Airbus E-Fan električni avion
Nedjelja, 13 Studeni 2016 17:05

Airbus E-Fan električni avion

Aeromiting ili bolje reći sajam zrakoplovstva u pariškoj zračnoj luci Le-Bourget poslužio je grupaciji Airbus da prikaže što nudi i što tek planira ponuditi. Među potonje spada i električni školski dvosjed nazvan E-Fan 2.0 čija serijska proizvodnja se očekuje ne tako daleke 2018. godine. Dok je statična maketa zrakoplova E-Fan 2.0 mamila poglede na tlu, demonstrator tehnologije dokazivao se u zraku. Originalni Airbus E-Fan dobio je sufiks 1.0 kako bi se razlikovao od budućeg električnog dvosjeda 2.0 te četverosjeda za koji se predviđa hibridna pogonska grupa. Aktualni E-Fan 1.0 za pogon koristi sva elektromotora od po 32 kW koji pokreću propelere promjenjivog napadnog kuta unutar kućišta. Konstrukcija zrakoplova izvedena je od kompozitnih materijala s ugljičnim vlaknima pa umjerena masa dopušta polijetanje već pri 110 km/h. Maksimalna brzina iznosi 200 km/h, a brzina krstarenja je 160 km/h. Za žustrije ubrzavanje prilikom polijetanja, ali i manevriranje na tlu jedan kotač stajnog trapa također je opremljen elektromotorom s tim da sve skupa napajaju Litij-ionske baterije, ukupnog kapaciteta 29 kWh. Baterijski paketi smješteni su u korijenu krila gdje profitiraju od pasivnog hlađenja strujom zraka, a dostatni su za 45 minuta do punog sata leta. Korištena tehnologija omogućava brzu zamjenu praznih baterijskih paketa punima, a e-FADEC digitalni sustav upravlja elektroničkim komponentama kako bi se smanjilo opterećenje na pilota. Naredne godine bi na jugu Francuske trebala početi gradnja tvornice u kojoj će se graditi E-Fan 2.0 s tim da se prvi let ovog zrakoplova očekuje krajem 2017. Godinu dana nakon toga prvi serijski primjerak trebao bi biti isporučen kupcu. Prvotni obim proizvodnje planiran je na deset komada godišnje uz mogućnost širenja kapaciteta, a gradnju i postprodaju ovih zrakoplova grupacija Airbus je prepustila tvrtki Voltair SAS u svom vlasništvu. Grupacija je u razvoj zrakoplova E-Fan 2.0 predvidjela uložiti 20 milijuna eura, a ciljaju na plovidbenu dozvolu unutar kategorije lakih sportskih zrakoplova do 600 kilograma ukupne mase na polijetanju. Osmišljen za temeljno školovanje pilota, E-Fan 2.0 imat će raspon od 10,98 metara, biti dug 5,67 metara i visok 2 metra. Unutrašnjost će biti opremljena digitalnim instrumentima od kojih će jedan biti moguće odstraniti iz zrakoplova poput tableta i zatim koristiti za planiranje leta ili komentiranje prethodnih letova uz brojne zabilježene parametre. Četverosjed E-Fan 4.0 zamišljen je s hibridnom pogonskom grupom te se razmišlja o 2019. godini kao roku za početak proizvodnje, ali osim toga malo je informacija pušteno u javnost.
www.seebiz.eu

Prvi let Airbusova električnog aviona
Službeni let Airbusovog dvosjeda dugog 6,7 m i raspona krila 9,5 m francuski ministar ocijenio revolucijom. Električni školski zrakoplov europske grupacije Airbusa, E-Fan u petak je prvi put službeno poletio u Francuskoj, što je francuski ministar gospodarstva Arnaud Montebourg ocijenio "revolucijom u zrakoplovstvu" kojoj je cilj da za 20 godina proizvodi velike električne transportne zrakoplove. "Ovaj zrakoplov je čudo koje proizvodi zvuk sličan sušilu za kosu i ne troši ni kapi kerozina", rekao je s oduševljenjem Montebourg u zračnoj luci Boredeaux-Merignac, na jugu Francuske, nakon pokaznog leta, prenosi Hina. Službeni let od 10 minuta Ova malena električna letjelica može letjeti najviše sat vremena bez uzimanja goriva. Maleni dvosjed dug 6,7 m i raspona krila 9,5 m, s pogonom na litij-ionski-polimerski akumulator, izveo je prvi "službeni" let u trajanju od gotovo 10 minuta, nakon neslužbenih pokusa koji su počeli u ožujku, a trajali su ukupno petnaestak sati. Zanimljiv je po tome što ne stvara nikakvu buku. Serijska proizvodnja letjelice počet će koncem 2017. godine.

Izvor: Agencije


AIRBUS ZA POVIJEST: Prvi prelet kanala La Manche u zrakoplovu na električni pogon

Pilot Hugues Duval ušao je u povijest nakon što je jutros preletio kanal La Manche u električnom zrakoplovu. Zrakoplov Airbus E-Fan 2.0 poletio je na električni pogon u čast prvog zrakoplovnog pionira Louisa Blériota koji je u srpnju 1907. godine prvi preletio kanal La Manche, i to od Calaisa u Francuskoj do Dovera u Engleskoj. Letio je 37 minuta, a to je tada bio veliki uspjeh za zrakoplovstvo. Kompanija Airbus sada je svojim letom označila prekretnicu u povijesti zrakoplovstva jer je ovo prvi prelet kanala La Manche u zrakoplovu kojeg pokreće isključivo električna energija.Prototip E-Fan 2.0 zrakoplova ove paneuropske zrakoplovne i obrambene tvrtke koristio je baterije umjesto konvencionalnog goriva kako bi pokretao svoje dvostruke motore tijekom leta dugog 66 kilometara. Airbus je razvio ovu vrst zrakoplova kako bi odgovorio izazovima u korištenju električne energije za napajanje zrakoplova. Elektricitet ne ostavlja iza sebe zagađujući ispuh i znatno je tiši od tradicionalnih oblika pogona. E-Fan ima dva sjedala i teži samo 550 kilograma kad je prazan zahvaljujući strukturi od karbonskih vlakana te postiže maksimalnu brzinu od gotovo 120 čvorova – oko 61 kilometra na sat – iako krstari na brzini od oko 45 km/h. Raspon krila mu je 9,5 metara, a dug je gotovo 7 metara.Njegova litij-polimerska baterija, velikog kapaciteta i male težine, može napajati zrakoplov između 45 minuta i jednog sata, ovisno o količini snage koju pilot koristi. Dva elektromotora blizanca imaju maksimalnu snagu od 60 kilovata.Airbus je dosada uložio 20 milijuna eura u razvoj tehnologije za ovaj zrakoplov i nada se da će u 2017. ili 2018. godini predstaviti proizvodni model E-Fan. Ima i planove za inačicu s četiri sjedala.

Netmobil.hr

Pročitano 581 puta

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
Kralja Tomislava 82.
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
Fax: 031-815-006
Mobitel: 099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive