Palazzo Verde, Belgija
  Utorak, 25 Prosinac 2018 13:50

  Palazzo Verde, Belgija

  Ovako će izgledati najzelenija stambena zgrada u Belgiji. Zelena zgrada je pravi borac protiv zagađenja zraka jer će ona godišnje moći da apsorbira 5,5 tona ugljik-dioksida iz atmosfere. Arhitekt Stefano Boeri koji se proslavio čuvenom zgradom Bosco Verticale u Milanu, koja je pobrala brojne nagrade zahvaljujući svojoj ozelenjenoj fasadi, nedavno je predstavio projekt održivog stambenog bloka u Antwerpenu. Ovaj inovativni objekt nazvan Palazzo Verde zasnovan je na formiranju polujavnog vrta na prizemlju i tri velike krovne terase s vrtovima koje će krasiti 86 stabala drveća i 2.200 višegodišnjih žbunastih biljaka koji će se prostirati na površini od 429 kvadratnih metara. Projekt Palazzo Verde pokrenut je s namjerom da se doprinese borbi protiv zagađenja zraka, imajući u vidu da će ovaj blok moći da godišnje apsorbira 5,5 tona ugljik-dioksida. „Smatramo da je veoma važno da četvrt New Zuid ima novu zelenu točku, bilo u formi dvorišta ili krovnih vrtova, s dovoljnom količinom stabala i žbunastog rastinja koje će gradu vraćati kisik. Veoma smo zadovoljni našim prvim projektom u Belgiji, koji pokazuje da čak i mali stambeni objekti mogu svojim stanarima ponuditi kvalitet u formi zelenih prostora za društvene aktivnosti.“, rekao je Stefano Boeri. Zgrada Palazzo Verde oblikovana je u formi slova L i ona djelomično zatvara dvorište čiji pejzažni dizajn potpisuje belgijski arhitekt Bas Smets. Iz dvorišta se preko širokih staza može pristupiti zajedničkom prostoru gde stanari mogu da organiziraju druženja ali i da popravljaju bicikle koji su omiljeno prevozno sredstvo u Belgiji. Kroz čitav stambeni blok, kako preko prostranog dvorišta, tako i preko stepenasto formiranih krovnih terasa, prepliću se javni i privatni sadržaji što je i suština daljnjeg razvoja ove četvrti.
  Rendering: Stefano Boeri Architetti, via ArchDaily

   

  HD Palazzo Verde 750 1

  HD Palazzo Verde 750 2

  HD Palazzo Verde 750 3

  HD Palazzo Verde 750 4

  Pročitano 15 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive