Fotonaponske roletne
  Četvrtak, 11 Svibanj 2017 21:47

  Fotonaponske roletne

  Solarne roletne koje proizvode čistu energiju u vašem stanu. Zahvaljujući ovom izumu i oni koji žive u stanovima mogu da proizvode čistu energiju. Ukrajinska start-up kompanija Solargaps osmislila je roletne koje se zajedno sa ugrađenim solarnim panelima pokreću u toku dana prateći Sunce. Paneli proizvode čistu energiju koja se može koristiti za napajanje malih kućnih električnih uređaja. Ovo rješenje je zgodno jer više nikada nećete biti u problemu kada nestane struje u stanu. Standardni dvokrilni prozor može proizvesti dovoljno struje u toku dana za napajanje laptopa. Iz Solargapsa ističu da se zahvaljujući ovim solarnim roletnama može smanjiti potrošnja električne energije u jednom domu i do 70 posto, piše Designboom. Jedan kvadratni metar roletni proizvede i do 100 watta energije, što znači da se postavljanjem roletni na standardni dvokrilni prozor može proizvesti dovoljno struje u toku dana za napajanje laptopa. Ukoliko bi se Solargaps roletne postavile na sve prozore poslovnog objekta sa staklenom fasadom, tvorci ovih pametnih roletni tvrde da bi objekat mogao energetski u potpunosti da funkcionira samostalno. Onda je došao do ideje solarnih roletni. Osnivač Solargapsa, Jevgen Erik godinama je postavljao roletne ali je radio i kao građevinski radnik na izgradnji eko-kuća. Vremenom, Erik je došao na ideju da spoji roletne i solarne panele. Zahvaljujući aplikaciji možete kontrolirati roletne ali i pratiti njihovu proizvodnju energije u toku dana. Naravno, ukoliko vam je potrebno malo hladovine tokom dana možete zatvoriti roletne, ali ukoliko napustite sobu na samo pet minuta roletne će se automatski vratiti na osnovni režim u kojem prate kretanje Sunca. Roletne funkcioniraju tako što ih priključite u utičnicu i one počinju da sunčevu energiju pretvaraju u električnu koju možete koristiti za napajanje bilo kojeg kućnog uređaja. Proizvedena energija se može skladištiti i u rezervnoj bateriji i iskoristiti kada vam bude potrebna.
  www.gradnja.rs

   

  HD SOLAR GAPS 750 1

  Manji troškovi za struju i do 70% – Solarne roletne napajaju kućne uređaje zelenom energijom
  Ako živite u stanu, svakako je komplicirano i nepraktično da postavljate solarne panele, jedan od najpopularnijih obnovljivih izvora energije. Zato je kompanija Solargaps proizvela "pametne" solarne roletne, kako bi otvorila prostor za zelenu energiju koja je svima dostupna. Pametne roletne automatski prate sunce tijekom dana stvarajući električnu energiju koja napaja kućne uređaje. Ukrajinski osnivač Solargapsa čak tvrdi da tako mogu da se smanje izdaci za električnu energiju za čak 70%. Jedan kvadratni metar roletni proizvodi do 100 watta struje kada se postavi na vanjsku stranu prozora, što znači da standardni dvokrilni prozor pruža dovoljno energije za napajanje tableta ili laptopa. Ukoliko bi velika poslovna zgrada postavila solarne roletne na sve prozore, tvorci ovog genijalnog izuma tvrde da bi objekt mogao u potpunosti da se samostalno napaja strujom. Osnivač Solargapsa Jevgen Erik godinama je postavljao roletne na eko-kućama kao građevinski radnik, pa je tako i došao na ovu ideju. Kaže da je jednog dana promatrao na livadi kako suncokreti slijede sunce i pomislio da bi isto to mogle da rade i roletne na prozorima. Roletne mogu da se kontrolišu ručno ili putem aplikacije uz pomoć koje pratite proizvodnju energije. Dok ste u stanu roletne možete da držite zatvorene ukoliko vam treba zaštita od sunca, ali ukoliko napustite sobu na samo pet minuta one će se automatski vratiti svojoj osnovnoj funkciji – praćenju sunca. “Pametne roletne” trebalo bi da budu priključene u zidnu utičnicu, a unutrašnji uređaj pretvara solarnu energiju u električnu. Energija može da se uskladišti i u rezervnu bateriju, za kasniju upotrebu.
  energis.ba

  HD SOLAR GAPS 750 2

  HD SOLAR GAPS 750 3

  HD SOLAR GAPS 750 4

  HD SOLAR GAPS 750 5

  HD SOLAR GAPS 750 6

  Pročitano 437 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive