Aero Hive, Hong Kong
  Nedjelja, 25 Veljača 2018 10:09

  Aero Hive, Hong Kong

  Arhitektura Kule koje će očistiti zagađeni zrak Hong Konga. Aero Hive su inovativne višeskatnice koje će pomoći i u stvaranju prirodnog staništa za lokalne ptice. Arhitektica Suraksha Acharya, iz projektnog biroa Midori Architects, predstavila je projekt dvije zelene zgrade u Hong Kongu kojima je zaštita životne okoline protkana u svakom pojedinačnom detalju. Futuristički par nebodera, nazvanih Aero Hive, prema predloženom rješenju imati će organsku fasadu koja bi na samom vrhu doživjela svoju ekološku kulminaciju – bogatu zeleni vrt! Svojim oblikom i veličinom, objekti mogu da se prilagode suptropskoj lokalnoj klimi i ekstremno jakim naletima vjetra. Koncept je zasnovan na ideji da se kreira novi simbol održive gradnje u urbanoj sredini u kojoj objekt ima zadatak da se prilagodi izazovima lokalne klime i smanji emisiju ugljik-dioksida u atmosferu, piše Inhabitat. Predstavljeni neboderi, čiji je dizajn nedavno osvojio nagradu Skyhive Skyscraper Challenge, projektirani su tako da, osim što bi trebalo da doprinesu ekološkom aspektu grada, ujedno svojim oblikom i veličinom mogu da se prilagode suptropskoj lokalnoj klimi i ekstremno jakim naletima vjetra. „Aero Hive ima za cilj da promijeni ustaljeno uvjerenje da suvremene visoke zgrade ne mogu da se prirodno ventiliraju, zbog svojih izuzetnih visina, a ujedno nudi i otklon od hermetički zatvorenih objekata u staklu koji se predstavljaju kao model održivosti.“, istakla je arhitektica. Zaobljena forma i međusobni položaj objekata omogućavaju da tijekom dana objekti stvaraju prikladnu zasjenčanost, a porozno organizirana fasada omogućava optimalnu cirulaciju zraka kroz cijelu zgradu. Na samom vrhu Aero Hive nalaziti će se krovni vrt koje će pomoći očuvanju javnog zelenog gradskog prostora i osim što će biti otvoren za javnost, trebalo bi da postanu i mjesto na kojem će boraviti lokalne ptice. Veliki krovni vrt neće imati samo nisko rastinje već će u njemu rasti i velika stabla drveća koja će omogućiti pticama da zasnuju novu koloniju.
  energis.ba

   

  HD AERO HIVE 750 1

  HD AERO HIVE 750 2

  HD AERO HIVE 750 3

  HD AERO HIVE 750 4

  HD AERO HIVE 750 5

  HD AERO HIVE 750 6

  Pročitano 140 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

  Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

  Kralja Tomislava 82
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
  Fax: 031-815-006
  Mobitel:099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive