Kitty Hawk Flyer
  Nedjelja, 24 Lipanj 2018 13:21

  Kitty Hawk Flyer

  Svi pričaju o njemu: "leteći auto" koji će promijeniti svijet, a za koji vam nije potrebna dozvola. Kada suvlasnik Googlea (sada korporacije Alphabet) Larry Page investira u nove kompanije, svijet se za to prilično zainteresira, a mediji pogotovo. Novi zanimljivi pothvat koji je dobio njegovu podršku je startup Kitty Hawk. On se bavi proizvodnjom električnih letjelica koje u reklamama nerijetko karakteriziraju kao prvu inkarnaciju tzv. letećih automobila o kojima maštamo već gotovo pola stoljeća. Na prvi pogled, međutim, ovo vozilo, nazvano Kitty Hawk Flyer, više izgleda kao gigantski dron kojim je moguće pilotirati. Naime, letjelica je vrlo lagana, dizajnirana za vertikalno uzlijetanje i slijetanje s površine vode, a ono što će vas posebno razveseliti jest da je namijenjena amaterima. Njeni tvorci tvrde da je vrlo jednostavna za vožnju i upravljanje te da neće zahtijevati dozvolu kako bi se koristila. Kitty Hawk Flyer na dnu tako ima dva aerodinamička plovka, koji omogućuju plutanje na vodi, dok vozilo leti uz pomoć osam propelera. Maksimalna brzina Flyera je 40 km/h, a visina letenja 5 m iznad vode. Jedan od prvih koji je imao priliku isprobati ovo genijalno prijevozno sredstvo, koje bi moglo promijeniti svijet je popularni vloger Casey Neistat koji je naravno, sve zabilježio u dvije epizode svog vloga. Kako je nastajao ovaj famozni Flyer, kako je izgledala mini obuka prije letenja i sami let, doznajte iz njega dva videa koje smo vam priložili u sklopu članka. Vrlo je impozantno i zabavno! E i da, Kitty Hawk Flyer se očekuje u prodaji do kraja ove godine, a informacije o cijeni još uvijek su nepoznanica.
  www.buro247.hr

   

  HD KITTY HAWK 750 1

  HD KITTY HAWK 750 2

  HD KITTY HAWK 750 3

  HD KITTY HAWK 750 4

  Pročitano 95 puta

  Energetski Projekti

  hrastovic energetski projekti banner

  Energetski Video

  hrastovic energetski video banner

  Energetski Članci

  hrastovic energetski clanci banner

  Random video

  Udruga SOLAR

  Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

  Opširnije

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

  Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

  Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

  Kralja Tomislava 82
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
  Fax: 031-815-006
  Mobitel:099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive