Porsche Mission E
Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 22:45

Porsche Mission E

Potražnja za prvim električnim Porscheom veća od očekivane. Potražnja za prvim električnim Porscheom razvija se bolje nego što se očekivalo. Voditelj prodaje Detlev von Platen očekuje veću prodaju modela Mission E, za koji se očekuje da će biti pokrenut 2019. "Pozitivan odgovor na Mission E čini nas vrlo optimističnim", rekao je u intervjuu petak u Reutersu. Izvorno je planirana godišnja proizvodnja od 20.000 jedinica. "Ali mi već istražujemo mogućnosti da povećamo kapacitet proizvodnje zbog vrlo dobrog odziva". Kina će postati važno tržište za sportski sedan sa četvero vrata, nakon što je vlada u Pekingu potaknula elektromobilnost u gradovima. Ali i u SAD-u Platen vidi potencijal usprkos prethodnoj dominaciji električnog automobila Tesla. Narudžbe još nisu moguće, ali Porsche već prihvaća rezervacije za Mission E. Najprofitabilnija tvrtka Volkswagena također planira daljnje električne automobile, primjerice u sportskom kompaktnom SUV segmentu. Odluka hoće li najprodavaniji model, SUV Macan, iz sljedeće generacije biti isključivo električni, pada u narednim mjesecima, rekao je von Platen. Osim toga, prodaja modela s hibridnim motorima neočekivano se dobro razvija. "Vrlo smo iznenađeni koliko su jaki naš plug-in modeli u razvoju", rekao je Von Platen. "U Europi je oko 60 posto svih Panamera vozila bilo hibridno osnaženo od svog izdavanja", dodao je.
croenergo.eu


Porsche Mission E
Prvi potpuno električni Porsche Mission E bit će dostupan s nevjerojatnih 670 KS, ali će i dalje biti sporiji od Teslinog Modela S. Kao automobil koji bi se na tržištu trebao pojaviti krajem 2019., Mission E sve se više ističe kao jedan od najvažnijih vozila koje će ikad izletjeti iz Porscheovog gnijezda. Da je Porsche itekako ozbljan u svojoj nakani, ukazuje i činjenica da su nedavno neki mediji imali priliku kratko testirati potpuno funkcionalni prototip na stazi u Weissachu. Iako će Mission E biti manji od Panamere, bit će dovoljno mjesta za udobnu vožnju čak i za one na stražnjim sjedalima. Prema riječima voditelja projekta, Stefana Weckbacha, Mission E će biti gotovo jednako prostran iznutra kao i model iz klase iznad njega. Izvori bliski Porscheu otkrili su da se planira ponuda s tri različite verzije Missiona E, od kojih će sve imati pogon na sva četiri kotača. Osnovni model, čija bi početna cijena trebala iznositi 85.000 dolara, kao i Panamera, ponudit će otprilike 402 KS (300 kilovata). Srednji model će povećati snagu do 536 KS (400 kW), dok će najjača verzija doći u paketu s čak 670 KS (500 kW). Postoji mogućnost da se u nekom trenutku liniji doda i jeftinija varijanta s pogonom na stražnje kotače, ali za sada to nije prioritet. Najbrži od ova tri modela će do stotke moći doći za otprilike 3,5 sekundi, prije nego dosegne maksimalnu brzinu od 250 km/h. Kod Missiona E, koji je prije svega električno vozilo, domet će biti ključna točka prodaje. Obećaje se domet od oko 480 km, uz mogućnost punjenja baterija do 80 posto u svega 20 minuta, što zvuči više nego pristojno. Gledano s električne perspektive, sljedeći Porsche s potpuno električnim pogonom će najvjerojatnije biti Macan. Iza toga se, prema pisanju medija, planira potpuno elektični model “929”. Dakle, budućnost Porschea je (vjerovali ili ne) u struji.

 

HD MISSION E 750 1

HD MISSION E 750 2

HD MISSION E 750 3

HD MISSION E 750 5

HD MISSION E 750 6

HD MISSION E 750 7

Pročitano 323 puta

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
Kralja Tomislava 82.
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
Fax: 031-815-006
Mobitel: 099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive