Itaipú - najproduktivnija HE
  Utorak, 05 Srpanj 2011 20:02

  Itaipú - najproduktivnija HE

  Sa 14,000 MW snage u 2010. elektrana kojom upravljaju Brazil i Paragvaj ostvarila je rekord u proizvodnju energije, veći od energije koju je proizvela hidroelektrana Tri klanca (18,000 MW) u Kini. Ukupna proizvodnja hidroelektrane Itaipú u 2010. iznosila je 86 milijardi kWh, što je rekord za elektranu bilo koje vrste. Ova brojka uvelike premašuje kapacitete hidroelektrane Tri klanca, koja je unatoč tome što je najveća hidroelektrana na svijetu, krajem prošle godine zabilježila proizvodnju od 79,5 milijardi kWh. Treći najveći proizvođač električne energije je hidroelektrana Guri u Venezueli, koja je prošle godine proizvela 53,4 milijarde kWh. Obilni tok rijeke Paraná omogućio je dosad nezabilježenu proizvodnju elektrane Itaipú, no sve ne bi bilo moguće da nije brazilske brzorastuće potražnje za električnom energijom, kao i odličnog stanja sustava elektrane te dalekovoda. Prema procjenama, prošlogodišnji rekord postrojenja kojim zajednički upravljaju Brazil i Paragvaj, mogao bi se ponoviti i ove godine.
  www.croenergo.eu
  2
  3
  4
  5
  Pročitano 1261 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

  Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

  Kralja Tomislava 82
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
  Fax: 031-815-006
  Mobitel:099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive