CRRC električni vlak
Utorak, 13 Lipanj 2017 08:37

CRRC električni vlak

U kineskom gradu Zhuzhou predstavljen je novi koncept vozila koje bi trebalo od 2018. godine služiti za javni prijevoz. Novo vozilo željezničke kompanije CRRC Kinezi nazivaju "pametnim autobusom", no više je nalik vlaku. Moguće, je, naime, na strujom pokretanu "lokomotivu" zakačiti veći broj vagona koje će ona vući, a najzanimljivija u svemu je činjenica da ovaj autobus/vlak ne treba tračnice. Kreće se po cesti, a sve što mu treba kako bi sigurno slijedio zadanu rutu jesu na kolniku iscrtane bijele linije. Po ovim "virtualnim tračnicama" novi vlak može se kretati brzinom od 70 km/h, a pri tome čak ne treba niti pomoć vozača. U 32 metra osnovne kompozicije može smjestiti nešto više od 300 putnika, a dodavanjem vagona i mnogo više. Glavna prednost ovakvog sustava jest njegova cijena. U usporedbi s običnim vlakovima i troškovima postavljanja tračnica ovaj Autonomous Rail Rapid Transit sustav daleko je jeftinije pokrenuti u bilo kojem gradu. Budući da za pogon koristi ugrađene baterije, nije potrebno graditi niti električnu mrežu, kao što je slučaj s tramvajima. Prva trasa "virtualnih tračnica" u Zhuzhou će biti duga oko 6,5 kilometara i u pogon će biti puštena sljedeće godine.
www.bug.hr

 

HD ELEKTRICNI VLAK 750 1

HD ELEKTRICNI VLAK 750 2

HD ELEKTRICNI VLAK 750 3

HD ELEKTRICNI VLAK 750 4

HD ELEKTRICNI VLAK 750 5

Pročitano 121 puta

Energetski Projekti

hrastovic energetski projekti banner

Energetski Video

hrastovic energetski video banner

Energetski Članci

hrastovic energetski clanci banner

Random video

Udruga SOLAR

Udruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice.

Opširnije

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture.

Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.

Dario Hrastović, dipl.ing.stroj.

Kralja Tomislava 82
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail:dario.hrastovic@gmail.com
Fax: 031-815-006
Mobitel:099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive