirodu. Vrt će karakterizirati mnoštvo obrazovnih programa, kao i cvjetni video zid. U vrtu će se nalaziti 18 'super stabala' koji će funkcionirati i kao zračni ventilacijski kanali za obližnje parkove i prikupljanje kišnice tijekom čestih kiša u ovom dijelu zemlje. Parkovi su projektirani kako bi se potrošnja energije smanjila u prosjeku za 30 posto, a koristit će otpad kao izvor biogoriva. 'Super drveće', koje je dizajnirala britanska arhitektonska kompanija Grant Associates, jedna je od najvećih singapurskih inovacija.U Singapuru je sagrađeno sunčano 'super drveće' – tornjevi visine do 50 metara koji su spoj najbolje sunčane tehnologije i vertikalnog vrta. Otvaranje tornjeva bit će 29. juna, a spektakl će trajati 10 dana. Šefovi Singapour Gardena obećavaju da će to biti nesvakidašnji događaj. Vrt, veličine 54 hektara, karakterizirat će mnoštvo obrazovnih programa, kao i cvjetni video zid. U vrtu će se nalaziti 18 'super stabala' koji će funkcionirati i kao zračni ventilacijski kanali za obližnje parkove i prikupljanje kišnice tijekom čestih kiša u ovom dijelu zemlje. Parkovi su projektirani kako bi se potrošnja energije smanjila u prosjeku za 30 posto, a koristit će otpad kao izvor biogoriva. 'Super drveće', koje je dizajnirala britanska arhitektonska kompanija Grant Associates, jedna je od najvećih singapurskih inovacija.
  Energetika.ba

   

  2

  3

  4

  5

   

  Da ekonomska kriza baš ne „udara" celi svet isto, pokazuju nam i ovi fascinantni vrtovi u Singapuru. U zalivu, uz samo more na 54 hektara prostora, 29. ovog meseca velikim događanjem ovi održivi vrtovi otvoriti će svoja vrata svojim posetiocima. Dve ogromne staklene kupole visoke 50 metara objedinjuju svu najnoviju sunčanu tehnologiju i znanja vertikalnih vrtova, kao i koncept održivosti. U kupolama se nalaze biljne vrste iz celog sveta. U jednom delu će biti mediteranska klima sa svim lepotama mediteranske vegetacije. Drugi deo „Cloud Forest" predstavlja tropske krajeve i njene bio lepote. Izvan tih kupola nalazi se 18 „superstabala" koji funkcionišu kao odvod ventilacionih cevi, te prikupljaju kišnicu tokom čestih singapurskih oluja, a ujedno su i oni postolja za vertikalne vrtove. Po noći, koristeći Sunčevu energiju ova „stabla" svetle i daju čaroban vizuelni užitak. Konzervatoriji očekuje da će postići 30% uštede u potrošnji energije zbog učinkovite rashladne tehnologije i uporabe Sunčeve energije kao i energiju biogoriva koje se pravi od otpada. Ovaj vrt biti će nacionalni simbol zaštite okoline i botaničko čudo koje će privući gomilu turista.  
  www.ekopedia.rs 

   

  2

  3

   

  VRTOVI PORED ZALJEVA – PRELIJEPI HI-TECH PARK U SINGAPURU
  Singapur je u fazi rekonstrukcije, a Vrtovi pored zaljeva je novi park koji se prostire na površini od 101 hektar, u kojem se nalaze vrtovi, mostovi, staze u zraku, i razne biljke. Ovaj projekat je već prozvan ‘hortikulturni raj’. Najviše pažnje plijene dvije masivne biome koje se zovu Cloud Forest i Flower Dome i naravno, masivna umjetna „superdrveća“ koja dosežu visinu i do 50 metara. Biome su veličine oko četiri nogometna igrališta, a uskoro će postati novi dom za oko 220.000 biljaka sa svih kontinenta na planeti. Zanimljiva stvar sa Flower Dome je da će hortikulturarni otpad hraniti masivnu parnu turbinu koja generiše struju za park. Ulaz u park je slobodan za sve popsjetioce, dok se ulazak u biodome naplaćuje. Pogledajte fotografije i video (na dnu posta) u kojem je prikazan proces izgradnje i dizajna ove nove turističke atrakcije u Singapuru.
  pixelizam.com

  Pročitano 1208 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive