Pop-Up Francuska pasivna kuća
  Subota, 24 Prosinac 2016 16:26

  Pop-Up Francuska pasivna kuća

  Kuća PopUp pravi se od tvorničkih panela koji se vijcima vežu jedan na drugi osiguravajući rapidno brzu gradnju. Francuzi krupnim koracima osvajaju tržište jeftine pasivne gradnje. Zahvaljujući kompaniji PopUp House, izgradnja pasivnih kuća ili kancelarijskih prostora nikada nije bila jednostavnija. Ovi solarno napajani tvornički objekti montiraju se veoma jednostavno: paneli se vežu jedan na drugi kao LEGO kockice a potom se vijcima dužine 105 cm i presjeka 8 mm pričvršćuju na svoje mesto.Materijal za izgradnju je razgradiv i može se potpuno reciklirati. Sendvič paneli napravljeni su od visoko-kvalitetnog drveta koji su popunjeni EPS (ekspandirani polistiren) izolacijom. Moduli dimenzija 2,5x1x0,3 metra su veoma lagani (30 kg/m3) pa ih majstor može nositi u rukama i postavljati na mjesto definirano projektom, piše Ihabitat.Ovako napravljena kuća ne zahtjeva aktivno grijanje niti hlađenje jer je potpuno pasivna. Zahvaljujući dobroj izolaciji i velikim solarnim kapacitetima ugodna temperatura tokom cijele godine biti će u potpunosti osigurana. Ako se PopUp House nadogradi fotonaponskim panelima i vjetroturbinama, ona postaje energetski pozitivna što znači da će proizvoditi više struje nego što joj je potrebno. PopUp House nije jeftina za izgradnju ali je, opet, daleko povoljnija nego kada se gradi klasična pasivna kuća. U zavisnosti od želja vlasnika, materijal za izgradnju košta od 300 do 360 evra po metru kvadratnom dok ćete za izvođača morati izdvojiti od 1.300 do 2.000 evra po metru kvadratnom. Vjerovatno se pitate da li biste mogli sami da podignete ovu kuću, odgovor je – ne! PopUp House mogu da prave samo certificirani majstori koje preporučuje proizvođač.Gradnja ovakve kuće je veoma brza. Na unaprijed pripremljenom terenu, potrebno je samo pet dana da se ova kuća podigne od temelja do krova.PopUp House je veoma prilagodljiv tako se želje vlasnika ili enterijeriste mogu lako ispuniti.Krov kuće može biti ravan ili kos. Ako je ravan, može se napraviti i zeleni krov.
  www.gradnja.rs

   

  Pasivna 'LEGO' kuća

  U stalnoj smo potrazi za novim i pametnim kućama koje su štedljive i praktične i koje mogu zadovoljiti potrebe modernog čovjeka koji je u stalnoj utrci s vremenom. Gradnja kuće bez obzira na to je li riječ o kući za život ili odmor često je prava noćna mora. Dugotrajan proces koji iziskuje puno vremena, novca i živaca. Ali što biste rekli kada biste znali da postoji tvrtka koja je uspjela samo građenje skratiti na minimum, a cijeli proces gradnje učiniti ugodnim iskustvom. Francuska arhitektonska tvrtka Multipod Studio osmislila je kuću koja je pasivna, montažna, jeftina i može biti reciklirana. Zar to nije divno? No, krenimo redom. Kuća se zove PopUp House i sve što je potrebno za njezino sastavljanje je četverodnevno strpljenje i standardni električni odvijač. Sigurno se pitate kako je to moguće? E pa, oni su shvatili da je najveći problem vrijeme koje se gubi da bi se kuća kvalitetno izolirala i imala karakteristike štedljive kuće pa su dva procesa gradnje spojili u jedan. Zašto graditi okvir kuće i izolirati ga kasnije kada je brže i jednostavnije graditi već izolirani okvir. Njihov jednostavan koncept gradnje znači da cijelu kuću možete sagradi (kat, zidove i strop) spajanjem izolacijskih blokova koji su odvojeni drvenim daskama. Što znači da je kuća pasivna? Znači da je potrošnja energije po četvornom metru vrlo niska. Potreba za grijanjem ne prelazi 15 kWh/ m² /godišnje. Zatim, ima najbolju toplinsku izolaciju, posve je nepropusna i maksimalno lovi sunčevu energiju. Osim toga, pasivne kuće nisu samo atraktivne zbog uštede energije, nego zato što pružaju udobnost tijekom cijelog dana i godine. Dakle, u njima je ugodno bez aktivnog sustava grijanja i hlađenja. Kako Multipod Studio nije izvođač radova već vlasnik patenta, oni prodaju upute za montažu i sav potreban materijal za gradnju profesionalcima koji će kuću sastaviti. Cijena kuće po principu ključ u ruke u prosjeku iznosi između 1300 i 2000 eura po četvornom metru s grijanjem, hlađenjem i stolarijom. Ako želite PopUp kuću, možete naručiti i bez završne obrade, a njezina je cijena tada između 700 i 900 eura po četvornom metru.
  www.jutarnji.hr

   

   

  Pop Up House 1

  Pop Up House 2

  Pop Up House 3

  Pop Up House 4

  Pročitano 2069 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive