Fusina, Italija, elektrana na vodik
Četvrtak, 24 Studeni 2011 16:08

Fusina, Italija, elektrana na vodik

Elektrana u čiju je gradnju uloženo 50 milijuna eura ima snagu od 16 MW i pokriva godišnje potrebe 20.000 kućanstava. Elektrana na vodik industrijskih dimenzija, koja će prva u svijetu opskrbljivati električnom energijom više od 20.000 obitelji, puštena je u pogon u ponedjeljak 12. srpnja u mjestu Fusina pokraj Venecije. Sjedište prve elektrane na vodik izabrano je zbog blizine termoelektrane na ugljen i petrokemijskoga kompleksa u Margheri odakle se dobiva sirovina za pokretanje elektrane, odnosno vodik. Elektrana ima snagu 16 MW i temelji se na kombiniranom ciklusu gdje se vodik upotrebljava kao pogonsko gorivo. Elektrana ne ispušta ugljični dioksid (CO2), a samo u minimalnim količinama dušični oksid. Toplinska energija se preko plinske turbine pretvara u električnu i razvija snagu od 12 MW. Dodatnih 4 MW snage se dobiva korištenjem ispušnih plinova iz postojeće termoelektrane s pogonom na ugljen. U gradnju pogona je uloženo 50 milijuna eura. Elektrana na vodik proizvodit će 60 milijuna kilovatsati godišnje, čime može zadovoljiti potrošnju 20.000 kućanstava. Za dobivanje sirovine za pogon te elektrane upotrebljavat će se i 70.000 tona otpada prikupljenog u gradovima, koji proizvede 300.000 stanovnika.

Struja iz otpada
Umjesto ugljena se, naime, u obližnjoj elektrani upotrebljava prikupljeni kruti gradski otpad, a na taj način korištenjem energije iz otpada se izbjegava ispuštanje ugljičnog dioksida (CO2) u zrak u količini od 60.000 tona godišnje. "Riječ je o inženjerijskom biseru jedinstvenom na svijetu. Istina, ova tehnologija je pet puta skuplja od one koja se upotrebljava za normalni pogon, ali moramo nastaviti ulagati u istraživanja", rekao je predsjednik Uprave energetske kompanije Enel, Fulvio Conti, koji je zajedno s guvernerom regije Veneto, Lucom Zaiom i gradonačelnikom Venecije, Giorgiom Orsonijem, pustio u pogon elektranu na vodik. Regija Veneto, grad Venecija, ministarstvo za okoliš i udruga venecijanskih industrijalaca uložili su oko četiri milijuna eura 2003. za pokretanje projekta Hydrogen Park. Cilj projekta je promicati transformacije industrijskoga kompeksa u Margheri u prostor upotrebe novih tehnologija, posebno u upotrebi vodika kao pogonskoga goriva za vozila i elektrane. O uporabi vodika kao energenta govori se već godinama. Postoje automobili s pogonom na vodik, ali su za sada jako skupi. Razvojem tehnologije zasigurno će se smanjiti i troškovi proizvodnje automobila i elektrana s pogonom na vodik.

Zelena radna mjesta
U elektrani u Fusini se vodik upotrebljava kao gorivo, odnosno izgara unutar kotla. Do sada je vodik bio nusproizvod u proizvodnji etilena u petrokemijskom kompleksu Marghera i škartirao se u frekvenciji od 1,3 tone na sat. Sada iz petrokemijskog postrojenja odlazi kroz četiri kilometra dugu cijev do elektrane u kojoj proizvodi struju. Profesor Gennaro De Michele, odgovoran za znanstvena istraživanja u Enelu, objašnjava kako vodik sagorijevanjem pokreće turbinu koja proizvodi električnu energiju. No i dobivena toplina se upotrebljava za proizvodnju pare koja se koristi u turbini obližnje elektrane na ugljen. "Stvaranje područja za vodik na prostoru Porto Marghera (gdje se nalazi golema petrokemijska industrija) strateška je inicijativa nacionalnog i europskog razvoja", kazao je povjerenik regije Veneto Renato Chisso, promotor konzorcija Hydrogen Park. "To je konkretna operacija obnove i transformacije industrijske zone Porto Marghera u centar stvaranja novog bogatstva, znanja i radnih mjesta, koja istodobno štiti okoliš smanjenjem štetnih ispušnih plinova", objašnjava Chisso. U vrijeme kad cijena proizvodnje energije raste, pronalaze se načini što boljeg iskorištavanja onoga što se prije bacalo kao otpad. Italija sve više ulaže u nove tzv. zelene tehnologije, odnosno projekte za dobivanje čiste energije. Već je 200.000 osoba našlo "zeleni" posao, a još će ih se 800.000 zaposliti u proizvodnji čiste energije kojom se sada pokriva 11% potreba.

Podzemno skladištenje stakleničkih plinova
Enel ima još jedan važan ekološki projekt koji bi trebao smanjiti efekt staklenika. Riječ je o skladištenju ugljičnog anhidrida, koji proizvodi elektrana na ugljen u Brindisiju, na jugu Italije, unutar dubokih geoloških naslaga, odnosno na prostorima iz kojih je izvučena nafta ili plin. Eksperiment bi trebao početi ove godine.
www.poslovni.hr

2
3
3
4
Pročitano 2338 puta

O nama

Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

Kontakt info

HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
Kralja Tomislava 82.
31417 Piškorevci
Hrvatska

E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
Fax: 031-815-006
Mobitel: 099-221-6503
© HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive