Tesla integrirani FN crijep
  Nedjelja, 18 Prosinac 2016 18:16

  Tesla integrirani FN crijep

  Vlasnik kompanije Tesla Motors Elon Musk predstavio je u Los Angelesu crijep u koji su ugrađeni solarni paneli. Solarni crijep naparavljen je od stakla, a zamišljeno je da bude atraktivnija metoda skupljanja sunčane energije od postojećih solarnih panela koji se montiraju na krovove. Musk je već prije nekoliko tjedana izjavio kako je solarni krov dizajniran za vlasnike kuća koji su neodlučni oko instalacije solarne elektrane s obzirom na trošak nadogradnje ili zamjene postojećih krovnih obloga. Razvijanje krova s integriranim fotonaponskim sustavom je Teslin odgovor za premošćivanje jaza za ljude koji žele imati solarni dom, ali ne mogu pokriti dodatni trošak zamjenskog krova. Kombinirajući ova dva elementa, Musk se nada da će ugradnja i prebacivanje na solarnu energiju postati mnogo lakša i isplativija odluka. Novi proizvod je predstavljen u Universal Studios u Los Angelesu na lokaciji na kojoj su snimane mnoge popularne TV emisije. Ključna komponenta solarnog krova je njegova funkcionalnost i mogućnost povezivanja sa sustavom za skladištenje Powerwall. Tijekom predstavljanja solarnog crijepa, Musk je otkrio i dugo očekivani Powerwall 2.0 sustav za pohranu energije te komercijalni PowerPack 2.0 sustav. Oba su osmišljena na način da se mogu povezati sa solarnim krovnim crijepovima, ali i drugim izvorima energije. Uz punjenje Powerwall 2.0 sustava putem integriranog fotonaponskog krova, novi Teslin i SolarCity paket će biti isporučen i sa Teslinim auto punjačem kako bi se zaokružila ponuda i postavljanje dobrih temelja za ekološku kuću.
  Portal croenergo.eu


  Musk predstavio solarne krovove i Powerwall 2

  Noćas po hrvatskom vremenu Elon Musk je okupio novinare oko jedne pokazne kuće u Los Angelesu kako bi im otkrio svoj novi proizvod– solarni crijep. Na prvi pogled ova kuća izgleda kao da je pokrivena običnom šindrom, ali u stvarnosti njezin je krov pretvoren u ogromnu površinu fotonaponske ćelije. Crijepovi će se proizvoditi u četiri dizajna, pa će svaki vlasnik kuće moći odabrati onaj koji mu se najbolje uklapa. Svi su izrađeni od kvarcnog stakla, pa su čvršći od svih postojećih vrsta krovnih obloga i trebali bi trajati "duže od kuće". Tajna dobrog izgleda crijepa je u tome što su ovakve solarne ćelije prozirne za Sunčeve zrake, no kad ih se promatra iz ljudske perspektive, pod kutom, onda su neprozirne i izgledaju poput crijepa ili šindre. U njima su integriranu fotonaponski kolektor, krovna izolacija, ali i grijači koji sprječavaju da se na krovu nakuplja snijeg i led. O cijeni ovakvog rješenja nije bilo previše govora, osim što je rečeno da će pokrivanje kuće ovim sustavom biti isplativije nego ugradnja običnog krova i solarnih ploča. Na tržište bi Teslin solarni crijep trebao stići sljedećeg ljeta.Osim krovova, iz Tesle stiže još jedna novost – sustav za pohranu električne energije Powerwall 2. Novi Powerwall odlikuje novi izgled, jednostavnija konstrukcija, te čak dvostruko veća gustoća pohrane energije. Powerwall 2 će u prodaju do kraja ove godine, po cijeni od 5.500 dolara za kapacitet od 13,5 kWh. Oba nova proizvoda idealno se uklapaju u sliku modernog energetski neovisnog doma kakvog sanja Elon Musk, a ispred kuće parkiran je, naravno Teslin električni automobil.
  www.bug.hr


  ‘Tesla’ predstavio solarni crijep: Krovopokrivači promjenili krov ‘Kućanicama’

  Solarni krov izgleda bolje, traje dulje i manje košta – pohvalio se Elon Musk, direktor kompanije ‘Tesla’, u Los Angelesu predstavljajući njihov novi proizvod – solarni crijep. Za potrebe predstavljanja solarnog crijepa u Tesli su upotrijebili kuću u kojoj se snimala serija ‘Kućanice’, a s koje su Teslini krovopokrivači skinuli stari krov i postavili novi – solarni. Zamisao o solarnom crijepu nije od jučer, inteligentniji energetičari o njemu pričaju već dulje od pola stoljeća, no iz razloga poznatih naftnim kompanijama do sad nije realiziran, niti je ikada ušao u masovnu proizvodnju.Solarni crijepovi mogli bi zamijeniti solarne panele na krovovima, smatraju u ‘Tesli’, tvrtki poznatoj po automobilima koji se pokreću pomoću električne energije. Praktičniji je, ljepši, otporniji na udarce... itd. nabrajaju prednosti solarnog crijepa u kompaniji koja se zove po Nikoli Tesli. Zasad u ‘Tesli’ predstavljaju tri vrste crijepa, od kojih jedna vrlo nalikuje našem tradicionalnom krovnom pokrivalu od pečene gline, a koja se najčešće naziva ‘kanalica‘.Usput je predstavljena i nova Teslina kućna baterija nazvana Powerwall 2, a kojoj je zadaća sačuvati i pohraniti viškove energije prikupljene solarnim crijepovima. S ovim crijepom i novom baterijom kuća s četiri spavaće sobe bi mogla pokriti sve svoje dnevne potrebe za električnom energijom – kaže Musk.
  tris.com.hr


  Revolucionarni solarni krov će koštati manje od običnog krova

  Elon Musk sada kaže da će njihov solarni crijep koji proizvodi energiju biti jeftiniji od klasičnog, čak i ako se ne računa ušteda energije, a glavni izvor te razlike su puno niži troškovi transporta. Elon Musk je nedavno predstavio solarni crijep koji bi u njegovoj viziji budućnosti trebao zamijeniti ružne solarne panele na krovovima, a u četvrtak je najavio kako će njihov solarni krov u konačnici biti jeftiniji za proizvodnju i postavljanje od tradicionalnog krova - čak i prije nego se uračunaju uštede na energiji. To je Musk nazvao dodatnim bonusom. Njegova kompanija Tesla Motors odobrila je preuzimanje kompanije SolarCity, a Musk je odmah suvlasnicima prenio napredak svojih inženjera koji bi mogao biti prava prekretnica u razvoju solarne energije. Ovakav crijep proizvodi se od stakla i izgleda gotovo jednako kao i klasičan, ali pritom proizvodi struju. - Osnovno pitanje je: Želite li krov koji izgleda bolje, traje duplo dulje, jeftiniji je i - proizvodi električnu energiju - upitao je Musk i dodao: Tko bi htio nešto drugo? Kako piše Bloomberg, ovakav crijep i dalje će biti premium proizvod, kad stigne na tržište, usporediv s najkvalitetnijim crijepom. No, Musk očekuje da će uštede doći od isporuke robe. Tradicionalni crijep je lomljiv, težak i glomazan s velikim troškovima transporta. Muskov crijep teži petinu klasičnog crijepa i lakše ga je transportirati.
  www.24sata.hr

   

  SOLARNI CRIJEP 1

  SOLARNI CRIJEP 2

  SOLARNI CRIJEP 3

  SOLARNI CRIJEP 4

  Pročitano 1416 puta

  O nama

  Hrastović Inženjering d.o.o. od 2004. se razvija u specijaliziranu tvrtku za projektiranje i primjenu obnovljivih izvora energije. Osnova projektnog managementa održivog razvitka društva je povećanje energijske djelotvornosti klasičnih instalacija i zgrada te projektiranje novih hibridnih energijskih sustava sunčane arhitekture. Cijeli živi svijet pokreće i održava u postojanju stalni dotok Sunčeve energije, a primjenom transformacijskih tehnologija Sunce bi moglo zadovoljiti ukupne energetske potrebe društva.

  Kontakt info

  HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o.
  Kralja Tomislava 82.
  31417 Piškorevci
  Hrvatska

  E-mail: info@hrastovic-inzenjering.hr
  Fax: 031-815-006
  Mobitel: 099-221-6503
  © HRASTOVIĆ Inženjering d.o.o. - design & hosting by Medialive