Otis T. Carr, utronski motor
  Nedjelja, 08 Rujan 2019 12:25

  Otis T. Carr, utronski motor

  Otis T. Carr je bio zaposlen u The New Yorker hotelu u kojem je živio Nikola Tesla. Smatra se da mu je sam Nikola Tesla objasnio osnove magnetske levitacije koju je kasnije Otis T. Carr iskoristio u svojim letjelicama. Otis T. Carr je genijalan Zemljanin koji je konstruirao leteći tanjur još 50-ih godina prošlog stoljeća po Teslinim zamislima. Slavno proročanstvo Hopi indijanaca kaže: „Nakon treće velike nevolje bit će otkriven nov izvor energije koji koristi Zemljino magnetsko polje.“ Treća velika nevolja [Treći svjetski rat] je opcionalna, jer prema drugim proročanstvima Hopija njezino ostvarenje ovisi o našem izboru. Možda je upoznavanje javnosti s besplatnom energijom pokazatelj da zazivamo ‘klauzulu’ o pokajanju i biramo sretniji završetak naše civilizacije? U tom duhu iznosimo ovu zaboravljenu priču o jednom genijalnom izumitelju i njegovim antigravitacijskim letjelicama – Otisu T. Carru.

  Simbiotski spoj čovjeka i stroja
  Izvor priče je Ralph Ring, briljantan avangardni tehničar koji je kao mladić, potkraj 1950-ih i početkom 1960-ih, tijesno surađivao s Otisom T. Carrom. Uz pomoć svog malog tima Carr, koji je i sam bio štićenik velikog izumitelja Nikole Tesle, izradio je više letećih diskova koji su doista i funkcionirali... no potom su njegove eksperimente silom prekinuli državni agenti. U jednom uzbudljivom eksperimentu Ring je kao kopilot upravljao diskom promjera 15-ak metara na letu dugačkom 16 kilometara. Disk je na odredište stigao trenutno. Ring je ovako opisao svoj ‘let’ u utronskoj letjelici: „Let tu nije prava riječ. Prevaljivala je udaljenost. Doimalo se kao da nije bilo utrošeno nimalo vremena. Dvojica inženjera i ja nalazili smo se u letjelici u kojoj smo prevalili oko 16 kilometara. Mislio sam da se nije ni pomakla – da je zatajila. Bio sam zapanjen kada sam shvatio da smo se vratili s uzorcima kamenja i biljaka s našeg odredišta. To je više nalikovalo nekakvoj teleportaciji. Osim toga, vrijeme je nekako bilo iskrivljeno. Osjećali smo kao da smo u letjelici bili oko 15 ili 20 minuta. Kasnije nam je bilo rečeno da je vrijeme bilo pomno bilježeno i da u letjelici nismo bili duže od 3-4 minute. Još uvijek mi nije sasvim jasno kako je to funkcioniralo. Letjelicu smo izradili točno prema Carrovim uputama. Sve je moralo biti savršeno... jer u suprotnom, rekao je, stvar neće funkcionirati: radilo se o svojevrsnom simbiotskom stanju između čovjeka i stroja.“

  Utron je bio ključ svega
  Prema Ringu, kada su modeli utronskih diskova bili dovedeni do operativne brzine „...metal kao da se pretvorio u želatinu. Mogli ste gurnuti prst kroza nj. Prestao je biti čvrst. Pretvorio se u drugi oblik materije, kao da nije bio sasvim ovdje, u ovoj stvarnosti. Bilo je to pomalo jezivo, jedna od najčudnijih stvari koje sam ikada doživio”. Ring dalje kaže: „Utron je bio ključ svega. Prema Carru, disk je akumulirao energiju zbog svog oblika te ju je fokusirao, a također je reagirao na naše svjesne namjere. Kada smo upravljali tim strojem, nismo dirali nikakve gumbe ni poluge. Ušli bismo u neku vrstu meditativnog stanja pa smo sva trojica fokusirali naše namjere na djelovanje koje smo htjeli postići. Znam da to zvuči smiješno. Ali, upravo smo to činili, a upravo je to i djelovalo. Carr je dokučio nekakav princip kojeg današnja znanost još uvijek ne razumije, gdje se svijest stapa sa strojem kako bi se postigao određeni učinak. To ne možete izraziti pisanjem jednadžbi. Nemam pojma kako je znao da će to funkcionirati. Naprosto je znao. Dvije su tajne rada izvanzemaljskih letećih tanjura. Jedna je njihova napredna tehnologija, a druga je mentalna sposobnost pilota. Bezbroj ljudi odbilo je vjerovati u ono što se dogodilo. O tome više ne govorim. Nije baš naročito ugodno kad vam se podsmjehuju ili izruguju. No, sve sam opisao točno onako kako se dogodilo. Jednoga dana netko će izraditi disk baš kao što smo to učinili mi te će imati isto iskustvo. Svi Carrovi nacrti još uvijek postoje. Danas bi sve to bilo učinjeno na bazi digitalnih i poluvodičkih sklopova – pokretni dijelovi bili bi nepotrebni. Čuo sam da izvanzemaljci koriste isti princip kod upravljanja svojih letjelica. Čini se da su fizikalne značajke letjelica usklađene sa sviješću pilota. Letjelica pojačava snagu njihovog uma i neće poletjeti bez pilota. Čuo sam da je to razlog što mi ne možemo upravljati njihovim letjelicama, ili barem ne onako kako to oni čine. Mi naprosto nismo dovoljno mentalno sposobni, a ni duhovno. Dakle, da ponovim, dvije su tajne funkcioniranja letećih tanjura. Jedna je napredna tehnologija, a druga je mentalna i duhovna sposobnost. Možda smo uspjeli kopirati ponešto od ove prve stvari, ali još je dug put, rekao bih, do ove druge”.

  Nadahnut poput Tesle
  Ralph Ring je Otisa Carra opisao ovako: „On je bio neosporni genij. Tesla je odmah uočio njegovu kvalitetu te ga je naučio svemu što je znao. Carr je bio nadahnut i – poput Tesle – činilo se da točno zna što treba uraditi da bi nešto profunkcioniralo. Bio je samozatajan i veoma metafizičan u svome promišljanju. Mislim da mu je pomoglo to što nije imao formalno obrazovanje iz oblasti fizike. Stoga ga nisu sputavala bilo kakva preduvjerenja ni predrasude. Koliko god to sada zvučalo ludo, on je bio odlučan u namjeri da odleti na Mjesec i stvarno je vjerovao da je to ostvarivo. I ja sam to vjerovao. Svi smo vjerovali”.

  Princip antigravitacije
  Carrov motor imao je samo dva pokretna dijela – poput dvije vrteće površine jedna na drugoj, a svaka se okreće u drugom smjeru. Carr je rekao da „kada protu-rotacija odgovara rotaciji prema naprijed, tijelo gubi svoju polarnost ... i stvara svojevrsnu samostalnu silu. Ovo uzrokuje da proturotirajuća masa izbjegne puni utjecaj djelovanja gravitacije”. Slične rezultate, glede pretpostavljenih antigravitacijskih svojstava rotirajućih objekata, dobili su i drugi istraživači – npr. ugledni britanski inženjer, profesor Eric Laithwaite, koji je demonstrirao gubitak težine u zatvorenom sustavu vrtećih žiroskopa te je znanstvenu zajednicu pozvao da istraži tu pojavu. Zanimljivo, opis promijenjenog stanja čvrstog metala, postignutog u specifičnim i neobičnim uvjetima, gdje se ovaj ponašao kao ‘želatina’, također je dao istraživač John Hutchison, a to je, također, dio priče o eksperimentu Philadephia.

  Put na Mjesec
  Prema Carru, njegovo ‘vozilo’ zapravo je bilo dovršeno 1947., ali u to vrijeme nije uspio privući širu pažnju svojim izumom. Carr je rekao da će srž njegovog svemirskog broda biti velika baterija/akumulator koja će se vrtjeti brzinom kojom se kreće sama letjelica te će se puniti samim svojim kretanjem. Carr je također naveo da bi takav akumulator, izrađen u bilo kojoj veličini, mogao prilagoditi tako da napaja najveću elektranu, pogoni automobil, zagrijava kuću ili da pokreće bilo koji zamislivi stroj ili uređaj. Prigodom lansiranja letjelice u Oklahoma Cityju okupilo se stotine pozvanih ljudi, a bilo je najavljeno da će se prototip diska, s uzletišta na jednoj šljunčari, uzdignuti između 120 i 180 metara iznad tla. Nakon kašnjenja od nekoliko sati, objavljeno je da će lansiranje biti odgođeno zbog loše napravljenog ležaja stapa. Međutim, kasnije se saznalo da je Carr prethodnih osam dana proveo u bolnici zbog krvarenja u plućima, a da se prilikom preliminarnog testiranja u akumulatoru pojavila napuklina pa se po unutrašnjem mehanizmu raspršila živa. Carrove tvrdnje počele su privlačiti pažnju američkih vlasti krajem 1950-ih. Major Wayne Aho, bivši vojni obavještajac tijekom Drugog svjetskog rata, najavio je da će 7. prosinca 1959. tom letjelicom otići na Mjesec, da će putovanje trajati 5 sati i da će, prije povratka, ostati u orbiti 7 dana. Letjelica promjera 45 metara kojom je trebao upravljati težila je 30 tona, a „pokretao ju je utronski motor”.

  Tragičan završetak
  Dana 2. lipnja 1960. Carr se obratio publici od 300 ljudi, kazavši da „tvrditi ili zaključiti da mi [OTC Enterprises] dolazimo u Kaliforniju kako bismo namaknuli novac putem prodaje dionica jest podmuklo izvrtanje činjenica”. Američka Komisija za vrijednosne papire i burzu uputila je opomenu Carru, naredivši mu da prestane prodavati neregistrirane dionice. Posljedični tekstovi u raznim publikacijama urodili su negativnim publicitetom, a bilo je i nagovještaja o nepravilnosti u poslovanju, ali bez ikakvih dokaza. No, tisak se počeo okretati protiv njega. U siječnju 1961. javni tužitelj države New York, Louis J. Lefkowitz, navodi da je 50.000 dolara Carr stekao mutnim poslovima, a kasnije te godine časopis True ga je nazvao prevarantom. Na njegov laboratorij potom je izvršena racija te je potpuno demoliran, a skupini inženjera bilo je naloženo da se raziđu i prestanu kontaktirati međusobno. Nije poznato što se dogodilo niti sa samim Carrom niti s njegovom letjelicom... ali poletjeli više nisu, nikada. Kasnije, shrvani Carr je navodno teško obolio, a umro je u Pittsburghu, Pennsylvania, 1982. ili, prema nekima, 2005. u Gardnervilleu, Nevada.

  Citati o besplatnoj energiji
  I za kraj ove priče pročitajte nekoliko izjava o besplatnoj energiji:

  „Piloti ... su znali da idu veoma brzo, ali brzina je zapravo bila toliko velika da su vidjeli kako stvari stoje zamrznute u vremenu. ... Isprva, naši piloti nisu mogli ući u interakciju s letjelicom. „Izvanzemaljski oblik života” riješio je problem kuckajući s tri prsta po upravljačkoj ploči. Tada se oformio val i letjelica je počela surađivati te je uzletjela...” – James Jesus Angleton (agent CIA-e), citiran u knjizi Exempt from Disclosure Roberta Collinsa

  „Leteće vozilo jednostavno je bilo produžetak njihovih vlastitih tijela jer je bilo povezano s njihovim neurološkim sustavima...” – Pukovnik Philip J. Corso, The Day After Roswell

  „Moj leteći stroj neće imati ni krila ni propelere. Kad biste ga vidjeli na tlu nikada ne biste pomislili da je to leteći stroj. No, on će se moći kretati zrakom po volji u svakom smjeru, uz savršenu sigurnost.” – Nikola Tesla, iz intervjua datog listu The New York Herald Tribune, 15. listopada 1911.

  „Besplatna energija će predstavljati skok naprijed u ljudskom napretku, slično otkriću vatre. Označit će rađanje jedne sasvim nove civilizacije utemeljene na slobodi i obilju.“ – Sterling D. Allan

  „Nikolu Teslu nije zanimao novac. Svijetu je želio dati besplatnu energiju. Da bismo implementirali besplatnu energiju u tradiciji Nikole Tesle moramo slijediti ne samo njegovu znanstvenu genijalnost nego i njegovu čovječnost.“ – Sterling D. Allan (iz govora na konferenciji pod nazivom „ExtraOrdinary Technology”, 31. srpnja 2005.)
  nexus-svjetlost.com

   

  HD OTIS T CARR 750 1

  HD OTIS T CARR 750 2

  HD OTIS T CARR 750 3

  HD OTIS T CARR 750 4

  HD OTIS T CARR 750 5

  HD OTIS T CARR 750 6

  HD OTIS T CARR 750 7

  HD OTIS T CARR 750 8

  HD OTIS T CARR 750 9

  HD OTIS T CARR 750 10

  HD OTIS T CARR 750 11

  HD OTIS T CARR 750 12

  HD OTIS T CARR 750 13

  HD OTIS T CARR 750 14

  HD OTIS T CARR 750 15

  Pročitano 250 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive