Faraday Future centar
  Srijeda, 19 Srpanj 2017 19:04

  Faraday Future centar

  Novi poslovni prostor kompanije Faraday Future izgledati će kao NLO. Takav su projekt predvidjele poznati „luckasti arhitekti“ Arhitektonska firma MAD architects (stvarno su pomalo mad) predstavila je renderinge kampusa poznate auto kompanije koja je nedavno najavila proizvodnju „najbržeg električnog automobila na svijetu“. Kampus Faraday Future biti će smješten u Kaliforniji, na otoku Mare koje je zapravo teritorija bivše mornaričke baze. Arhitekti najavljuju da će kampus, osim istraživačkog, razvojnog i proizvodnog procesa, obavljati i ekološku restauraciju ove oblasti. Na površini od 130.000 kvadratnih metara, kampus nazvan FF Zeus Campus imati će 20.000 kvadratnih metara izgrađene infrastrukture, piše Designboom. Prema projektu MAD architects, kampus će činiti dvije strukture s metalnom fasadom čija će forma izgledati kao NLO. Centralni dio kampusa čini korisnički centar koji će biti formiran u obliku tornja s kojeg će posjetitelji moći posmatrati kako se njihov automobil transportira iz skladišta u izložbeni salon. Objekti će imati čitav niz unutrašnjih dvorišta koji će omogućiti prodor prirodnog svjetla. Sistem fasadnog stakla i modularni solarni paneli na krovu stvarati će dovoljnu količinu energije za samostalno funkcioniranje kampusa. Toranj će imati generator koji će energiju vjetra pretvarati u dodatnu električnu energiju.
  www.gradnja.rs

   

  HD MAD ARH 750 1

  HD MAD ARH 750 2

  HD MAD ARH 750 3

  HD MAD ARH 750 4

  HD MAD ARH 750 5

  HD MAD ARH 750 6

  HD MAD ARH 750 7

  HD MAD ARH 750 8

  HD MAD ARH 750 9

  Pročitano 146 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

  Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

  Kralja Tomislava 82
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
  Fax: 031-815-006
  Mobitel:099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive