Tvornica JST, Malezija
Nedjelja, 21 Svibanj 2017 19:59

Tvornica JST, Malezija

Malezijska tvornica usklađuje eleganciju sa prirodom. Sa ovim produžetkom malezijske tvornice JST, japanski arhitekt Rjuiči Ašizava je radio zajedno sa prirodom, hvatajući sunce, vjetar, kišnicu i geotermalnu energiju kako bi izgradio živu zelenu tvornicu koja sjedi lagano na zemlji. Sa elegantnim islamskim arhitektonskim elementima i naprednim inženjeringom, kompleks je u potpunosti nadmašio uobičajenu tvorničku tipologiju. U nastavku pročitajte kako bi saznali kako ova jedinstvena struktura funkcionira u skladu sa prirodom u stvaranju zavidne radne sredine. Veliki zeleni krov pokriva prizemlje i podiže se sa okolnog pejzaža do nivoa centralne kule. Zemljište na krovu štiti zgradu od Sunca i sprječava pojavu nepodnošljivih temperatura u tvornici. Ispod se nalazi šuma stubova sa heksagonalnim završecima koji nose krov. Unutar ovih arabesknih stubova se nalaze cijevi koje provode vodu sa krova u podzemni rezervoar, odakle se ona poslje redovno koristi za zaljevanje biljaka. Kretanje vode također uvlači zrak unutra što prirodno hladi i ventilira prostore ispod. Prirodno svjetlo prodire u tvorničku halu preko ornamentalnih refleksivnih panela koji imitiraju ugaoni dizajn nosećih stubova, smanjujući potrebu za neprijatnim fluorescentnim osvetljenjem, štedeći energiju i podržavajući mirnu radnu sredinu za visokotehnološki proizvodni pogon kompanije JST. Centralna kula sadrži kancelarijske prostore koji podtiču zen atmosferu među zaposlenima, a njena orijetacija istok-zapad smanjuje efekte sunčevog zračenja i održava hladnije temperature unutra. Kada radnici odu na pauzu, oni su u mogućnosti da prošetaju po zelenom krovu preko putića koji povezuje kulu sa krovom i okolnim pejzažom. Biljke penjačice su usmjerene da rastu uz žice, formirajući zelenu fasadu koja štiti staklo od Sunca i pruža manju količinu svjetlosti unutra. Biljke se također nadnose nad putićem koji podtiče zaposlene da se prošetaju napolje u obližnjoj šumi ili oko okolnih objekata.
www.gradjevinarstvo.rs

 

HD TVORNICA JST 750 1

HD TVORNICA JST 750 2

HD TVORNICA JST 750 3

HD TVORNICA JST 750 4

HD TVORNICA JST 750 5

HD TVORNICA JST 750 6

HD TVORNICA JST 750 7

HD TVORNICA JST 750 8

HD TVORNICA JST 750 9

HD TVORNICA JST 750 10

HD TVORNICA JST 750 11

HD TVORNICA JST 750 12

HD TVORNICA JST 750 13

Pročitano 131 puta

Energetski Projekti

hrastovic energetski projekti banner

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive