Udruga SOLAR

  SOLARUdruga SOLAR  je nastala 2011. godine kao potreba organiziranja civilnog društva u smjeru korištenja i primjene obnovljivih izvora energije, primjene alternativnih izvora energije te povećanja energijske učinkovitosti na razini korisnika i lokalne zajednice. Osnova postojanja udruge je promicanje, razvitak i unapređenje primjene sunčeve energije. Područje rada udruge se bazira na transformacijama energije u prirodi u jedan od korisnih oblika energije toplinsku ili električnu s ciljem stvaranja održivog društva temeljenog na energetskoj neovisnosti zajednice. Sunčeva energija uključuje direktnu i akumuliranu energiju. Direktna energija sunčevog zračenja se sunčanim toplinskim pretvornicima može transformirati u toplinsku energiju te se primjenom sunčanih fotonaponskih pretvornika pretvara u električnu energiju. Akumulirana sunčeva energija u zraku, vodi i zemlji se primjenom dizalica topline može crpiti iz okoliša i koristiti u sustavima grijanja građevina. Akumulirana energija u zraku se primjenom vjetrogeneratora može pretvoriti u električnu energiju dok se akumulirana energija u vodama primjenom hidrogeneratora pretvara u električnu energiju. 

  Udruga će poticati primjenu obnovljive električne energije u električnim vozilima jer se električni pogon pokazuje kao jedina alternativa upotrebi fosilnih goriva. Ovisnost o fosilnim gorivima te visoke emisije stakleničkih plinova dovode do potrebe uvođenja nove koncepcije u transportu. Trenutačni osnovni problem električnih vozila je domet koji je relativno mali u odnosu na klasične fosilne energente. Prijelazna rješenja su hibridna vozila koja imaju dualni električni i fosilni pogon te hibridi koji proizvode vlastitu električnu energiju preko fosilnog elektrogeneratora. U narednim desetljećima može se očekivati veliko smanjivanje cijene baterijskih jedinica te povećanje njihovog kapaciteta. Primjenom stanica za zamjenu baterija i razvojem baterija sa brzim punjenjem može se očekivati velika ekspanzija primjene električnih vozila u budućnosti.

  Udruga je neprofitna pravna osoba s javnim djelovanjem koja je otvorena za učlanjenje isključivo fizičkih osoba koje svojim radom i djelovanjem žele promicati primjenu energetskih tehnologija. Članstvo u udruzi je besplatno, a od članova se očekuje da vlastitim primjerom i načinom života pokazuju kako se koriste i primjenjuju zelene tehnologije. S vremenom će se aktivnosti djelovanja udruge mijenjati kako se povećava i broj zainteresiranih članova te će se svakom članu odrediti dio područja djelovanja u skladu s njegovim mogućnostima. Rad udruge će se bazirati na edukaciji vezanoj uz primjenu sunčeve energije koja se planira provoditi kroz seminare prema mogućnostima članova udruge.

  Za donacije
  Udruga SOLAR
  Petra Svačića 37.a
  31400 Đakovo
  OIB 57577466722
  IBAN HR6323400091110483613 kod PBZ
   
  Za učlanjenje u udrugu poslati zahtjev na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive