Okrug Södermalm, Stockholm
  Nedjelja, 21 Svibanj 2017 19:19

  Okrug Södermalm, Stockholm

  Zeleni stambeni kompleks transformira Stokholmsko susjedstvo. Zamislite život u kompleksu gdje bujne terase imaju prelijepo zelenilo koje se spušta preko zidova, i to na samo nekoliko koraka od najbliže stanice metroa. Švedski arhitektonski biro Utopia Arkitekter je predložio plan ponovnog razvoja okruga Sodermalm u Stokholmu i projektirali su tri dinamične zgrade i novu stanicu metroa koji bi stvorili novu vezu između Hornsbruksgatena i parka Hogalid. Zgrade će imati ulogu produžetka parka i evocirati će arhitektonski stil starih crkvi. Cjelokupni plan obuhvata ukupno 29 jedinica (dvanaest apartmana i sedamnaest gradskih kuća) koje će činiti novo susjedstvo u kome dominira zelenilo. Gornji nivoi zgrade će smjestiti stambene jedinice, dok će prizemni katovi biti posvećeni komercijalnoj uporabi. Terasaste fasade stvaraju dinamičan izgled naselja. Balkoni i prilazi će biti djelomično obrasli sa biljkama penjačicama koje će stvoriti svojevrsne zelene zidove. Uporaba opeke je u cilju evociranja izgleda susjednih tradicionalnih objekata. Nova stanica metroa će osigurati pristupe od Hornsbruksgatena do parka Hogalid i stambenih poslovnih prostora, prodavaonica, krovnih terasa i zdravstvenog centra. Ovaj dio plana rekonstrukcije će biti projektiran od strane arhitektonskog biroa Tham Videgård Arkitekter.
  Izvor – archdaily.com

   

  HD UTOPIA ARKITEKTER 750 1

  HD UTOPIA ARKITEKTER 750 2

  HD UTOPIA ARKITEKTER 750 3

  HD UTOPIA ARKITEKTER 750 4

  HD UTOPIA ARKITEKTER 750 5

  HD UTOPIA ARKITEKTER 750 6

  Pročitano 210 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

  Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

  Kralja Tomislava 82
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
  Fax: 031-815-006
  Mobitel:099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive