Radio ionizacija vode
  Nedjelja, 08 Rujan 2013 17:38

  Radio ionizacija vode

  Voda tretirana radio valovima mogla bi promijeniti poljoprivredu kakvu poznajemo. Već testirana širom svijeta, ova tehnologija s pravom je nazvana čudesnom.'Čudesni rast biljaka. Tretirana voda rezultira većim, težim usjevima', kaže profesor Austin Darragh s Sveučilišta Limerick. Inovativna, nova irska tehnologija mogla bi predstavljati najveći napredak u poljoprivredi od pojave pluga i zauvijek će promijeniti lice današnjeg ratarstva. Ova tehnologija – voda energizirana radio valovima – uvelike povećava prinos voća i povrća, i do 30 ili više posto. Ne samo da su takve biljke mnogo veće nego su uglavnom otporne na bolesti, što ishodi znatnim uštedama na gnojivima i štetnim pesticidima. Naširoko testirana u Irskoj i nekoliko drugih zemalja, ova jeftina tehnologija tretiranja vode sada se uvodi diljem svijeta. Ona čini suvišnim GMO proizvode i uklanja strahove o globalnom zatopljenju i previše ugljičnog dioksida u zraku, tako što jednostavno pretvara višak CO2 u jestivu biljnu masu. Razvijena od strane profesora Austina Darragha i dr. J. J. Leahyja s Odsjeka za kemiju i znanost o okolišu u sklopu Sveučilišta Limerick, ova smiona, ekološka tehnologija koristi samo prirodne elemente: sunčevo svjetlo, vodu, ugljični dioksid iz zraka i minerale iz tla. Kompaktan uređaj veličine kutije za kekse, pod nazivom Vi-Aqua – što znači 'životna voda' – pretvara 24 volta elektriciteta u radio signal, koji nabija vodu preko antene. Kada se uređaj spoji na vodeni šmrk (crijevo), tisuće litara vode mogu se nabiti energijom za manje od 10 minuta, uz zanemarive troškove. Govoreći o toj novoj tehnologiji, profesor Austin Darragh kaže: 'Vi-Aqua čini vodu 'mokrijom' i uvodi atmosferski dušik u vodu u formi nitrata – tako da ona postaje i besplatno gnojivo. Taj uređaj doista čini čuda jer obnavlja tlo oživljujući mikroorganizme iz tla. Također možemo uštedjeti na vodi, i to barem 30 posto. Kada se voda tretira na taj način ona postaje bolje otapalo, što znači da može prenositi više nutrijenata listovima i stabljici te može bolje prodirati dolje u tlo gdje krijepi korijenje, čime se stvara bolji korijenski sustav. I zbog toga vam treba manje vode, te dobivate veće i robusnije plodove', objašnjva profesor Austin Darragh. Pomno testirana na Poljoprivrednom koledžu Warrenstown, ova tehnologija već se naziva čudom suvremenog doba.
  www.nexus-svjetlost.com
   
   
  Da li radiovalovi mogu posve transformirati poljoprivredu?
  Jedna inovacija osamdesetogodišnjeg profesora u Irskoj je dobila brojna priznanja iako nije zastupljena u glavnim medijima. Profesor Austin Darragh s Limerick sveučilišta koristi novu radijsku tehnologiju koje bi se mogla nazvati pravim čudom. Taj uređaj se naziva najvećim probojem u poljoprivredi od pluga. Biotehnološka industrija i dalje tvrditi da suvremena proizvodnja mora biti usmjerena prema genetskim modifikacijama kako bi se osigurala veća proizvodnja usjeva. Ova tvrdnja je često povezana s klimatskim promjenama i prenapučenosti populacije. U pogledu proizvodnje hrane GMO ne daju više hrane što je jedan od mnogih GMO mitova. Nasuprot primjeni GMO-a valna tehnologija je dio održive poljoprivredne prakse. Vi Aqua tehnologija je opsežno testirana u Irskoj i nekoliko drugih zemalja te je po cijeni povoljna tehnologija i sada se nalazi na tržištu. Uređaj pretvara 24 V napon u radio signal koji se pušta u spremnik vode pomoću antene pri čemu se voda aktivira i mijenjaju joj se svojstva pri čemu se eliminira potreba za genetskim mutacijama biljaka da se povećaju prinosi. Inicijalni rezultati pokazuju da je moguće povećati proizvodnju hrane za 30% te su i biljke otpornije na bolesti čime se istovremeno smanjuje i potreba za dodatnim pesticidima. Energetski aktivirana voda ima drugačija svojstva od podzemne bunarske ili vodovodne vode te energizirana voda završava u strukturi samih biljaka koje time mijenaju i svoja svojstva.
  consciouslifenews.com
  Pročitano 2957 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive