INVELOX vjetrotrubina
Nedjelja, 02 Srpanj 2017 17:09

INVELOX vjetrotrubina

SheerWind, kompanija iz SAD-a, nedavno je predstavila svoj najnoviji proizvod koji bi mogao dovesti do nove revolucije na tržištu obnovljive energije, smanjiti stopu zagađenja i eventualno ‘popraviti’ štetu koju smo godinama nanosili prirodi u potrazi za raznim izvorima energije. Njihov najnoviji proizvod INVELOX – vjetroagregat na bazi tunela može proizvesti čak 600% više energije u odnosu na tradicionalne, odnosno postojeće vjetroagregate, a pored toga, značajno smanjuje svoj negativni utjecaj na okolinu i životinje. Kompanija navodi da je nakon opsežnog ispitivanja na terenu INVELOX “znatno nadmašio tradicionalne elektrane” i mogao bi smanjiti troškove instalacije na manje od 750 dolara po KW. INVELOX energetski sistem radi tako što ‘hvata’ zrak kroz velike otvore na vrhu, a zatim ga sužava i tako prirodno ubrzava. SheerWind tvrdi da njihovi vjetroagregati mogu raditi čak i na brzinama vjetra od 1 milje na sat, što obara sve rekorde, te otvara mogućnost da se vjetar pretvori u energiju i na mjestima gdje je to do sada bilo nezamislivo. U izjavi, dr Daryoush Allaei, direktor SheerWinda je rekao: “Ova uzbudljiva performansa superiornosti nad tradicionalnim vjetroelektranama i konkurentnosti prirodnim gasovima i hidroenergiji već privlači značajan interes kompanija; vlada, i stručnjaka.” Možda i najbolja stvar u svemu je da je jedinstveni dizajn skalabilan, što ga čini pogodnim za velike vjetroparkove, kao i za male farme. Iz kompanije također tvrde kako je INVELOX u testiranju na terenu pokazao i svoj značajan ekološki doprinos – ubio je daleko manje ptica od tradicionalnih vjetroelektrana, te stvara daleko manje buke. Iz SheerWinda također napominju da se ovaj sistem može uspostaviti i pokrenuti bez subvencija vlade, a da i dalje bude profitabilan.
pixelizam.com

 

Invelox proizvodi 600% više energije od konvencionalnih vjetroagregata
Američka kompanija SheerWind predstavila je novitet pod nazivom INVELOX, vjetroagregat u obliku tunela koji je u mogućnosti proizvoditi do 600% više energije u odnosu na tradicionalne vjetroagregate. U kompaniji ističu kako, nakon iscrpnih ispitivanja na terenu, mogu zaključiti da njihov INVELOX vjetroagregat značajno nadilazi performanse tradicionalnih vjetroagregata, te može smanjiti kapitalna ulaganja na manje od 750 dolara/kW. Sustav INVELOX radi na način da omogućava slabim vjetrovima koji pušu u blizini tla prolazak kroz tunel, čime se prirodno ubrzava protok vjetra. Za razliku od drugih vjetroagregata, također minimizira utjecaj na okoliš i faunu, te ne zahtijeva vladine poticaje kako bi bio profitabilan. Uz sve navedeno ovaj novitet bi mogao rezultirati rješenjem koje donosi promijene na području obnovljivih izvora energije, posebice kada se uzme u obzir da ga je moguće relativno lako integrirati u postojeće sustave. SheerWind je objavila kako INVELOX radi već pri brzinama vjetra od 0.45 m/s (1 milja/h), te je do sada, prilikom proizvodnje, uspio iskoristiti rekordnih 72% ukupnog kapaciteta. Vjetoragregat je već sada uspio privući pažnju velikih kompanija, vladinih institucija i stručnjaka iz industrije, a obveza kompanije da radi što učinkovitije na područjima koja do sada nisu razmatrana, imajući na umu cijene od 10 dolara/MWh, čini je donosiocem promjena kod proizvodnje električne energije, istaknuo je Dr. Daryoush Allaei, glavni izvršni direktor SheerWind-a.
inhabitat.com

 

HD SHEERWIND 750 1

HD SHEERWIND 750 2

HD SHEERWIND 750 3

HD SHEERWIND 750 4

HD SHEERWIND 750 5

Pročitano 410 puta

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
Kralja Tomislava 82.
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
Fax: 031-815-006
Mobitel: 099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive