Zelena vinarija, Radovanci
  Nedjelja, 15 Siječanj 2017 22:49

  Zelena vinarija, Radovanci

  Vinarija u srcu Slavonije koja imitira okolinu. Studio Dva Arhitekta dobio je priznanje uglednog magazina The Plan za projekt moderne vinarije u Radovancima kraj Požege. Arhitektonski studio Dva arhitekta izradio je projekt vinarije za poznatog požeškog vinara u srcu Slavonije. Ideja vodilja bila je da se okolina maksimalno poštuje kao i da se mimikrijom budući objekt sasvim utopi sa okolinom. Umjesto da naprave veliku kuću na brežuljku, studio je krenuo drugim pravcem – u dubinu! Plac površine 14.750 metara kvadratnih na kojem je planirana gradnja je zapravo jedan brežuljak. Ideja je bila da se objekat ukopa u njega što je sasvim u skladu sa potrebom vinarije – podrumska temperatura za čuvanje vina. Stoga brežuljak neće biti uklonjen već će biti usječen tamo gde je potrebno. Podzemni objekt od 3.350 kvadrata biti će izrađen u betonu, popločan kamenom a prekriven travom kao krovnim pokrivačem. U ovoj vinariji će pored proizvodnje vina, biti i prodajnog ali i ugostiteljskog dijela gde će ljubitelji vina moći da probaju proizvode. Ideja je i da se pored vinarije jednog dana napravi i turističko selo jer se u blizini nalazi i zaštićeni rezervat ptica.
  www.gradnja.rs

   

  Projekt moderne vinarije u Slavoniji osvojio nagradu u Italiji
  Studio Dva Arhitekta dobio je priznanje uglednog magazina The Plan za projekt moderne vinarije u Radovancima kraj Požege. Projekt vinarije u Radovancima kod Požega arhitektonskog studija Dva Arhitekta nagrađen je na svečanosti koja je održana u Veneciji u srijedu 25. svibnja, u kategoriji production (proizvodna namjena) u okviru nagrada magazina The Plan. Svečanost dodjele nagrade održana je u sklopu International Perspective Foruma, događanja koje povezuje arhitekte i srodne struke, kako prenosi DAZ. Požeška Zlatna dolina poznata je po svojoj kontintalnoj klimi koja je idealna za uzgoj vinove loze s postepenim prijelazom ljeta u jesen. Optimalna nadmorska visina te pretežno južna ekspozicija s netaknutom prirodom učinili su ovu lokaciju idealnom za smještaj vinarije. Pri projektiranju najveći izazov Dva Arhitekta bio je iskoristiti postojeće brdašce i izdubiti ga kako bi se u njega smjestio sadržaje vinarije. Odluka o mimikrijskom pristupu projektu opravdana je energetski i tehnološki. Naime, konzistencija temperature, vlage i svijetla rješava se prirodnim putem, što pogoduje samom vinu. Površina građevinske četice iznosi 14 750 m2 dok je GBP zahvata 3350 m2. Zgrada udomljuje pogon vinarije, izložbeni te degustacijski dio. Izgradnja je planirana masivnim armirano-betonskim zidovima te zelenim krovom, koji će cjelokupni zahvat činiti prepoznatljivim turističkim landmarkom.
  www.jutarnji.hr


  Projekt moderne vinarije u Slavoniji osvojio nagradu u Italiji
  Studio "Dva Arhitekta" dobio je priznanje uglednog magazina The Plan za projekt moderne vinarije u Radovancima kraj Požege. Ove godine, na svečanosti koja je održana u Veneciji u srijedu 25.svibnja, u kategoriji production (proizvodna namjena) ugledni magazin The Plan nagradio je projekt vinarije, koji potpisuje renomirani hrvatski arhitektonski studio "Dva Arhitekta". Riječ arhitekta: "Vinarija u Radovancima kraj Požege je projekt koji je izrađen za našeg klijenta, uspješnog vinara. Požešku Zlatnu dolinu ugodna nadmorska visina, pretežno južna ekspozicija te obilježja kontinentalne klime s postepenim prijelazom ljeta u jesen čine idealnom za uzgoj vinove loze. Pri projektiranju najveći izazov je bio uklopiti se u netaknutu prirodu, pa je logičan izbor bio iskoristiti postojeće brdašce i izdubiti ga kako bi se u njega smjestilo sadržaje vinarije. Takav princip, u smislu temperature, vlažnosti i svjetla najviše odgovara i glavnom stanovniku kuće - vinu. Vinarija uz proizvodni pogon sadrži i izložbeni i kušački dio."
  www.buro247.hr

   

  vinarija pozega 1

  vinarija pozega 2

  vinarija pozega 3

  vinarija pozega 4

  vinarija pozega 5

  Pročitano 1265 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive