Tesla Roadster
  Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 14:03

  Tesla Roadster

  Elon Musk već ga je prozvao "posljednjim čavlom u lijesu automobila pogonjenih motorom s unutarnjim izgaranjem". Osim ludim performansama, nova Tesla Roadster ističe se futurističnim dizajnom, a cijena joj je poprilično narasla u odnosu na prethodnika budući da će početna cijena biti 200 tisuća dolara... Tesla je objavila slike i specifikacije druge generacije modela Roadster, najsportskijeg modela kojeg su ikad proizveli! A brojke su stvarni impresivne! Naime, Elon Musk tvrdi da brzinu od 60 milja (96 km/h) hvata za tek 1,9 sekundi, a do 160 km/h stiže za samo 4,2 sekunde! Objavljene su i brojke na 402 metra koje nova Tesla Roadster navodno prelazi za samo 8,9 sekundi. Zasad nije poznata ukupna snaga električnih motora, ali zna se da se prenosi putem pogona na sve kotače. Uz svjetlosna ubrzanja, u Tesli tvrde da je Roadster sposoban postići maksimalnu brzinu od 402 km/h! Uz sve ovo, vizionar Elon Musk okupljenim je novinarima izjavio kako je doseg s jednim punjenjem iznosi čak 1000 kilometara. Ipak, ove podatke ne treba uzeti zdravo za gotovo, jer to ne bi bilo prvi put da je Elon Musk izjavio nešto što se ipak nije ostvarilo (poput prodajnih odnosno proizvodnih brojki Modela 3)."Nadam se da će Nova Tesla Roadster s ovim performansama predstavljati posljednji čavao u lijesu automobila pogonjenih motorom s unutarnjim izgaranjem", hrabro je izjavio izvršni direktor Tesla Motorsa. Osim ludim performansama, nova Tesla Roadster ističe se futurističnim dizajnom, a cijena joj je poprilično narasla u odnosu na prethodnika. Tako će budući kupci morati keširati barem 200 tisuća dolara koliko je početna cijena, a trenutno je potrebno uplatiti 50 tisuća dolara rezervacijske cijene. Za najveće fanove bit će dostupna i posebna verzija nazvana Roadster Founders Series koja kreće od 250 tisuća dolara...
  www.jutarnji.hr

  HD TESLA ROADSTER 750 1


  Musk predstavio novi Tesla Roadster
  Superbrzi automobil će od 0 do 100 kilometara na sat stići za 1,99 sekundi. Tesla Inc je u četvrtak pripremila spektakl predstavivši novi kamion na električni pogon i sportski automobil Roadster za koji je izvršni direktor tvrtke Elon Musk rekao da će biti najbrži serijski proizvedeni automobil u povijesti. Ovo je iznenađenje raspametilo publiku prisutnu na prezentaciji, ali je izazvalo i negodovanje nekih analitičara koji su nezadovoljni raznovrsnošću novih projekata koje ta tvrtka pokreće dok istodobno ne uspijeva u dovoljnim količinama proizvoditi svoj Model 3, automobil za široku proizvodnju po pristupačnoj cijeni koji se smatra ključnim za financijski održivo poslovanje tvrtke. Pri kraju prezentacije novog kamiona Tesle Semija koji bi trebao uvesti revoluciju u špedicijski promet, iz njegove je prikolice iznenada izašao crveni Roadster. Riječ je o sportskom automobilu s uklonjivim staklenim krovom koji je nova verzija prvog vozila koji je Tesla proizveo. Ima četiri sjedala, a na jednom punjenju baterije moći će prijeći oko 1000 kilometara, što je novi rekord za električna vozila, istaknuo je Musk. Od 0 do 100 kilometara na sat stići će za 1,99 sekundi, a maksimalna brzina će mu biti preko 400 kilometara na sat, čime će postati i najbrži električni automobil u serijskoj proizvodnji. "Moći ćete putovati od Los Angelesa do San Francisca i nazad, brzinom autoceste, bez punjenja. Poanta toga je zadati žestok udarac vozilima na fosilna goriva", rekao je Musk, dodavši kako će nakon toga vožnja automobila na unutarnje izgaranje podsjećati na upravljanje parnim strojem. Prvih tisuću automobila koštat će 250 tisuća, a kasniji modeli će se moći kupiti za 200 tisuća dolara, prenosi SEEbiz.
  www.energetika-net.com

   

  HD TESLA ROADSTER 750 2


  Elon Musk iznanadio i predstavio novi roadster koji zapanjuje brzinom
  Od 0 do 100 kilometara na sat stići će za 1,99 sekundi, a maksimalna brzina će mu biti preko 400 kilometara na sat, čime će postati i najbrži električni automobil u serijskoj proizvodnji. Tesla Inc jučer je pripremila spektakl predstavivši novi kamion na električni pogon, te sportski automobil Roadster vrijedan 200 tisuća dolara za koji je izvršni direktor tvrtke Elon Musk rekao da će biti najbrži serijski proizvedeni automobil u povijesti. Ovo je iznenađenje oduševilo publiku, ali je izazvalo i negodovanje nekih analitičara koji su nezadovoljni raznovrsnošću novih projekata koje pokreću dok istodobno ne uspijevaju u dovoljnim količinama proizvoditi svoj Model 3. Pri kraju prezentacije Tesle Semija, iz njegove je prikolice iznenada izašao crveni Roadster. Taj sportski automobil s uklonjivim staklenim krovom nova je verzija prvog vozila koji je Tesla proizveo. Ima četiri sjedala, a na jednom punjenju baterije moći će prijeći oko 1000 kilometara, što je novi rekord za električna vozila, istaknuo je Musk. Od 0 do 100 kilometara na sat stići će za 1,99 sekundi, a maksimalna brzina će mu biti preko 400 kilometara na sat, čime će postati i najbrži električni automobil u serijskoj proizvodnji. »Moći ćete putovati od Los Angelesa do San Francisca i nazad, brzinom autoceste, bez punjenja. Poanta toga je zadati žestok udarac vozilima na fosilna goriva«, rekao je Musk, dodavši kako će nakon toga vožnja automobila na unutarnje izgaranje podsjećati na upravljanje parnim strojem. Prvih tisuću automobila koštat će 250 tisuća dolara, a kasniji modeli će se moći kupiti za 200 tisuća dolara. Musk nije otkrio cijenu za Semi, niti kako i gdje će se ta dva nova modela proizvoditi, no najavio je da će se kamion početi proizvoditi 2019., a da će Roadster na cestama biti godinu kasnije.
  www.vecernji.hr

   

  HD TESLA ROADSTER 750 3

  Pročitano 414 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive