HEP ZelEn Tarifa
  Subota, 02 Srpanj 2016 18:11

  HEP ZelEn Tarifa

  HEP-Opskrba, vodeći opskrbljivač električnom energijom na hrvatskom tržištu, predstavio je novi proizvod ZelEn, električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. ZelEn, nastao kombinacijom riječi Zelena Energija, jedinstveni je proizvod na hrvatskom tržištu namijenjen kupcima električne energije koji imaju godišnju potrošnju veću od 1GWh (1 milijun kWh). Naknada za korištenje ZelEna je 0,20 EUR/MWh ili oko 1,5 kn/MWh. Primjerice, tvrtka koja ima godišnju potrošnju 1.000.000 kWh za zelenu će energiju izdvojiti dodatnih 1.524 kuna godišnje ili oko 127 kuna mjesečno. Ta sredstva prikupljaju se u fondu iz kojeg će se realizirati projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i to za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora. U svega nekoliko mjeseci, prodajom proizvoda ZelEn prikupljeno je više od 100 tisuća kuna. „Naše hidroelektrane kao obnovljivi izvori energije, temelj su za kreiranje i razvoj proizvoda ZelEn, nastalog u suradnji više društava HEP grupe - HEP Proizvodnje, HEP Trgovine i HEP Opskrbe, tržišnog lidera u opskrbi električnom energijom. ZelEn je proizvod kojim HEP i Hrvatska odgovaraju na zadaću ispunjenja ciljeva energetske i klimatske politike Europske unije. Stoga je ZelEn i iskaz našeg društveno odgovornog i održivog poslovanja. Vjerujem da će primjer kupaca koji su već prepoznali prednosti ovog proizvoda, slijediti i brojni drugi kupci koji će time postati naši partneri u zaštiti okoliša i projektima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti“, kaže predsjednik Uprave HEP-a Tomislav Šerić. Ugovor s HEP Opskrbom o kupnji zelene električne energije do sada je potpisalo dvadesetak hrvatskih tvrtki kao što su Hrvatska radiotelevizija, Odašiljači i veze, Aluflexpack, Omial Novi, Tof, Elka, Ilirija, Aquafilcro, Erste bank, Maistra, Vivera, JGL, Regeneracija, Fridrih, Calucem, Viviani, Cresanka, Arena centar, hotel Park Split, VIPnet, Splitska banka... Svi kupci ZelEna na svojim proizvodima i komunikacijskim materijalima imaju pravo aplicirati zaštićeni žig, kojim svojim kupcima i klijentima jamče da u svom poslovanju koriste zelenu električnu energiju. „Iza proizvoda ZelEn stoji certifikat renomirane njemačke certifikacijske kuće TÜV SÜD Industrie Service GmbH, koji jamči da je električna energija koju koriste kupci ZelEna dobivena isključivo iz obnovljivih izvora. Na taj način naši kupci mogu imati povjerenje u vjerodostojnost zelene energije, koja dolazi iz naših hidroelektrana“, izjavila je direktorica HEP-Opskrbe Tina Jakaša.
  www.poslovni.hr


  HEP nudi ZelEn - električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora
  HEP Opskrba nudi ZelEn - električnu energiju dobivenu iz svojih hidrocentrala. ZelEn je marketinška kovanica sastavljena od riječi Zelena Energija koja se nudi kupcima električne energije koji imaju godišnju potrošnju veću od 1GWh. Cijena ove energije proizvedene iz hidroelektrana je malo skuplja i iznosi 20 eurocenti, odnosno 1,5 kunu/kWh. Kupci ove energije imaju pravo na korištenje zaštićenog žiga ZelEn na svojim proizvodima i promotivnim materijalima. Kako bi bili sigurni da kupujemo zelenu energiju za istu mora postojati certifikat odnosno jamstvo o njenom porijeklu. U ovom slučaju radi se o certifikatu renomirane njemačke certifikacijske kuće TÜV SÜD Industrie Service GmbH koji jamči da je ZelEn električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora. TÜV certifikat predstavlja 1 MWh električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora i certificiran od strane TÜV SÜD Industrie Service GmbH. Na predstavljanju ZelEna član Uprave HEP-a Ivan Matasić izjavio je da su hidroelektrane kao obnovljivi izvori energije, temelj su za kreiranje i razvoj proizvoda ZelEn nastalog u suradnji više društava HEP grupe - HEP Proizvodnje, HEP Trgovine i HEP Opskrbe. Prema njegovim riječima ZelEn je proizvod s dodanom vrijednošću, proizvod koji nas izdvaja u odnosu na konkurentske opskrbljivače, a ujedno proizvod kojim HEP i Hrvatska odgovaraju na zadaću ispunjenja ciljeva energetske i klimatske politike Europske unije i iskaz našeg društveno odgovornog i održivog poslovanja. Novac prikupljen prodajom ZelEn električne energije spremati će se u poseban fond i služiti će za realizaciju ostalih projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Ugovor s HEP Opskrbom o kupnji zelene električne energije već je potpisalo oko dvadesetak hrvatskih tvrtki kao što su Hrvatska radiotelevizija, Odašiljači i veze, Aluflexpack, Omial Novi, Erste bank, Maistra, Vivera, Arena centar i druge, a iz HEP-a se nadaju da će kupci prepoznati prednosti ovog proizvoda i postati njihovi partneri u zaštiti okoliša i projektima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.
  zelenipartner.eu


  HEP Opskrba predstavila ZelEn
  HEP-Opskrba predstavila je proizvod ZelEn, električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. ZelEn je namijenjen kupcima električne energije koji imaju godišnju potrošnju veću od 1GWh. Naknada za korištenje ZelEna je 0,20 EUR/MWh ili oko 1,5 kn/MWh. Primjerice, tvrtka koja ima godišnju potrošnju milijun kWh za zelenu će energiju izdvojiti dodatnih 1.524 kuna godišnje ili oko 127 kuna mjesečno. Ugovor s HEP Opskrbom o kupnji zelene električne energije do sada je potpisalo dvadesetak hrvatskih tvrtki kao što su HRT, Odašiljači i veze, Aluflexpack, Omial Novi, Tof, Elka, Ilirija, Aquafilcro, Erste bank, Maistra, Vivera, JGL, Regeneracija, Fridrih, Calucem, Viviani, Cresanka, Arena centar i drugi. U HEP Opskrbi kažu da je u šest mjeseci prodano više od 224 GWh zelene električne energije, a potencijalnih kupaca je osamstotinjak. Svi kupci ZelEna na svojim proizvodima i komunikacijskim materijalima imaju pravo staviti zaštićeni žig kojim svojim kupcima i klijentima jamče da u svom poslovanju koriste zelenu električnu energiju. Novac naplaćen od razlike u cijeni "klasične" i zelene struje prikuplja se u fondu iz kojeg će se realizirati projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Do sada je prodajom proizvoda ZelEn prikupljeno je više od 100 tisuća kuna. Direktor HROTE-a Ivor Županić prilikom predstavljanja ZelEna-a kazao je da se ovaj tjedan na Vladi očekuje donošenje Uredbe o uspostavi registra jamstva podrijetla električne energije pri HROTE-u. Registar bi trebao biti ustrojen do ljeta, a tada će se na tržištu naći i hrvatski zeleni certifikati koji će moći zamijeniti skuplje iz Njemačke.
  www.energetika-net.com


  HEP-Opskrba predstavila stranicu ZelEn-a - poduzetnici mogu kupovati samo zelenu energiju
  HEP Opskrba je predstavila svoj novi proizvod "Udružimo se!", koji malim i srednjim kupcima omogućuje udruživanje i zajednički nastup prema opskrbljivaču, čime se postižu bolji uvjeti i cijena električne energije.Na danu kupaca u HEP-Opskrbi predstavljen je hrvatski brend ZelEn, te je lansirana web stranica, a direktorica HEP-Opskrbe Tina Jakaša naglasila je: "Korištenjem energije dobivene iz obnovljivih izvora dajete svoj doprinos smanjenju emisije CO2 i očuvanju okoliša. Svi kupci proizvoda ZelEn na promotivnim materijalima i proizvodima mogu koristiti žig ZelEn kojim dokazuju da je za njegovu proizvodnju korištena električna energija iz obnovljivih izvora." te dodala "Sva prikupljena sredstva prodajom ZelEn-a, HEP će koristiti za projekte financiranja izgradnje obnovljivh izvora energije. Prijedloge za financiranje određenih projekata mogu dati svi naši kupci korisnici zelene energije." ZelEn je novi proizvod HEP Opskrbe. Naziv ZelEn kombinacija je riječi Zelena Energija, što je ujedno i osnovna sastavnica proizvoda – električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora. ZelEn čine: TÜV SÜD certifikat (TRU certifikat) - dokument koji garantira porijeklo energije koja je proizvedena isključivo iz obnovljivih izvora; izdaje ga renomirana njemačka certifikacijaska kuća TÜV SÜD Industrie Service GmbH; jedan TRU certifikat predstavlja 1 MWh električne energije proizveden iz obnovljivih izvora, te PRAVO NA KORIŠTENJE ŽIGA ZelEn - kupnjom proizvoda ZelEn stječete pravo na korištenje zaštićenog žiga ZelEn na svojim proizvodima i promotivnim materijalima; žig je zaštićen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo i Međunarodnom registru žigova koji vodi Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO). Cijena ZelEna je 20 eurocenti ili oko 1,5 kunu/kWh. Primjerice, tvrtka koja ima godišnju potrošnju 1.000.000 KWh za Zelenu energiju će izdvojiti 1524 kuna više godišnje ili oko 127 kn mjesečno. ZelEn je namijenjen zainteresiranim kupcima koji su s HEP-Opskrbom sklopili Ugovor o opskrbi električnom energijom, imaju godišnju potrošnju veću od 1GWh, te su spremni ugovoriti broj certifikata jednak ukupnoj planiranoj potrošnji energije za ugovoreno razdoblje od minimalno jedne godine, a uskoro će biti dostupan i drugim poslovnim i privatnim kupcima.
  www.obnovljivi.com

   

  HEP Opskrba i kupci ZelEna brinu o okolišu i misle na budućnost
  HEP Opskrba, vodeći opskrbljivač električnom energijom, u sklopu projekta ZelEn, treću godinu za redom, provodi akciju "100 zelenih stabala". Zaposlenici HEP Opskrbe, zajedno s kupcima, korisnicima ZelEna, sade stabla i uređuju okoliš s ciljem sadnje 100 stabala oko HEP-ovih hidroelektrana. Ove godine povodom Dana planeta Zemlje uređuju okoliš oko hidroelektrane Čakovec, prve hidroelektrane u Hrvatskoj s cijevnim turbinama u strojarnici. Hidroelektrana Čakovec koristi potencijal rijeke Drave za proizvodnju električne energije, štiti taj prostor od poplava, poboljšava opskrbu vodom i odvodnju te omogućuje gravitacijsko natapanje poljoprivrednih površina. Ovom akcijom HEP Opskrba, dobitnica nagrade Greenovation, za najbolji ukupni program zelenog gospodarstva, želi doprinijeti programu Ujedinjenih naroda, pokrenutom 2010. godine, pod nazivom "Milijarda zelenih djela – međunarodni pokret kojim štitimo planet i osiguravamo održivu budućnost". "Prednost ZelEna, jedinstvenog ekološkog proizvoda, prepoznalo je više od 50 društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj, koje šalju poruku brige za okoliš i ulaganja u obnovljive izvore energije. Svakodnevno se broj hrvatskih poduzeća koja odabiru električnu energiju iz obnovljivih izvora povećava i to je još jedan od načina kako svi zajedno brinemo o očuvanju okoliša. Do danas smo prodali više od 630 GWH električne energije i sva prikupljena sredstva od prodaje ZelEna koristimo za projekte obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za socijalno osjetljive kategorije. Još jednom zahvaljujemo svim kupcima ZelEna na iskazanom povjerenju i sudjelovanju u našoj zajedničkoj zelenoj priči.", istaknula je, tijekom akcije na hidroelektrani Čakovec, Nada Podnar, direktorica marketinga HEP Opskrbe. Osim samih zaposlenika HEP Opskrbe i predstavnika HEP Proizvodnje, ovu zelenu akciju podržali su i kupci proizvoda ZelEn. "Dobitnici smo nagrade "Stvaratelji za stoljeća" za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u jugoistočnoj Europi te smo u zadnjih nekoliko godina proizveli proizvode iz asortimana zelene energije. To je najčišći i najprirodniji mogući način dobivanja energije bez štetnih posljedica po okoliš i naše zdravlje. Kupnjom proizvoda ZelEn započeli smo proizvodni slijed električnih lakih četverocikala, električnih bicikala, punjača za električna vozila te novi proizvod iz domene 'e-mobilnosti' - solarnu punionicu za električne bicikle i gadgete. Uključivanjem u ovaj projekt, posebnu pažnju pridajemo očuvanju prirode, što je temeljno načelo našeg poslovanja.", izjavio je Dražen Crnković, direktor tvrtke Ducati komponenti.
  Autor: © Portal croenergo.eu

  Pročitano 875 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive