VW Microbus I.D.Buzz
  Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2017 09:43

  VW Microbus I.D.Buzz

  Godinama je Volkswagen prikazivao djeliće svog konceptnog mikrobusa u retro stilu, bez namjere da ga stavi u serijsku proizvodnju. To se ipak promijenilo. VW je najavio da će 2022. godine konačno i ozbiljno krenuti u rad na ovim električnim vozilima. Koncept nazvan I.D. Buzz početkom ranije ove godine prikazan je na Detroit Auto Showu, ali niko nije očekivao da će se jednog dana zaista i proizvoditi iako se govorilo kako šef brenda Herbert Diess pokušava "progurati" taj projekt. I.D. Buzz će se zasnivati na novoj platformi za električna vozila pod imenom Modularen Elektrifizierungsbaukasten (MEB) koja je debitovala u januaru 2016. na CES-u. Tehnologija baterija i pogona omogućava punjenje baterije od 80 posto za 15 minuta, a pogon je takav da ne ispušta nikakve štetne gasove. Baterija se nalazi u podnici vozila, kao kod Tesle i sličnih električnih automobila, prenosi Klix.ba. I.D. Buzz će imati pogon na sva četiri točka, sa dva električna motora na prednjoj i dva na zadnjoj osovini ukupne snage 374 KS. Imat će nevjerovatno prostran enterijer, ali i zadovoljiti savremene sigurnosne standarde. Vanjske dimenzije bit će mu kao kod kompaktnog teretnog kombija, a unutrašnji prostor kao kod velikog SUV-a. Osim toga, VW će napraviti kombi verziju I.D. Buzza. Kada stigne u proizvodnju, trebalo bi da sadrži sjedišta koja je moguće mijenjati, kao i mogućnost autonomne vožnje nivoa "3". To nije potpuna autonomija jer vozilo i dalje zahtijeva da se iza vozačevog sjedišta nalazi čovjek koji će obraćati pažnju dok I.D. Buzz samostalno upravlja, koči i ubrzava.
  Energetika.ba

   

  HD MINIBUS 750 1

  HD MINIBUS 750 2


  Volkswagen legenda stiže u modernom izdanju!
  Legendarni VW mini-bus, kako su ga nekada nazivali, vraća se u novom, modernom i futurističkom izdanju. Gotovo smo sigurni da ste ovo kultno vozilo barem jednom vidjeli i doživjeli kao personifikaciju slobode i užitka, pogotovo ako spadate u nešto “zreliju” generaciju. Da, Volkswagen odnosno VW Minibus je desetljećima važio za najpoželjnije kombi vozilo, bez obzira na to što su s vremenom počela stizati sve modernija, udobnija i tehnički naprednija rješenja, ne samo iz VW radionica nego i s potpisom svih ostalih eminentnih proizvođača automobila... Mnogi su ga nazivali i “bubom među kombijima” što je samo dodatno učvrstilo njegovu poželjnost... Danas ih još uvijek ima u prometu, svaki puta kada ga sretnete vjerojatno će vas preplaviti osjećaj nostalgije, jer odavno je patina prekrila ovog “starca” koji se ipak ne da pred naletima modernih izvedbi. Zapravo, vrijeme je da i VW Minibus izabere novo ruhu, a ako je suditi prema objavi iz samog Volkswagena, Minibus stiže u - električnom izdanju! Preciznije, već je stigao, jer je ove godine predstavljen na Detroit auto show eventu i to pod pomalo čudnim imenom I.D.BUZZ i to kao koncept električnog vozila koje dizajnersko rješenje pronalazi u legendarnom VW Minibusu ili Microbusu kako su ga neki nazivali. Sam VW tvrdi kako je odlučio “povući hrabru odluku i lansirati I.D.BUZZ u produkciju”, što znači da će se nova kombi izvedba u dogledno vrijeme moći kupiti. Ipak, proći će još nekoliko godina, jer Volkswagen predviđa kako će se prvi primjerci u slobodnoj prodaji pojaviti 2022 godine. Do tada, mnogi će zaljubljenici u ovo vozilo ostati vjerni originalu, ali će sasvim sigurno razmisliti i o tome da sjednu za upravljač “reinkarniranog velikana”...
  zimo.dnevnik.hr

   

  HD MINIBUS 750 3

  HD MINIBUS 750 4

  Pročitano 382 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive