Torre Rosewood, Brazil
  Nedjelja, 09 Rujan 2018 14:19

  Torre Rosewood, Brazil

  Bujno zelenilo Parka Matarazzo „zaposjest“ će toranj i nastaviti će se širiti i na druge dijelove grada. Toranj kao i stablo mora imati svoje „korijenje“ – na taj će se način idealno uklopiti u okoliš koji s njim dijeli, postati njegov ukras i izraz prostornog identiteta, koji se najlakše „čita“ iz daljine. Tako svoj novi projekt, Matarazzo Park Tower u brazilskom São Paulu, opisuje poznati arhitekt Jean Nouvel. Toranj Matarazzo Park Tower ili Torre Rosewood u četvrti Cidade Matarazzo u São Paulu je još uvijek u izgradnji, no kako bude rastao sve će više predstavljati poetski spoj arhitekture i bujnog zelenila, kako na terasama tornja, tako i u obližnjem Parku Matarazzo. Arhitektura tornja i materijali koji će se koristiti u njegovoj izgradnji u potpunosti su u skladu s Brazilom, zemljom crvenog brazil-drva (port. brasa) ili pernambuk-drva (Caesalpinia echinata) - crvenog, tvrdog i žilavog drva koje raste u Južnoj Americi i po kojem je Brazil dobio ime. Najvažnija značajka prostora budućeg tornja je obližnji Park Matarazzo, pa će ova građevina predstavljati njegovo svojevrsno proširenje - spoj parka i tornja na kojem će biljke nastavljati svoj rast. Toranj će izgledati kao niz lisnatih zelenih krila i terasa s istim vrstama stabala i biljaka kao i one u parku. Uz korištenje već navedenog crvenog drva, arhitektura tornja će svjedočiti o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Brazila – tradicijska drvena gradnja dio je njegove stoljetne prošlosti, a sadašnjost će se obilježiti korištenjem istog stila i načina postavljanja cigli i pločica kao u obližnoj bolnici Cidade Matarazzo. Naposljetku, budućnost ne znači da suvremena gradnja treba prestati koristiti lokalne materijale i poštivati krajolike koji su i dosad pratili živote mnogih generacija - upravo suprotno: Matarazzo Park Tower će sa svojim visećim vrtovima i bujnim zelenilom postati novi ukras vizure São Paula. Ovaj toranj bit će primjer kako gradnja visokih stambenih zgrada može biti instrument u suvremenoj interpretaciji tradicijskog načina života i progresivnog definiranja grada São Paula. Privatnost stanara bit će zaštićena korištenjem pregrada, drveća i grmlja te pokretnih sjenila izrađenih od ortogonalno raspoređenih drvenih dijelova, međusobno povezanih grančicama i lišćem. Toranj će biti visok 93 metara, a većinu od 30,800 m² površine zauzimat će hotel s 5 zvjezdica i 104 sobe te 126 stanova. Park Matarazzo će svojim zelenilom „zaposjesti“ toranj i nastaviti se širiti i na druge dijelove grada, a sudeći po svim dosadašnjim ostvarenjima Jeana Nouvela, svjetska će arhitektura biti bogatija za još jednu zadivljujuće lijepu građevinu. S.F. / Ekovjesnik

   

  HD Rosewood Tower 750 1

  HD Rosewood Tower 750 2

  HD Rosewood Tower 750 3

  HD Rosewood Tower 750 4

  HD Rosewood Tower 750 5

  HD Rosewood Tower 750 6

  HD Rosewood Tower 750 7

  HD Rosewood Tower 750 8

  Pročitano 85 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive