Boeing, Loyal wingman
  Srijeda, 06 Ožujak 2019 19:00

  Boeing, Loyal wingman

  Američki proizvođač zrakoplova Boeing otkrio je kako razvija bespilotnu letjelicu "Loyal Wingman". Na međunarodnom sajmu avijacije u australskom Avalonu američki je proizvođač zrakoplova i druge vojne opreme Boeing predstavio neočekivani proizvod – bespilotnu letjelicu Loyal Wingman. Kao što joj samo ime kaže, ona bi trebala poslužiti kao pratnja klasičnim borbenim zrakoplovima i biti im od pomoći u raznim zadacima. Boeing razvija čak tri inačice ovog drona. Prikazani prototip dug je 11,7 metara i trebao bi imati autonomni dolet od oko 3.700 kilometara. Mnoge druge detalje, poput vrste pogona, naoružanja, mogućnosti izvođenja raznih zadataka i drugih karakteristika Boeing za sada drži za sebe. Boeingov dron bit će pratnja borbenim zrakoplovima. Objavljeno je tek kako bi ovaj "lojalni pomoćnik" trebao primarno biti namijenjen za izviđačke misije, ali bi se usred leta trebao biti u mogućnosti prebaciti i u borbeni način rada. Isto tako, poznato je da bi trebao biti u mogućnosti letjeti pod nadzorom pilota glavnog zrakoplova, zemaljske kontrole, ili pak potpuno autonomno. Najvažnija zadaća koju Boeing ovim projektom želi postići jest ostvariti aktivnu suradnju zrakoplova sa i bez posade, kako bi oni u sinergiji mogli bolje izvršavati sve povjerene im zadaće. Loyal Wingman razvija se u Boeingovim pogonima u Australiji i prvi bi puta trebao poletjeti tijekom sljedeće godine.
  www.bug.hr

   

  Loyal Wingman dron prati avione i nosi bombe

  Novi borbeni dron letjet će uz bok borbenim zrakoplovima s ljudskom posadom. Boeing je na australskom Međunarodnom Airshowu u Avalonu predstavio borbeni autonomni zrakoplovni sustav pod nazivom Airpower Teaming System kojeg nazivaju Loyal Wingmanom, jer u osnovi predstavlja bespilotni zrakoplov koji je programiran i treniran za let u formacijama u društvu zrakoplova s ljudskom posadom. Boeing vjeruje da će novi dron stići u fazu prototipa 2020. godine kada će započeti testiranja u letu, kako bi u idućem desetljeću mogao postati novi oružani sustav zračnih snaga Australije. Zamišljeno je da zrakoplov leti u formacijama unutar eskadrila aviona s ljudskim pilotima, od kojih će dobivati zapovijedi za djelovanje prema ciljevima na zemlji i u zraku. Na primjer, kada će eskadrila letjeti na velikoj visini i označiti cilj, dron će se moći spustiti znatno niže i izvršiti raketiranje i bombardiranje s velikom preciznošću, čime će piloti biti zaštićeniji u sličnim akcijama, a njegovim projektilima će moći upravljati i ljudski operateri. Zasad nije poznato kako će se Loyal Wingmani snalaziti u zračnim dogfight borbama i koliko će biti sigurni po svoje ljudske suborce kako ih ne bi zamijenili za neprijateljske "ptice".
  www.vidi.hr

   

  HD LOYAL WINGMAN 750 1

  HD LOYAL WINGMAN 750 2

  HD LOYAL WINGMAN 750 3

  HD LOYAL WINGMAN 750 4

  HD LOYAL WINGMAN 750 5

  HD LOYAL WINGMAN 750 6

  HD LOYAL WINGMAN 750 7

  HD LOYAL WINGMAN 750 8

  HD LOYAL WINGMAN 750 9

  HD LOYAL WINGMAN 750 10

  Pročitano 192 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive