Porsche Taycan
  Petak, 02 Kolovoz 2019 20:47

  Porsche Taycan

  Porsche bi trebao svoj prvi potpuno električni model automobila pustiti u prodaju do kraja ove godine, a interes je, unatoč visokoj cijeni, prilično velik. Jedan od najočekivanijih električnih automobila u svijetu zasigurno je Taycan, prvi potpuno električni model legendarnog njemačkog proizvođača Porschea. O Taycanu smo pisali već više puta u kontekstu specifikacija, cijena, te nedavno objavljene promotivne turneje po svijetu, a sada prvi puta doznajemo i koliki je stvarni interes na tržištu pobudio ovaj zanimljivi automobil. Iako mu je planirana cijena negdje na razini od 90 do 130 tisuća dolara, a još uvijek nisu poznati detalji iz Porscheovog cjenika standardnih opcija i dodatne opreme, kompanija je od kraja prošle godine krenula primati rezervacije. Do sada ih je, kaže šef ljudskih resursa u Porscheu Andreas Haffner, zaprimljeno čak 30 tisuća. Podsjetimo, svaka rezervacija uključuje i uplatu pologa u iznosu od 2.500 eura. Ranije su u Porscheu najavljivali kako će, iako je riječ o skupom vozilu visoke klase, proizvoditi oko 20 tisuća Taycana na godinu. Međutim, u svjetlu ovako velikog inicijalnog interesa kompanija iz Stuttgarta revidirala je planove pa sada najavljuje kako će već u prvoj godini proizvesti čak 40 tisuća primjeraka. S tolikom proizvodnjom, pa potom i prodajom, električni Taycan postao bi treći najprodavaniji Porsche, odmah iza megapopularnih SUV-ova Cayennea i Macana (kojem također slijedi elektrifikacija). Prodaja bi trebala krenuti ove jeseni.
  www.bug.hr

  HD TAYCAN PORCHE 750 1

  HD TAYCAN PORCHE 750 2

   

  Porsche: Sportski automobili će se u sljedećih sedam godina promijeniti više nego u proteklih 70 godina
  Tvrtka će u rujnu lansirati svoje prvo potpuno električno vozilo – Taycan, za kojim vlada veliki interes. Automobilska industrija je posljednjih godina doživjela značajan potres, s brzim razvojem u područjima kao što su elektrifikacija vozila, dijeljenje vožnje i tehnologija autonomne vožnje. Ipak, još više promjena možemo očekivati u sljedećim godinama. Porsche, sportski automobil je prošle godine navršio 70 godina, ali ono što ćete vidjeti u sljedećih sedam godina bit će više promjena nego u zadnjih 70 godina – rekla je Anja Hendel, direktorica za upravljanje inovacijama i digitalnu transformaciju u Porscheu. Govoreći na konferenciji Innovfest Unbound u Singapuru, Hendel je rekla kako se Porsche suočava s golemim promjenama u godinama koje dolaze. Ove godine, rekla je, sve je u elektrifikaciji za njemačkog proizvođača automobila. Tvrtka će u rujnu lansirati svoje prvo potpuno električno vozilo – Taycan, dok su ranije ove godine iz Porschea izjavili da će udvostručiti proizvodnju Taycana čak i prije predstavljanja vozila. Očekuje se da će sportski automobil konkurirati Tesli koji je prošle godine prodao 245.240 vozila: 145.846 modela 3 i kombiniranih 99.394 modela S i model X SUV.
  Na temu usvajanja nove tehnologije u Porscheu, Hendel je naglasila važnost suradnje.
  – Porsche je relativno mala automobilska tvrtka, nismo toliko veliki kao veliki brandovi – rekla je Hendel.
  – Za nas je suradnja ključna, premali smo da bismo to mogli učiniti sami.
  – Moramo surađivati ​​s industrijskim partnerima, ali i sa start-upovima – dodala je.
  – Mi volimo start-upove, stvarno volimo raditi s njima i, budući da smo mali, mnogo im je lakše.
  – Ono što želimo učiniti jest da želimo biti prolaz ili most između znanstvenog dijela i naših slučajeva stvarnog korištenja, što je trenutno najveći izazov u ovom području – rekla je.
  revijahak.hr

   

  HD TAYCAN PORCHE 750 3

  HD TAYCAN PORCHE 750 4

  HD TAYCAN PORCHE 750 5

  Pročitano 134 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive