Rimac Greyp G12H
  Subota, 31 Prosinac 2016 21:31

  Rimac Greyp G12H

  Mate Rimac ima novi proizvod koji bi mogao poharati tržište električnih vozila. Vijest je na svojem profilu objavio i sam Mate Rimac, uz napomenu da je Geyp G12H e-bicikl s najvećim dometom na svijetu. Mate Rimac, čija tvrtka Rimac Automobili iza sebe već ima uspješan projekt električnog superautomobila "Concept One", tvrtka je najavila još jednu novitet koji bi iz tvornice trebao izaći na ljeto. Radi se o trećoj generaciji električnih bicikala Greyp G12H. Njegov prethodnik, verzija G12S bio je najbrži električni bicikl na svijetu koji je imao domet od 120 kilometara i maksimalnu brzinu od 70 kilometara na sat. G12H neće biti brži, ali ono što nudi posramit će i automobilsku konkurenciju u smislu maksimalne udaljenosti koju može prijeći s jednim punjenjem baterije. Naime, njegova maksimalna brzina spuštena je na 45 kilometara na sat, dok je domet znatno povećan,sa 120 na čak 240 kilometara, za što se brine paket baterija od 3kWh. Vijest je na svojem profilu objavio i sam Mate Rimac, uz napomenu da je Geyp G12H e-bicikl s najvećim dometom na svijetu.
  www.poslovni.hr


  NOVA ‘BOMBA’ MATE RIMCA: Stiže novi e-bicikl s najvećim dometom na svijetu

  Nakon uspješnog električnog superautomobila Mate Rimac i njegova tvrtka Rimac Automobili imaju još jednog džokera u rukavu. Riječ je o Greyp G12H, odnosno trećoj generaciji dosad najbržeg e-bicikla na svijetu čiji je izlazak na tržište najavljen za ljeto iduće godine, piše Dnevnik.hr Greyp G12H neće biti brži od svog prethodnika prethodne verzije G12S, koja je imala domet od 120 kilometara i maksimalnu brzinu vožnje od čak 70 kilometara na sat. Neće čak biti niti jednako brz ali ono što nudi, posramit će i automobilsku konkurenciju u smislu maksimalne udaljenosti koju može prijeći s jednim punjenjem baterije. Naime, njegova maksimalna brzina spuštena je na 45 kilometara na sat, dok je domet znatno povećan,sa 120 na čak 240 kilometara, za što se brine paket baterija od 3kWh! Vijest je na svojem profilu objavio i sam Mate Rimac, uz napomenu da je Geyp G12H e-bicikl s najvećim dometom na svijetu.Novi model Greypa namijenjen je svakodnevnoj uporabi i ponudit će onima koji se opredjele za njega, no kako Rimac zasad nije objavio točnu cijenu novog modela, to zasad ostaje na razini nagađanja.
  net.hr


  Rimčev novi bicikl može prijeći 240 km s jednim punjenjem

  Greyp Bikes predstavlja novi električni bicikl Greyp G12H koji će vas odvesti dalje od bilo kojeg drugog.Tvrtka Greyp Bikes, podružnica hrvatske tvrtke Rimac Automobili koja je specijalizirana za izradu električnih bicikla, na motociklističkom događanju INTERMOT u njemačkom Kelnu predstavlja svoj novi proizvod na dva kotača, koji će vas s jednim punjenjem baterija dovesti dalje od bilo kojeg drugog koji se nalazi na tržištu. Prema riječima COO-a tvrtke Krešimira Hledea, domet i kapacitet njihovog novog Greyp G12H električnog bicikla će ovisiti o konfiguraciji, no krajnji doseg će vam omogućiti da prijeđete do čak 240 km uz kapacitet do 3 kWh. Također navode da je Greyp G12H premium cestovna inačica električnog bicikla koji dolazi u kombinaciji maksimalne brzine od 45 km/h i dometa koji nadmašuje "magičnu granicu" od 200 km s jednim punjenjem baterija. Novi proizvod dolazi s prepoznatljivim dizajnom i nekim potpuno novim dijelovima koji uključuju Supernova svjetla istoimene njemačke tvrtke koja je za svjetla namijenjena običnim i električnim biciklima osvojila zlatnu nagradu na sajmu Eurobike za 2016. godinu. Greyp Bikes navodi da novi e-bicikl posjeduje premium finiš i dizajn koji odražava jaku osobnost proslavljenog Greyp G12S bicikla koji se isporučuje u 26 država na 5 različitih kontinenata, a voze ga i Barcelonini nogometaši Messi, Fabregas i Pique. Također kažu da će G12H koristiti isti biometrijski senzor kao i G12S model za aktiviranje, te će se moći programirati za različite vozače i njihove prste, kao i personalizirane modove vožnje.Na kraju dodaju da će maksimalna brzina od 70 km/h i dalje ostati zaštitni znak G12S modela. Za sada još nije poznato kada će novi e-bicikl stići na tržište, niti po kojoj će se cijeni prodavati.
  www.vidi.hr

  Pročitano 732 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive