Tesla superchargeri u RH
  Utorak, 11 Travanj 2017 22:00

  Tesla superchargeri u RH

  U Otočcu uskoro superchargeri za Tesla automobile! Na izlasku s autoceste, kod benzinske postaje na Orovcu kod Otočca, ovog vikenda snimljeno je pripremanje postrojenja za postavljanje posebne punionice električnih automobila Tesla. Nekoliko superchargera, ultrabrzih punjača Tesla automobila, smjestilo se na samom ulasku u područje Gacke doline. Službena web stranica Tesla automobila navodi da se trenutno takva postrojenja nalaze još u Senju i Splitu, uz napomenu da je senjska punionica Tesli prva i jedina takva u Ličko-senjskoj županiji. Informacije koje smo doznali od lokalnog stanovništva, idu u prilog otvaranju punjača za Tesle do mjeseca srpnja, što je logično zbog dolaska većeg broja turista od kojih ih sve više ima Tesla automobile.
  www.e-auto.guru

   

  TESLA OTOCAC 750 1

  TESLA OTOCAC 750 2

  TESLA OTOCAC 750 3

   

  Prvi Teslini superpunjači u Senju pušteni u rad

  Tesla Motors ubrzano širi svoju mrežu superpunjača / superchargera kroz Europu, tako je na red stigla i prva od ukupno 5 planiranih (za sada) instalacija u Hrvatskoj. Prva instalacija punionice nalazi se u Senju na Đigi. Otvorenje i puštanje superpunjača u rad je bilo 05.10.2015.godine. Teslina mreža superpunjača (Supercharger) najveća je u svijetu i najbrže rastuća. Tesla rapidno širi infrastrukturu superpunjača diljem Sjeverne Amerike, Europe i Azije. Već su ranije objavljeni podaci za S.Ameriku sa 98% pokrivenosti za to područje do kraja 2015 godine. Sada vidimo da se isto planira u Europi do kraja 2016 godine. U Hrvatskoj bi do kraja 2015 godine trebalo biti otvoreno ukupno pet lokacija sa instaliranim superpunjačima. A do kraja 2016 prošireno i kroz ostatak regije, te ostale zemlje poput Bugarske, Grčke , Turske i Rumunjske. Omogućavajući time putovanja bez tjeskobe dometa kroz čitavu Europu. Superpunjač snage je 120kW i omugućava punjenje baterije do polovice kapaciteta za 20 minuta. Pojedine instalacije dolaze sa solarnim pločama. Punjenje na superpunjačima besplatno je svim vlasnicima Model-a S i to doživotno. Za najavljene ModelX i Model 3 / Gen III , Elon Musk potvrdio je mogućnost uporabe superpunjača, ali nije poznato da li će biti besplatno ili uopće doživotno. Izgledna je kombinacija besplatnog punjenja na određeni broj mjeseci ili godina, no možda isto tako slijedi i iznenađenje još ugodnijeg prizvuka. Više će se znati početkom iduće godine kada započinje isporuka Modela X , dok je Model 3 najavljen za 2017 godinu.
  I.B. / eag

   

  Prvi Teslini superpunjači u Hrvatskoj spremni za rad

  Tesla Motors ubrzano širi svoju mrežu superpunjača/superchargera kroz Europu, tako je na red stigla i prva od ukupno 5 planiranih(za sada) instalacija u Hrvatskoj. Prva instalacija punionice nalazi se u Senju. Doznajemo kako je sve spremno i instalirano, samo se čeka HEP da priključi punjače na mrežu. Također datum koji se spominje kao dan otvorenja i puštanja superpunjača u rad je 05.10.2015. Nedavno je Elon Musk izjavio kako Teslina infrastruktura ne mora biti isključivo namijenjena samo Teslinim vozilima. Ponudio je ostalim proizvođačima električnih automobila postojeću infrastrukturu, što je odlična vijest za sve vlasnike električnih vozila. Neki od proizvođača već su se odazvali i pregovori su u tijeku. Nadalje izjavljuje; “Naša mreža superpunjača nije namijenjena da ostane zatvorenog tipa. Namjera je učiniti je dostupnom ostalim proizvođačima ako je žele koristiti. Jedini je uvjet da se izvrši standardizacija priključka prema superpunjaču i podmiri dio troška za punjenje i uporabu. U pregovorima smo sa nekim od proizvođača i biti će uzbudljivo podijeliti te vijesti.”
  www.e-auto.guru

   

  TESLA SENJ 1

  TESLA SENJ 2

  TESLA SENJ 3

  Pročitano 1902 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive